Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pati - Balkan Göçmenleri

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Lyv said:

baba tarafı türkmen 10 aile eskişehire yürümüş. 7 si istanbula devam etmiş 3ü bok var istanbulda diyip eskişehirde kalmışlar. ana tarafı selanik ve çerkez

Oha abi, benzerliğe bak.
Benim anne tarafı da Bulgaristan'dan göçmüşler savaş zamanı, dede Selanik, anneanne de Silistre. Baba tarafını hala çözemedim ama, Türkmen onlar da, birkaç kuşak öncesinde gelmişler ama tam lokasyonunu bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben inandırmakta güçlük çekiyorum insanları .

Baba tarafından dedemin dedesinin babası istanbulda taksimde 'kar' satıyormuş , bildiğin kışın yağan karı saklayıp (gömerekmiş sanırım ondan kimse emin değil mitolojik oldu bi müddet sonra anlatılanlar inandırıcı gelmiyor bana ) dedemin dedesinin babası kar falan derken taksimde oğlu kabadayı olmuş para var nasıl olsa diye sağda solda racon kesip babasının alacaklarını topluyormuş , dedemin babası balıkçıymış o da alakasız , dedem petrol ofisinde muhasebeciymiş babam nakliyeci ben otel sektörü.

Şu kadar senedir aynı mekanlardayız (ben hala taksimde otelde çalışıyorum) ulan 5 metre kare arsa alsan simitçiye kiraya verir deli para yapardın , en azından maaşımdan fazla kazanırdın sonuçta taksim , nasıl beceripde 3 kuruş para koyamamışlar kenara insan sinirlenmeden düşünemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...