Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş yerinde sizden yaşlı fakat altınızda çalışan insanlar

Mithat

Öne çıkan mesajlar

Flassh said:

altında calısmak ne ya

o işini yapıyor
sen işini yapıyorsun

bu anlattıklarında altında çalışıyor durumu yok, altında çalışması için senin takım lideri müdür gibi bişi olman lazım. burda rica edersin en fazla. "yaşar abi beni şurda bırakabilirmisin" diye sorarsın. yada "beni şurda bırakabilirseniz sevinirim." emir vericeğin kişi direk sana bağlı birisi olmalıdır ki onda bile yeri geldiğinde rica ile ilerlemen gerekiyor. altında iş yapan kişi bilgili ve işini iyi yapıyorsa emir vermek yerine rica edersin. emir vermek daha low profile'lara karşı ve daha devlet memuru hierarşisinde vardır. özel sektör'de kurumsallar hariç genelde takım çalışmasıyla yürüyor işler.
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

altında calısmak ne ya

o işini yapıyor
sen işini yapıyorsun
mesela sen normal işini yaparken senin o işini yapıyor ben işimi yapıyorum dediğin biri geldi sana başka iş verdi. Sen de önce elimdeki işi bitireyim on dakikada diye düşündün. On dakika sonra adam gelip daha başlamadığını görünce sikkelerim senin işini, ben birşey verdiğimde elindekini bırakıp benim dediğini yapıcaksın dedi. İşte o adam senin üstünde
Sosyal ağlarda paylaş

Bende mülakata çağrıyorum adamlar benden 10 yaş büyük çıkyıor diyorum ki abi kusura bakma bu iş sana gelmez yaşını başını almışsın. Onun için çıtır taza güzel hatunları tercih ediyoruz =)
İlk başlarda bende çekiniyordum da sonra alışıyorsun hayt huyt a dönmediği sürece kimse gocunmuyor. Neticede kahveye gidip çay istesen istediğin adamında senden büyük olma ihtimali var her zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

iş ilişkisinde olduğun birine abi dememek lazım

This isterse baban yaşında olsun

Ahmet bey 2. Katta xx odası temizlenmesi gerekiyor lütfen ilgilenir misiniz?

Serpil hanım misafirim var bize 3 çay getirebilir misiniz?

Resmi ol iş yaptırırken.

yanlızsan ablacım bir çay verirmisin bana diye git çay ocağına kendin al çayını sohbet et baysa bile 5 dk. Zaman ayır sonra en rahatı sen olursun bir dediğin iki edilmez arkandan da demezler bacak kadar çocuk emir verio bak hele vs.

Zamanla tecrübe edersin sadece makamını koru

Rütbe > yaş & tecrübe

Bozarsan bunu üstündeki rütbeliler seni demote eder
Sosyal ağlarda paylaş

bunda utanılacak birşey yok. okumuş olan sensen emredeceksin onlar da dinleyecek tabi kırıcı olmayacaksın emrederken 'yap ulan' değil 'şunu halledermisin' diyeceksin karşılıklı iyi niyet her zaman işi çözer. aynı durum çalışırken bende de vardı bi mühendis 13 yıldır çalışıyordu ama başımızdaki müdür bana yetki vermişti dolayısıyla her ne kadar kendisini sevmesem de tembellik uyuşukluk ve işgüzarlığından ötürü seve seve çalıştırıyodum kendisini bunu yaparken de eğleniyodum açıkcası herkes çalışırken birinin yatması daha çok dokunuyor ve onu da kırbaçla çalıştırıyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

abi toshacklarını masanın üstüne koyacaksın bir kere iş yerinde yoksa toschak oğlanı olursun benden söylemesi. sen rica ediceksin altında çalışanlardan onlar da sana arz edicek. biri yanlışlıkla rica mi etti boğazını sıkıp dizlerini önüne çöktürdükten sonra ''bana arz ediceksin ulaan!'' diyip iki de tokat çakacaksın...
Sosyal ağlarda paylaş

insan ilişkilerinde yaş>>>rütbe dir her zaman

şöföre bir şey yaptırcaksan
ismiyle hitap etmen gerekmiyorsa kaptan dersin
ismiyle edeceksen de bey dersin sonuna olur biter

direk senin biriminde çalışan işçi olunca daha kolay oluyro usta diyorsun kasmıyorsun hiç

ben ilk başlıdğımda tecrübeli yaşça büyük bir usta, hep x bey diyordu bana, ben de ona dedim
sonra abi dedim
şimdi usta diyorum
direk usta deseymişim dahha iyiymiş sdfsdf

abi den usta demeye geçişte baya zorlandım
direk samimiyeti bitiryor, ama işin böyle olması lazım
Sosyal ağlarda paylaş

altında çalışıyor olması onun yaptığı işin önemsizliğini göstermez. neticede o kişi para kazanmak için o görevi yerine getirmek durumunda. senin de üstünde çalışanlar var. bir şirket sahibi değilsen tabiki. vel hasıl kelam profesyonel olmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

acıma yetime döner koyar götüne.

sen ne diyecem diye düşünürsün adam arkandan kodumun çocuğu diyordur.

Şu çok doğru yalnız. Arkandan konuşulanları tahmin edemezsin :) Çalıştığım ofiste de bulunduğum pozisyondaki en genç insan benim, hatta ofis genelinde en küçük 2. kişiyim galiba. Bir sürü insana iş yaptırmak zorunda kalıyorum ve bir dünya trip, laf yiyorum. Yapmayınca mecburen üstler aracılığıyla yaptırmak zorunda kalıyorsun. Falan filan. Bir sürü iğrenç iş.

Unutma, sen pozisyon olarak üstte olsan bile herifler senden çok daha tecrübeli. Geçen bizim şirkete 50'lerinde bi adam geldi, gerçi herif ceo idi ama, toplantının hakimiyetini öyle bir eline aldı ki resmen şov yaptı, izledik, mal gibi kaldım, lafı istediği gibi çevirdi adam. Ben de kendimi laf çeviren bi herif sanıyodum yani :) Böyle
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

iş yerindeki insanlarla hangisiyle nasıl konuşman gerektiği en başta herkesin aklını kurcalayan bir şey. önceden öğretilecek bir şey değil işe başlamadan bilemezsin.

Aslinda ogretiliyor. Kurumsal firmalar ise yeni bir beyaz yaka aldiklarinda kendi bunyelerinden degilse yada ozel adetleri varsa formasyon egitimi adi altinda bir iki saat sohbet edilir onemli kurallar incelikler ogretilir ama genelde boyle seyler tecrube ile kazaniliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...