Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 # Deezer vs. Spotify Iki tane muzik servisi var secebilecegimiz. Kiyas yapayim, siz de secin. Tarafsiz olmaya calistim, benim ciin bu daha onemli, o yuzden bu daha iyi demedim. Siniflara bolup fonksiyona baktim. Once arsivlerini tamamen dikkate almiyorum, farklilari var arsiv konusunda yazacagim ama birinde Riverside var birinde yok demek (ikisinde de var) su anda anlamsiz. Deezer aylarca deneme surumunde kalip gecen ay acildi, Spotify daha ulkeye gireli bir ay olmadi. Yavas yavas Spotify'da eksikleri kapatir, girdigi ulkelerde oyle oldu. Fiyatlari ayni, otekilere baslayayim: ## Ses kaliteleri Bilgisayardan kullanildiginda ikisinin de ses kalitesi buyuk oranda ayni. 320 kb/s hepsi kaynak yeterli oldugunda. Mobilde farklilar ama. Deezer'in mobil ses kalitesi daha dusuk, sarkilar da dogal olarak daha az yer kapliyor. Spotify aliyor bunu. ## Mobil aplikasyonlari Android, iOS ve Windows Phone programlarini kullandim ikisinin da. Deezer acik ara daha iyi. Arayuz zevk meseleri ama fonksiyon olarak Deezer'in mobil programlarinda album indirebiliyorsun, Spotify sadece sarki listesi yuklemeye izin veriyor. Ek olarak Deezer'da smart cache diye bir sey var, en cok dinlediginiz sarkialri hafizasinda tutuyor. Kac MB tutacagini da siz ayarliyorsunuz. Deezer alir bunu ama en onemli farklarindan birine gecelim buradan: ## Koleksiyon yonetimi Spotify'in koleksiyon ozelligi yeni cikti ve sadece favori album ve sarkicilari listeleyen iki sayfadan ibaret. Son eklenenler, en cok calinanlar filan var bir de. Deezer'da son eklenenler ve en son calinanlar yok ama albumler klasorlenebiliyor. Tek kat sadece, klasor icine klasor konmuyor. Ikisinde de favoriler var, favori sarkilarinizi tek tikla ayri bir sarki listesinde toplayabiliyorsunuz. Deezer daha ustun bu konuda. Ozellikle klasorleme nedeniyle. Mesela bende bir tane Artist Playlists, bir tane de Progressive Metal klasoru var, iclerinde palylistleri ve albumleri topluyorum. Ek olarak soylemeliyim ki Spotify album tabanli degil. Yani isterseniz 1000 tane favori album diyin ama bunlar siraya koymadan eklenir album sayfaniza ve mobilde goremezsiniz kendilerini. Deezer album tabanindan da calisiyor, klasorleri epey rahatlik getiriyor. ## Radyolar Dogrusu radyo bu servislerin ana amaci degil. Spotify'in radyo konusundaki ek ozelligi playlist radyolari. Mesela sadece neo-prog radyosu dinlemek istiyorsunuz, bir playlist yaratin ve icine 5-10 tane neo-prog sarkisi atin. O sarkilara dayali bir radyo calar size. Playlist ne kadar cesitli olursa radyo da oyle olur. Deezer ise tematik radyolar konusunda epey epey ustun. Ustelik yerel radyolar da var. Su anda IKSV'nin, Kontra Plak'in, GQ Turkiye'nin radyolari ilk siralarda duruyor radyo sayfasinin. Bir tatli huzur diye bir sanat muzigi radyosu var. Album radyolari benzer sanatcilardan donuyor ikisinin de ama Deezer'in benzer sanatcilari Last.fm'den geliyor. Yani Last.fm'in sanatci radyolarina cok benzer. Hangisinin daha ustun olduguna kadar vermek size kalmis burada. Belli bir ustunluk yok. Ben Deezer'a 0,5 puan fazla veriyorum ama yerel icerigi nedeniyle. ## PC'den erisim Deezer'in programi yok. Chrome icin offline sarki dinleme eklentisi var ama, istedigin albumleri ve playlistleri indirebiliyorsun. Web tabanli kendisi ama kucuk programciklari var. OS X icin mesela kalvyedeki muzik kontrol tuslarini kullanmana yarayan bir programi var. Windows 8 icin Metro programi var ama Deezer'in. Spotify normal programla geliyor, Deezer'a ustunluk olarak bu program gapless playback ve aplikasyonlar sunuyor. Deezer'in da aplikasyonlari var ama epey epey gerisinde Spotify'in. Spotify Last.fm programiyla filan ileri epey. Spotify yeni bir web client de cikardi, mobil programlarina benzer calisan bir sey. Ama yine de PC'den erisim konusunu Deezer kazaniyor. Sadece webapp ama Spotify'da olan gapless playback disinda her seyi sunuyor (aplikasyon kutuphanesi daha fakir olsa da var ve gelisiyor) ve onda olmayan ek ozellikleri var. Spotify'da mesela sadece playlistler repeat edilebiliyor, Deezer'da tek sarkilar da. Deezer'da mixing deck var, bir kac kere kullandim, isine yaracak vardir kesin. Deezer ile iTunes uzerinden sarki satin alabiliyorsunuz Turkiye fiyatlariyla. En onemli ozelligi ama, acik ara Deezer alir dedirten upload ozelligi. Bu olmasi Spotify daha iyi derdim adam gibi program ile geldigi icin ama Deezer'a mp3 yukleyebiliyorsunuz. Bunlar sizin kullanimiza acik sadece, paylasamiyorsunuz. Ben ornegin ne Spotify ne de Deezer'da bulunmayan iTunes ya da 7digital ile Nokia Music'den aldigim GB'lerce sarkiyi upload ettim. Yillardir birikmis CD'leri de ripleyip upload ediyorum yavas yavas. Ayrica bu upload edilmis sarkilari mobil programlari da indirebiliyorsunuz. Boylece biraz ugrasla Deezer tek muzik programi haline gelebiliyor. Spotify da bilgisayardaki sarkilari calabiliyor ama bir mp3 player'dan farksiz. Zaten olan sarkilari caliyor. Deezer'in tek kotu yani offline dinlemek icin Chromium zorlamasi. Deezer alir rahatca bunu da. ## Last.fm Spotify sorunlu bu konuda. PC programi guzelce calisiyor ama mobilde her zaman duzgun calismiyor. Deezer'in mobil programi Last.fm'e kasirmiyor, dinlediginiz sarkilari Deezer'a bildiriyor, Deezer da scrobble ediyor. Daha rahat yani. Hic dusunmuyorsunuz bile. Windows Phone ile mesela Deezer ve orijinal Windows Phone muzik programi disinda scrobble mumkun degil; gecin Spotify'i, Nokia Music ile bile olmuyor. Ama Spotify'in icinde de Last.fm programi var. Tavsiyeleri filan cok rahat aliyorsunuz yani ama Last.fm'in sitesine girilerek de yapiliyor bu ama scrobble olamdan manasiz. Bu nedenle bunu da Deezer aliyor. ## Kesif Spotify bu konuda acik ara ustun. Aplikasyonlari isin icine sokmasak bile kesif tabinda komsunun dinlediginden, sen dogdugunda cikan albumlere kadar her sey var. Playlist radyolari da iyi. Deezer sadece sunu dinlemissin, buna da seversin diye 8-10 tane album ve playlist sunuyor. Radyolari ile oluyor genelde kesif. Last.fm ile iyi calismasi bu nedenle guzel. Onerileri de, benzer sanatcilari da Last.fm'den geliyor zaten. ## Arsiv Arsivi ozel seyler disinda konusmayacagim demistim. Bu ozel seyler de sadece Deezer'da var. Turkiye'ye ozel icerikle geliyor. Bazi albumler mesela fiziksel olarak cikmadan once Deezer'da cikiyor. Deezer sirf bunu sundugu icin arsiv konusunu da aliyor. Ayrica su anda Deezer'in arsiv Spotify'a gore cok daha genis ama zamanla duzelecek o dedigim gibi. ## Erisilebilirlik ve gelecek Cok seyahat edenleri ilgilendiyor gibi gorunuyor bu ama arsivin buyumesi ve servisin uzun sure hizmet vermesi konularinda da onemli. Spotify 35 ulkede servis veriyor, Deezer ise 182. Deezer'in Spotify kadar cok ses cikarmamasinin tek nedeni bu 182 ulke arasinda ABD'nin olmasi. Ama Alexa siralamasi Deezer'in Spotify'in uzerinde. Deezer su anda inanilmaz hizli buyuyor. Spotify'a denk rakamlar soyluyorlar ama boyle giderse sirf brute force ile gececek. Deezer aliyor bunu da. ## Sonuc Spotify 3 Deezer 7,5 Goruldugu gibi Deezer daha iyi. Yeni album bulma konusunda Spotify'in daha iyi olmasi onu secme nedeniniz olabilir ama Deezer'i Last.fm ile birlikte kullanarak bu eksigini kapatabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Abi o kadar ovdun ki deezer yuklicem simdi (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Nope i can't Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Simdi sildim ve App Store'dan yukledim geri. Ne sorun var acaba sende? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 deezerın birde yazılımı olsa pc için vazgeçmezdim web üzerinden olması browserı yanlışlıkla kapadıgım zaman uyuz ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Chrome App yap? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Deezer'in bir kampanyasi vardi degil mi ? %50 indirim gibi... Devam ediyor mu acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Yukledim simdi. Bi ara yuklemedi boyle sonra yukledi radyo dinliyorum simdi. 40 tane radyo var benim gordugum. Ambient i fena deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 deezer çalmıyor şu an web'den. bi sorun var galiba. site açılıyor şarkılar açılmıyor. ctrl f5 düzeltti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Dinliyorum ben: http://cl.ly/image/2P0B20440c36/Screen%20Shot%202013-10-09%20at%2012.12.26.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Ben karsilastirmayi baya baya biased buldum. Aksam da ben yazarim bi ara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 clash of the titans, FUCK YEAH! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 ben de bahsedilmeyen birşeyden bahsedeyim. stream hızı. korsancılar bilir, bilgisayarınızdaki müzikleri hızlıca dinlerken stream çubuğunu zart ortaya sona çekeriz. hah işte tam orda spotify eziyor. sanki müzik kendi donanımındaymış gibi hiç takılmıyor. oysa deezer, youtube gibi stream ediyor. streamini görüyorsunuz. seek çubuğunu ortaya çekince abi bi dur nabıyon ya diyor, gıklıyor sonra devam ediyor çalmaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Deezer hiç kullanmadım ama 1 aydır Spotify tecrübe ediyorum, daha önceki Spotify topicinde de açıkladığım ve belirttiğim gibi Spotify'ın daha kırk fırın ekmek yemesi lazım, sevgili GERGE'nin yazdığı bu yazıda ki notlarında doğruluğuna inanıyorum o yüzden. Tez zamanda Deezer yükleyeceğiz demek ki... özetle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Spotifyi daha önce duydum, deezerı duymadım. Demek ki spotify daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 adam oturup emek verip yazmış, inanmıyorsan bile saygı duy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 abi deezerın radyo olayını tam çözemedim dünden beri kurcalıyorum. heavy metal yazdım mesela sanki listeden çalar gibi çalıyor şarkıları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 burda deezer yok. deezer 0 spotify 10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Ve deezer in 1 gunluk basarili performansi ardindan kendisini yok etmesi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabot Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 ben deezer alıcam. aylık 5 tl sudan ucuz. sonra free kullancak olursam spotify gibi reklam manyagı yapmıcagı için tercih ediorm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Fettah Can tam senlik bence Eşh, iyi gider sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 abi spotifyın radyosuna bok attım da deezer daha betermiş sanki ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum radyo yok lan bunda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Abi listemde turkce muzik yok, bana fettah i onerdi ya. Kim amk lan fettah can? Skimsonik hirboyu neden oneriyosun bana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Fettah Can'i sana gore onermemis iste ki? Listede ustte diye dinle demis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Abi o listelerle ilgelnmiyorum ki iste sorun o :P Neyse iki sistem de kullanilabilir, dun rastgele spotify radyosu actim, like ve unlike ederek listeyi sekillendirdim sanirim. Fena calmiyodu en son Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar