Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Irak'ta (kürdistan) Çalışmak

Ulgio

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba,

Enerji üzerine çalışıyorum (yüksek lisansım da bunun üstüneydi zaten), sevdiğim alan bu.

Enka'da bir iş var, kuzey ıraktaki 3 bölgede yapılacak olan.Enerji santrali işletme-bakım-kurulum vs benzeri şeyleri olacak, proje tabanlı.Proje süresi 4 sene.Gelin görüşelim 1 günde karar verilecek zaten dediler ama şartları söylemediler.
1,5 senelik iş tecrübem var, inşaat mühendisi falan da değilim.

Irak dışında başka yerde olsa koşa koşa giderdim ama bilmiyorum.Ücret skalası nedir onun hakkında da fikrim yok.Tahminen 3000-4000 $ arası bişey olur, fazlası olur mu olmaz mı bilmem...

Tavsiyeleriniz nelerdir, lütfen beni aydınlatın.
Sosyal ağlarda paylaş

kuzey ırak ırak gibi değil.

ben kısa bir süre erbile gittim, güvenli ve güzel bir şehir ırakta değilde kayseri yada erzurumdaymışın gibi hissediyorsun.

büyük alışveriş merkezi,lüks oteller, restoranlar bile var, bölge konusunda hiç şüphen olmasın. enkadan gelecek teklifi de kaçırma.
Sosyal ağlarda paylaş

Gitmedim ama ortamı az çok biliyorum. Şimdi orası gerçekten Kürdistan, gidersen eğer sakın hop siz ne ayaksınız falan yapma. Zaten girişte pasaportunada kürdistan vizesi basacaklar eğer değişmediyse, zannetmem zaten değişeceğini.

Orada kesin bir aşiret ağası ile ortaklık vardır kimse orada tek başına iş yapamaz. Hangi aşiretin elemanı olacaksan, o aşiretin bölgesi içinde kimse sana dokunamaz. Anca baskın falan olacak öle başına bir iş gelir. Kısaca aşiretin bölgesinde TR den daha güvenli sayılırsın çünkü silahlı korumalar var etrafta.

İş ortamında da, eğer bir yerlerde çuvallarsan baya büyük hatalar yaparsan miki tuttururlar. Bağırma çağırma sövme falan var yani.
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

ırak kürdistanı güvenli.
hatta ıraktan kürdistana girerken elini kolunu sallayarak giremiyor kimse. vize falan almaları gerekiyor.
hırsızlık vs sıfır gibi oralarda.
topyekün savaş olmadığı sürece rahattır.
basından internetten gördüğünüz herşeye inanmayın.

bir abim çalışıyor,sürekli gidip geliyor oralara.
ama 4 sene ve barzani bölgesi olması benim tüylerimi diken diken ediyor(şahsi bir şey).Ayrıca bence 3000-4000 Dolar az böyle bir iş için.Neticede yarın bir gün oralar karışabilir,her türlü bana göre yine de riskli bir bölge.
iyi düşün derim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi 4000 dolar dediğiniz para 7000 den fazla.

türkiyede genel müdür olup bu parayı alamayan var.

ayrıca inşaat işlerinde konaklama ve yemek parasınıda firma karşılar o sebeple türkiyedeki paradan çok daha karlı.

türkiyede 1 yılda 14 gün izin kazanıp farklı dönemlerde birer hafta harcarken bu tarz projelerde yılda 2 kere 15-20 günlük bloklarla tatil yapma şansınız olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi işin tanımında var 4 sene diye.Diğer türlü çalışma şartlar-maaş,yan haklar vs dedim onları yanımıza geldiğinde konuşalım dediler...Öğrenemedim bi net bilgim yok yani.Çalışma ortamı 3 tane bölge arasında sürekli çalışmak, mobil halde bile olabilir çünkü iş tanımında 3 bölgenin adı geçiyordu...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...