Ulgio Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Arkadaşlar merhaba, Enerji üzerine çalışıyorum (yüksek lisansım da bunun üstüneydi zaten), sevdiğim alan bu. Enka'da bir iş var, kuzey ıraktaki 3 bölgede yapılacak olan.Enerji santrali işletme-bakım-kurulum vs benzeri şeyleri olacak, proje tabanlı.Proje süresi 4 sene.Gelin görüşelim 1 günde karar verilecek zaten dediler ama şartları söylemediler. 1,5 senelik iş tecrübem var, inşaat mühendisi falan da değilim. Irak dışında başka yerde olsa koşa koşa giderdim ama bilmiyorum.Ücret skalası nedir onun hakkında da fikrim yok.Tahminen 3000-4000 $ arası bişey olur, fazlası olur mu olmaz mı bilmem... Tavsiyeleriniz nelerdir, lütfen beni aydınlatın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Büyük ihtimalle şantiyeden çıkamayacaksın. Zaten çıkmak da istemeyeceksin. Türkiyeye sık sık dönmeni sağlayacak izinler vereceklerdir. Ama yine de 4 sene çok. Kendi ölmese içi ölür insanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 tam vaktini bulmuşsun sdfg bekle bi ülke falan kursunlar önce esad gitsin etc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 ırak kürdistanı güvenli. hatta ıraktan kürdistana girerken elini kolunu sallayarak giremiyor kimse. vize falan almaları gerekiyor. hırsızlık vs sıfır gibi oralarda. topyekün savaş olmadığı sürece rahattır. basından internetten gördüğünüz herşeye inanmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ulgio Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Arkadaşlar zaten bu paraya da 4 senelik böyle bi işe gitmek abes geldi... Ha türkiyede bu paranın belki yarısını ya da yarısından biraz fazlasını kazanırım şu sıralar ama IRAK la orası...Bi de çalışma şartlarını filan bilmiyorum hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 kuzey ırak ırak gibi değil. ben kısa bir süre erbile gittim, güvenli ve güzel bir şehir ırakta değilde kayseri yada erzurumdaymışın gibi hissediyorsun. büyük alışveriş merkezi,lüks oteller, restoranlar bile var, bölge konusunda hiç şüphen olmasın. enkadan gelecek teklifi de kaçırma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Gitmedim ama ortamı az çok biliyorum. Şimdi orası gerçekten Kürdistan, gidersen eğer sakın hop siz ne ayaksınız falan yapma. Zaten girişte pasaportunada kürdistan vizesi basacaklar eğer değişmediyse, zannetmem zaten değişeceğini. Orada kesin bir aşiret ağası ile ortaklık vardır kimse orada tek başına iş yapamaz. Hangi aşiretin elemanı olacaksan, o aşiretin bölgesi içinde kimse sana dokunamaz. Anca baskın falan olacak öle başına bir iş gelir. Kısaca aşiretin bölgesinde TR den daha güvenli sayılırsın çünkü silahlı korumalar var etrafta. İş ortamında da, eğer bir yerlerde çuvallarsan baya büyük hatalar yaparsan miki tuttururlar. Bağırma çağırma sövme falan var yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 sanssizsansli said: ırak kürdistanı güvenli. hatta ıraktan kürdistana girerken elini kolunu sallayarak giremiyor kimse. vize falan almaları gerekiyor. hırsızlık vs sıfır gibi oralarda. topyekün savaş olmadığı sürece rahattır. basından internetten gördüğünüz herşeye inanmayın. bir abim çalışıyor,sürekli gidip geliyor oralara. ama 4 sene ve barzani bölgesi olması benim tüylerimi diken diken ediyor(şahsi bir şey).Ayrıca bence 3000-4000 Dolar az böyle bir iş için.Neticede yarın bir gün oralar karışabilir,her türlü bana göre yine de riskli bir bölge. iyi düşün derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 parasını iş imkanını bilmem de ben güvenlik açısından bahsettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GENCOSMAN Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 eşin çocuğun yoksa, yalnızsan, gitmekte problem yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 @kuddusi icinde kürt gecen konulara yazma sen geriliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 3-4k $ eğer başlangıç falan deilsen azda para harcayamıcan zaten orda o var. 6 ayda dönersin büyük ihtimal =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Erbil'e iş yerinden bir arkadaş iş sebebiyle gidecekti, vize falan için oradan birisiyle konuşuyordu da gayet şartların iyi olduğunu söylüyordu. Ama bu aralar çok hareketli bölgeler, uzun vadeli düşünürsen nasıl olur bilmem. Muhtemelen bizim iş de Enka falandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 abi 4000 dolar dediğiniz para 7000 den fazla. türkiyede genel müdür olup bu parayı alamayan var. ayrıca inşaat işlerinde konaklama ve yemek parasınıda firma karşılar o sebeple türkiyedeki paradan çok daha karlı. türkiyede 1 yılda 14 gün izin kazanıp farklı dönemlerde birer hafta harcarken bu tarz projelerde yılda 2 kere 15-20 günlük bloklarla tatil yapma şansınız olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 barzani var abi. bi de yaşam tarzına bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 parası az gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 ben yazilimci olsam. Net 6000 döler verseler giderim acimam. yokmudur yazilim ci ihtiyaci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ulgio Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 abi ben 4000 diyorum ama tamamen bir öngörü.3000 $ daha realistik bir değer,ona göre konuşun.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 net diildir abi o vergisi algısı var ama ekomadeyşını onlar karşılar evet o bakımdan fena dııl tecrube ne kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Ya yeme içme derdin olmayacak, kira giderin yok. Aldığın para direk bankaya zaten. Çalışma ortamını filan görme imkanı olsa keşke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Biz de gönderiyoruz eleman oralara. 4 sene uzun geldi bana, iyice soruşturmakta fayda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ulgio Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Abi işin tanımında var 4 sene diye.Diğer türlü çalışma şartlar-maaş,yan haklar vs dedim onları yanımıza geldiğinde konuşalım dediler...Öğrenemedim bi net bilgim yok yani.Çalışma ortamı 3 tane bölge arasında sürekli çalışmak, mobil halde bile olabilir çünkü iş tanımında 3 bölgenin adı geçiyordu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 1,5 sene tecrübeli adama 4k usd net maaş veriliyor ve siz buna az mı diyorsunuz? kaç alıyor burada 1.5 sene tecrübeli adamlar sanıyorsunuz anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 parasi iyiymis. git. hatta 2. senede bunaldim ben burda dersin zam istersin. proje bitince de donersin trye CV ne yazarsin ENKA diye. ucretini arttirirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Katacağı tecrübe + CVdeki değer + iyi ücret > saçma bi yerde yaşamak. Hayati tehlike yok, sık sık istanbula da geleceksin. Daha iyisi yoksa git derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar