Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dedemin 1954 yılında çekilmiş bir fotoğrafını buldum

sostizm

Öne çıkan mesajlar

Dede çok karizmaymış.

Eski fotolarda zaten bi karizma oluyor böyle, instagramla falan da yakalamaya çalışıyorlar ama beceremiyorlar. O fotoların havası, kıyafetleri falan bir ayrı.

Benim dede de eski asker, hatta Atatürk'le falan karşılaşmışlığı, komunizmin en yoğun döneminde Polonya'da askeri ateşe olup orada James Bond hikayelerine taş çıkartan olaylar yaşamışlığı var. Eski fotoğrafları çok çok acaip onun da.
Sosyal ağlarda paylaş

forumun yaş ortalamasını tekrardan gördük, 4 haneli numaraları bilmeyen var emenike.

ilçede büyüdüm, telefon numaramız 89a kadar falan 4 haneliydi. ilçelerin ve illerin ayrı kod numaraları olur, onu başa yazarak şehirler arası arama yapardınız.

misal bizim numara 1155'ti, ilçe içinden ararsanız direkt ulaşırdınız. abone sayısı artınca ve santral değişince, ki türkiye çapında oldu bu , o numaranın başına kodlar sabit olarak eklendi. hala da benzer şekilde çalışır sistem, bulunduğunuz bölgenin belirli bir kodu olur. mesela ankara emek 211'den başlar 220'ye kadar gider , alacağınız numara da mutlaka bu aralıkta başlar vs.
Sosyal ağlarda paylaş

benim de dedenin 1939 da çekilmiş bi fotosu var ama malesef yazlıktaki evde şu an, bembeyaz atıyla (büyük ihtimal askeriyenin) üniforması falan inanılmaz ötesi bir foto. albaydı kendisi bıyıklar aynı hitlerinki, bakışlar çakmak çakmak hep bir kahraman gibi gelirdi dedem =)
Sosyal ağlarda paylaş

stimpak said:

forumun yaş ortalamasını tekrardan gördük, 4 haneli numaraları bilmeyen var emenike.

ilçede büyüdüm, telefon numaramız 89a kadar falan 4 haneliydi. ilçelerin ve illerin ayrı kod numaraları olur, onu başa yazarak şehirler arası arama yapardınız.

misal bizim numara 1155'ti, ilçe içinden ararsanız direkt ulaşırdınız. abone sayısı artınca ve santral değişince, ki türkiye çapında oldu bu , o numaranın başına kodlar sabit olarak eklendi. hala da benzer şekilde çalışır sistem, bulunduğunuz bölgenin belirli bir kodu olur. mesela ankara emek 211'den başlar 220'ye kadar gider , alacağınız numara da mutlaka bu aralıkta başlar vs.

Fakirdik belki nereden biliyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

milletin dedesi ne güzel çalışmış para kazanmış. bizim dede bütün ev arsa ne varsa satıp parayı dönemin ünlüleriyle parti , karı,alkol uyuşturucuya gömmüş. zaten kanserden gitti.

ortalarda resmini bulursam koyarım hakkaten yakışıklı adammış. piç rızaya benziyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dedem de askerde YAVUZ'da görevliymiş. Atatürk'ün naaşını İzmit'e kadar taşıma şerefine nail olmuşlar. Küçükken hep anlattırırdım kendisine bu olayı ve hep gözleri dolardı anlatırken.. mekanı cennet olsun...

Geri kalan hayatı klasik malı mülkü satıp kadınlarla kızlarla yemiş 4 tane kadın almış falan filan. şimdi sattığı yerlerde 5 yıldızlı oteller dikili en çok ona yanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...