Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pati - Balkan Göçmenleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aramızda Balkan göçmenleri vardır illa ki. Var mıdır? Kısaca ailenizin göç hikayesini anlatırsanız çok sevinirim. Nereden, nasıl, niye falan. İnsan tanıdık şeyler okumak istiyor bazen.
Mesaj tarihi:
dedemler balkanlari yakıp kosarak malkara keşan taraflarinda turklere tecavuz etmisler
bi sure sonra sıkılıp antalya taraflarina ruslara kaymaya gocmusler
bizim hikaye bu
Mesaj tarihi:
baba tarafı türkmen 10 aile eskişehire yürümüş. 7 si istanbula devam etmiş 3ü bok var istanbulda diyip eskişehirde kalmışlar. ana tarafı selanik ve çerkez
Mesaj tarihi:
Bulgaristan göcmeniyiz, 1989 da Türkiye'ye geldik.Büyük göc sırasında, valla 3.5 -4 yaşındaydım hayal meyal hatırlıyorum inanılmaz bir kalabalık vardı, şimdi orda doğmanın avantajı da var cifte vatandaş olmamızdan dolayı vize falan problemi yok :D
Mesaj tarihi:
Lyv said:

baba tarafı türkmen 10 aile eskişehire yürümüş. 7 si istanbula devam etmiş 3ü bok var istanbulda diyip eskişehirde kalmışlar. ana tarafı selanik ve çerkez

beyler boyle kiz bulamayacaz en iyisi ayrilmak diyip bolunmusler iste
Mesaj tarihi:
Lyv said:

Oha abi, benzerliğe bak.
Benim anne tarafı da Bulgaristan'dan göçmüşler savaş zamanı, dede Selanik, anneanne de Silistre. Baba tarafını hala çözemedim ama, Türkmen onlar da, birkaç kuşak öncesinde gelmişler ama tam lokasyonunu bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
Lyv said:

selanik dendi lyv'in neden güzel olduğu anlasıldı.
Mesaj tarihi:
milletin anası babası yugoslav,boşnak makedon benim iki tarafında 5 göbeği hep Ankara da takılmış emenike..

ondan öncesini kayıtlarda bulamadım ama Ankara savaşı için Timurla gelmişiz büyük ihtimal..
Mesaj tarihi:
Ben inandırmakta güçlük çekiyorum insanları .

Baba tarafından dedemin dedesinin babası istanbulda taksimde 'kar' satıyormuş , bildiğin kışın yağan karı saklayıp (gömerekmiş sanırım ondan kimse emin değil mitolojik oldu bi müddet sonra anlatılanlar inandırıcı gelmiyor bana ) dedemin dedesinin babası kar falan derken taksimde oğlu kabadayı olmuş para var nasıl olsa diye sağda solda racon kesip babasının alacaklarını topluyormuş , dedemin babası balıkçıymış o da alakasız , dedem petrol ofisinde muhasebeciymiş babam nakliyeci ben otel sektörü.

Şu kadar senedir aynı mekanlardayız (ben hala taksimde otelde çalışıyorum) ulan 5 metre kare arsa alsan simitçiye kiraya verir deli para yapardın , en azından maaşımdan fazla kazanırdın sonuçta taksim , nasıl beceripde 3 kuruş para koyamamışlar kenara insan sinirlenmeden düşünemiyor.
  • Yeni Oluştur...