Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alkol hakkında bir soru

chrome

Öne çıkan mesajlar

Viski meşe fıçılarında dinlendirildiği için o aldığımız koku o fıçılardan dolayı sinen ağaç özütü kokusu. O fıçılar da uzun süre kullanılmıyor hatta ağaçların reçinesinin tadına bakan varsa viskinin içinde o tadın damağınıza geldiğini hissedebilirsiniz. Harmanlanmış ekinden damıtılan viskiler yine karıştırılabilir çok keskin bir tadı yoktur ama malt ve arpadan yapılan viski içiyorsanız yani içinde çavdar kökleriyle falan yapılmamışsa o viskinin olayı zaten sert tadıdır. Alışınca o tadın müptelası olacağınıza eminim.

Şöyle örnekleyeyim daha rahat anlaşılabilmesi için. Rakıyı ilk içen birisi çoklukla rakıdan iğrenir. Midesi bulanabilir hatta. Asla sevmez yani her şekilde. Ama bir zaman sonra aralıklı olarak içmeye devam ettiğinde rakının tadına alışarak o tadı çok sever. Aramızda rakı seven arkadaşlar mesela ilk içtikleri zamanı düşünsünler. Hah aynen öyle, viski özellikle malt ise belki buzla biraz hafifletilebilir tabi ama onun dışında katkısız(sek) içilmesi iyi olur.

Ama herhangi birşeyle karıştıranın da kendi keyfidir. Birşey diyemem. Afiyet olsun keyfi canı hoş olsun canım ^^
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

günlerdir uyuyamıyorum çalışmaktan.
uyuyayım diye gittim viski aldım. içiyorum. pek alkolle aram yok. soda aldım buz var. lakin tadı bok gibi. 40 yılda bir içiyorum anlamadığım şeyler. bunu neyle karıştırayım güzel olur?

viski zaten bana göre en boktan alkollü içkidir,içenler ne anlar anlamam?
ama ille de içmek zorunda kalırsan kola ile dene.ben de senin gibi 1-2 kez içmek zorunda kalmıştım,yine en iyi kola ile gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...