Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL 6. Hafta | Galatasaray - Çaykurizespor | 28.09.2013 19.00

Cons

Öne çıkan mesajlar

ben en azından futbolu bilmediğimden öyle yazıyorum :(
bir çok insan olaya objektif bakamadıgından faul diye tutturuyor.

futbol erkek oyunu azcık sertlik olcak,mücadele olcak diyen adamlar, şimdi en ufak şeyde faul bekler olmuş konu kendi takımları olunca.

size 2 doz İngiltere premier ligi maçı yazıyorum, sonra konusuruz kabak gibi topa vurulan pozisyonlar hakkında.

insallah fb yada bjk böyle bi penaltı alır da o zaman ama topa vurdu ya diyen postları görürüz
Sosyal ağlarda paylaş

Bana sorarsan bu da topa müdahele. Ama arkadan gelerek dengesiz, tabanla bir girme söz konusu. Yoksa ayağına bir darbe yok Motta'nın, yoksa zaten ayağa kalkamazdı. Yere doğru yapıyor aslında topa vuruyor direk, ama rakibe dalışı gereksiz agresif ve birçok pozisyonda sakatlamaya yönelik. Bu tarz pozisyonları ayırıyor hakemler...
Mesela bence Motta'nın Sabri'ye yaptığı da bu tarz bir hareketti, ama o es geçildi.

http://www.youtube.com/watch?v=hgnilAioI08
Sosyal ağlarda paylaş

bu pozisyon zaten kırmızı degil maç zamanı da konustuk, aydınus'un maç içinde cıkartamadıgı kartların eyyamıydı.

böyle pozisyonlarda bir çok hakemin önem verdiği şey niyet, adam topla oynamak mi istiyor rakibi mi yıkmak istiyor.

sen müdehale yaparken önce adamın ayagına temas edip sonra istedigin kadar topa dokun fayda etmez yapmıssındır faulu.

ama dünkü bruma pozisyonu gibi, sabri-motta mücadelesi gibi, niyet topu kesmek ve ilk müdehale topa ise,ardından istemsiz olarak adama geliyorsa oynatiyor hakemler işte..

yani her topta tereyağından kıl çeker gibi sadece topa dokunarak alınanlar oynatılsa 300 tane faul olur macta.

bunu çalan hakem de olur elbet,ama oynatılması yanlis degil bence ve kurallara göre

ama tabi, sabrinin adamı boğazlamasına sarı yeterli diyen oldboyzlar varken boşa konusuyoruz..

boğazlanan adam da aynı cezayı aldı,bizim ülkemizde böyle tecavuz eden kadar edilen de suclu, yolluymus zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Bana sorarsan bu da topa müdahele. Ama arkadan gelerek dengesiz, tabanla bir girme söz konusu. Yoksa ayağına bir darbe yok Motta'nın, yoksa zaten ayağa kalkamazdı. Yere doğru yapıyor aslında topa vuruyor direk, ama rakibe dalışı gereksiz agresif ve birçok pozisyonda sakatlamaya yönelik. Bu tarz pozisyonları ayırıyor hakemler...
Mesela bence Motta'nın Sabri'ye yaptığı da bu tarz bir hareketti, ama o es geçildi.

ya burada melo temiz topa vuruyor. ucundan motta'nın ayağına da geliyor. o yüzden "aslında kırmızı değil, sarı" demiştim ben o maç zamanında da.

ama şu elmavotkanın dediği pozisyonda adam toptan önce ağzına sıçıyor ki bruma'nın. topla beraber ooooh yaldır yaldır gelip bütün dengesini bozuyor adamın darbe ile. diz atıyor arkadan falan.... sonra bu topa müdahale oluyor ahaha.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası ben hakem olsam girişe ve niyete direk kırmızıyı çıkarırım. Yani hiç ilgilendirmiyor beni topa ne kadar değdiği, adam sakatlamaya yönelik giriyorsa bence kırmızı. En sevmediğim şey futbolda çünkü.

Ama buradaki nokta o zaman Motta'ya da çalacaksın tak penaltıyı, vereceksin kartını. Yoksa ben de bu tarz girişlere direk kırmızı verilmesi taraftarıyım, tabii yanlış düşünüyor da olabilirim kurallara göre...

Ben üniversitede hakemlik yaparken acımıyordum cart çıkarıyordum kırmızıyı dfs...
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Melo ve Riera tam kasap zaten ya, yıllarca Luganoya laf edenler bu 2 adama tapıyor ya gerçekten çok dürüstler.

Bi de adam gurbete yeni gelmiş hemşerisi yani, ne demeye öküz gibi dalıyorsa pislik herif.

az yürü git şu tarafa doğru da bi çay kap gel ya :D

riera hangi kasap 1-2 tane hareketi var yok. keza melo topa sert giriyor, sakatlamaya değil.

lugano dediğin adam topsuz alanda toşanklara vurmak, arkadan gelip rakibe kafa atmak, yanyana dururken ayağına basmak vs vs vs 10000 tane vukuatı vardı. hayır işin komiği avrupada yapmıyordu çünkü biliyodu çat diye atılacağını, türkiye'de force'lu fb'de oynadığını bildiği için oooooh altını üstüne getiriyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

Sotto said:

ya burada melo temiz topa vuruyor. ucundan motta'nın ayağına da geliyor. o yüzden "aslında kırmızı değil, sarı" demiştim ben o maç zamanında da.

ama şu elmavotkanın dediği pozisyonda adam toptan önce ağzına sıçıyor ki bruma'nın. topla beraber ooooh yaldır yaldır gelip bütün dengesini bozuyor adamın darbe ile. diz atıyor arkadan falan.... sonra bu topa müdahale oluyor ahaha.

yanılıyorsun, abi acın macın özetini izleyin, bruma sag ayagını topun üstüne koyup dönmeye calısıyor, sol ayagı tamamen 'havada' zaten adam dengesiz pozisyonda, sezer gelip havada olan sol ayaga dokunmadan,sag ayagın altındaki topa vuruyor, brumanın bir ayagı havadayken diger ayagın altından top gidince o şekilde dusuyor, hala adamın dengesni bozuyor demek için izlemeden yorum yapıyor olmak gerek..

2dk objektif bakın olaylara ya
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Melo ve Riera tam kasap zaten ya, yıllarca Luganoya laf edenler bu 2 adama tapıyor ya gerçekten çok dürüstler.

Bi de adam gurbete yeni gelmiş hemşerisi yani, ne demeye öküz gibi dalıyorsa pislik herif.

Lugano'nun otesine gecebilen yok ya. Vinnie Jones ile yarısır. Melo falan kız gibi oynuyor Lugano'nun yanında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...