Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Calisanimla Ciddi Sorunum var

hunty

Öne çıkan mesajlar

Tum calisanlari tek tek cagiricam ifade vermeye. Dedigim gibi hepsi lehimde konusuyor. Ama iste komisyonda da iki elemanim konustu bi ise yaramadi kaybettik. Hakim derse laf salatasina bakmam ben belge goster bana. O zaman iste Dininin Dininin...
Kari cok cakal. Once ise gelmedi. Ariyorum
-Cocugum hasta oldu. Rapor aldim dedi. Iyi dedik 3-5 gun ses yok. Tekrar aradim. Ben email attim konuyla ilgili dedi. Mailimi sik kontrol ederim yok mail falan. - Bi daha mail at bakalim dedim. Baska adres verdim.
Cakal yanlis email adresine yollamis. Hesapta Konsey gunu gelene kadar haberimiz olmayacak. Belkide konsey olup bitecek biz itiraz falan edemiyecez. Is adamlari bu numaralari cok yapiyor. Mahkeme belgelerini baska adrese yolluyor, mahkeme gelip geciyor, davalinin haberi yok aslinda.
Herneyse biz cabuk uyandik. Itirazlar falan. Mahkemede yanlis mail olayini vurucam yuzune firsat olursa.
Sonra ilk attigi mail ile Konseye yazdigi yazi farkli. Ilk mail sacmaydi 12 ay hic maas alamadim vs. sacma sapan ifadeler vardi. Sonradan degistirmis kilifina uygun yazmis. Maas alamadigi gunleri falan azaltmis. Bunlarida vurucam yuzune tabi.
Sahitler ve mantik hep bizden tarafta ama aylik vergisini odemem disinda elimde belge yok....
Sosyal ağlarda paylaş

Kamera sadece kasayi gosteriyor. Kasadan para cikarip verdigimi gosterse bile avukat: - Maas verdiginin kaniti degil. diyor. Belki baska bisey icin para veriyorum. Cozunurlulukte kotu ama ben tablete atip goturucem goruntuleri. Avukata baski yaparim goster diye.
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

Restoran isi. Elemanlar dedi ay sonunu cikaramiyoruz gunluk alalim. Bana da uyar tabi ay sonununda o kadar elemana birden maas vermek zordu. Gunluk kasadan verince isler kolaylasti. TAbi elden veriyordum. Banka da falan gozukmuyor maas aldiklari.

Bu mesaja gore kesinlikle parasini ver kurtul. 2-3k euroya anlas, konu kapansin. Daha zararli cikarsin diger turlu
Sosyal ağlarda paylaş

Smoke said:

Abi kadın gözükmesi gözükmemeli dert değil bir kısmınız olayı yanlış anladı :)

Kadın maaş alamadığını iddia ettiği sürede zaten çalışıyor. Sonrasında istifa edip direk şikayet ediyor.

haa, ben kadin 10 ay once isten cikti da, 10 aydir calisiyorum param odenmedi diyo sandim.
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

Olay avrupa da geciyor.
Ben cok buyuk bir mallik yaptim ve bir elemanimdan gunluk verdigim yevmiye, maasi karsiligi imza almadim. Yillardir bir suru calisanim var kimseden almamistim ama aradan boyle biri cikti.
Hanfendi hastayim diye isi birikti ve sonradan ogendikki 10 aydir calisiyorum maas alamiyorum diye Komisyona basvurmus.
Simdi bu kayitli eleman, her ay vergisini falanda yatirdim ama her aksam verdigim maas karsiligi imzasini almadim.
Komisyona gittik avukatla falan. Komisyonun basi ben ugrasmam mahkeme karar versin diye konuyla ilgilenmeden isciyi hakli buldu.
Yakinda mahkemeye cikicaz.
Benim elimde bu elemanin vergi beyanamesi var 10 aylik maasini alip vergisini odedigine dair. Nasil yaptiysa elimde bu belgenin oldugunu bildiginden gecmis beyannamesini degistirmis. Ben degistirmezler diye umuyordum ama degistirmis. Yine de elimde eski belge, kanit var ustelik degistirilmis olmasi daha da ilginc yapiyor beyannameyi.
Fazla detaya girmiycem.Gitmis hastaneden rapor almis maas alamadigimdan kafayi siyirdim diye, onun icinde ayrica para istiyor. 4-5bin euro bi mevla bana girecek gibi. O paradan iflas etmem ama boyle bir pisligin kazanmasi kanima dokunuyor.
Benim hatam buyuk ama imza belgesi disinda tum mantikli gercekler benim yanimda. Calisanlarin hepsi benim lehimde ifade veriyor. Bir tane tanigi yok bunun.
Akil verebilecek olan var mi? Bu sana mustehak diyip moralimi bozmayin ama.

Kafayı sıyırdım raporu için ayrıca dava açması gerekiyor. Üşenmezse.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

bidakka,
işe başlarken kadınla bi anlaşma yaptınız mı?

Basit ise alma belgesi iste. Gunluk maas vericez gibi bir madde yok. Olay gerceklestikten sonra avukatla belgeleri duzenledik. Simdi gunluk odenir vs.. ayrintilari var. O bayani ise alirken tabi boyle maddeler yoktu. :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...