Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kediye bişiler oldu


Wispy

Öne çıkan mesajlar

Apartmanın yakınlarında dolanan annesiz yavru bir kedi vardı, çok mazlum, zavallı bişi. Öyle çok küçük de değil ama işte. Biz de aldık eve işte bir haftadır bakıyoruz. Biraz kendini toparlasın belki yine apartmanda bakmaya devam ederiz veya bir sahip buluruz en kötü.

İshal olmuştu, bugün veterinere götürdü kardeşim. Bir iğne yapmış, bir de hap yutturmuş kediye, birisi parazit için, diğeri antibiyotik için bilmiyorum.

Kediyi eve getirdiler ama şimdi sol arka ayağı pelte gibi, sürükleyip duruyor. Veterineri aradık, iğne biraz ağır 1-2 saat olabilir demiş. Aradan 4 saat geçti, kedicik hala topallıyor.

Endişelenecek bir şey var mı ? Yarın başka bir veterinere götürsek mi, ne dersiniz ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ağrısı falan var diyeceğim ama sol ayak pelte gibi, sol ayağını dümdüz sürükleyerek yürüyor. Ama havaya kaldırınca hareket ettirebiliyor ayağını.

Neyse sanırım yarın yine veterinere götüreceğiz. Gelişmeleri bildiririm.

Kedi hakikaten çok zavallı ya. En ufak sesten korkup kaçıyordu ilk başlarda. Sokakta bu halde hayatta kalması çok zordu. Çocuklar mı bişi yapmıi, başka bir hayvan mı anlamadım. Bu kadar ürkek kedi görmedim ya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim kedimde sokak kedisi abi, gözleri enfekte olunca annesi bırakmıştı kardeşiyle birlikte bende o zaman eve almaya karar vermiştim. 2.5 yaşına geldi hala kapı çalsa yanyana gelip saklanıyorlar inanılmaz ürkekler. eğer eve aldıysanız lütfen geri sokağa bırakmayın veya apartmana, başka bir sahip bulun evde besleyecek veya siz sahip çıkın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Ya kedi iyileşti de bize mi denk geldi kötü mü eğittik nerede yanlış yaptık bilmiyorum

Gerçi ilk başlarda da öyleydi ama o zaman dişleri mi tam çıkmamıştı bilmiyorum, ısırmayı çok seviyor kedi. Bildiğin kol, bacak, ne bulursa ısırıyor. Ellerim yara oldu.
Eskiden can yakmıyordu ama şimdi bayağı refleksle çektiriyor eli. Büyük ihtimalle oyun oynadığını zannediyor çünkü eli, kolu ısırırken yüzümü yalıyor.

Ben bu kediyi nasıl eğitebilirim yaptığı şeyin yanlış olduğuna dair? Çok agresifleştiğinde mecbur balkona (evi orada) götürüyoruz, acıkırsa diye de yemek veriyorum, gidip onu ödül olarak anlamasın ? E aç bırakmak da olmaz. Ne yapacağım ben ?

Sokak kedisinin tinercisini eve aldık galiba
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tatar hayvanlari eğitirken ödül-ceza değil,ödül-ses yükseltme ve hareketi düzeltme şeklinde eğitim veriliyor.Döversen hayvani hem kaybedersin hemde hayvan saldırgan olur.
Kedi için eve mutlaka tirmiklayabilecegi bisiler koyun(ben odun etrafına sarilmis urgan öneririm).Sizinle ısırmadan oynadığında ödül verin ,ısırdığında yüksek sesle hayır deyin ve ödülsüz bırakın.en fazla 5-6 günde olayı kapar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...