Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik sorunsalı

skywalkr

Öne çıkan mesajlar

elesso said:

Seele said:

Aga sen bu derdini buraya yazicagina karsina alip hissettiklerini anlatsan. Ha kadin zekiyse daha sonra seni haksiz cikarip özür diletirebilir.

abi hiç bir kadınla böyle bir konuşma yaptın mı hayatında :)

sen suçlu çıkarsın birde özür dilemek zorunda kalırsın pişman olursun adfgg

Yalnız olmadığımı öğrenmek iyi geldi :)
Sosyal ağlarda paylaş

senin durumun kendini kandırmak, bir hata yapmışsın, hatanında farkına varmışsın escape plan düşünüyorsun ama yok öyle olmasın yok şöyle olmasın diye kendini kandırıyorsun. mutsuz evlilik adamın hayatındaki herşeyi elinden alır. o dediğin yapıdaki insan ayrıca iyi anne falan olamaz, iyi anne demek çocuğa bakabilme yeteneği değil onu yetiştirebilme yeteneğidir benim gözümde.
Sosyal ağlarda paylaş

slm

Anladım, uzman değilim ama az biraz sezinlediğim şey senin sanırım evlilik öncesi hayalin var imiş evliliğe dair, sen o hayalin gerçekleşmesini bekliyorsun(Yaşantı olarak).Eşin ise evliliği bir nevi ortak yaşam olarak belirlemiş,aynı evde monoton bir yaşantı şeklinde.Yada dünya onu o noktaya itmiş, belki etrafından ki insanlardan etkilendi belki kendi iç dünyasında değişiklikler oldu bilemeyiz.Evliliğin asıl amacı olan bir birine yoldaş olma ilkesinden ayrılmamanı tavsiye ederim.Unutma allah korusun yatağa düşsen ilk başında olacak insan eşin olacaktır.Mutlaka direk onu böyle kabul et hiç itiraz etme demek sana haksızlık olacaktır ama elinden geldiğince nabza göre şerbet formülünü uygulamanı tavsiye ederim.

Davulun sesi elbet uzaktan hoş gelir,aynı evi paylaştığın aynı hayatı paylaştığın insanla ortak hisler ve alışkanlıklar beklersin ama biraz da hayatın kaderi bu.Yukarıda başka arkadaş hiç kavga etmedik süper demiş, belki senden daha kötü durumda daha büyük sıkıntılar yaşayan çiftler de vardır.Biraz kaderci bir yaklaşım olacak ama beterin beteri vardır dostum.Biraz kendini frenle istersen beklentilerini düşür onun sana adım atmasını bekle derim nacizane.

saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

senin durumun kendini kandırmak, bir hata yapmışsın, hatanında farkına varmışsın escape plan düşünüyorsun ama yok öyle olmasın yok şöyle olmasın diye kendini kandırıyorsun. mutsuz evlilik adamın hayatındaki herşeyi elinden alır. o dediğin yapıdaki insan ayrıca iyi anne falan olamaz, iyi anne demek çocuğa bakabilme yeteneği değil onu yetiştirebilme yeteneğidir benim gözümde.

Belkide, bazı noktalarda kendimi kandırdığımın bende farkındayım ama daha iyi noktaya getirme noktasında umutsuz değilim. Nasıl bazı şeyleri yeni yeni tanıyorsam belkide henüz tanımadığım ve oradan çözüm çıkartabileceğim huyları vardır. Daha çok taze evliliğimiz ve adaptasyon sorunları da olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Şu threadler olmasa hayatımın kıymetini bilemicem gerçekten.

Teşekkürler sefil insanlar.

aynen boyle dusundum ya.
ama sefil insanlar demedim cunku cok iyiyim

sanki bi kizla tanisip max 3 ay sonra evlenmissin gibi gorunuyo yalniz. hic mi tanimadiniz birbirinizi evlenmeden once
Sosyal ağlarda paylaş

yahu anlattığına göre evlilik sonrası karakterde/yaşam tarzında hayata bakışında çok ciddi değişimler olmuş, bunlar overnight varolan şeyler değil overnight ortaya çıkan şeylerdir. sende sağdan soldan çok duymuşsundur bu tarz şeyleri, türk kadınlarının böyle çok lanet bir özelliği var, benim daha yeni evlenen bir arkadaşım var o da aynı problemleri yaşıyor, kadın göt göbek saldı 3 ayda, iş desen koyverdi, çocuk istiyor hiç hayatında çocuk istemeyen kız falan falan.

bunu flörtü uzun tutarak gözlemlemek bir nebze mümkün ama asla emin olamıyorsun yani özellikle aynı evde falan yaşamadığın sürece bir dönem.

senin durumunda bu anlattığına göre, bence sende ne olduğunu biliyorsun ama evlendiğin için kabullenmek istemiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

yahu anlattığına göre evlilik sonrası karakterde/yaşam tarzında hayata bakışında çok ciddi değişimler olmuş, bunlar overnight varolan şeyler değil overnight ortaya çıkan şeylerdir. sende sağdan soldan çok duymuşsundur bu tarz şeyleri, türk kadınlarının böyle çok lanet bir özelliği var, benim daha yeni evlenen bir arkadaşım var o da aynı problemleri yaşıyor, kadın göt göbek saldı 3 ayda, iş desen koyverdi, çocuk istiyor hiç hayatında çocuk istemeyen kız falan falan.

bunu flörtü uzun tutarak gözlemlemek bir nebze mümkün ama asla emin olamıyorsun yani özellikle aynı evde falan yaşamadığın sürece bir dönem.

senin durumunda bu anlattığına göre, bence sende ne olduğunu biliyorsun ama evlendiğin için kabullenmek istemiyorsun.

Aynı arkadaşının ki gibi benim durum. Kendisini sanırım yeni yeni keşfediyor.

Aynı evde yaşaman önemli bir etken, yaşamadan bir yere kadar tanıyorsun. Ev arkadaşı örneği gibi üniv yıllarındaki.
Sosyal ağlarda paylaş

banane senin kac paran var kisisel basarından

skywalkr said:

Elbette ama yeniliklere açık olmayı, farkşı şeyler keşfetmeyi, korkularını yenmeyi öğrenmeli. Bunun için mücadele ediyorum, kısmen de olsa başarılı oldum.

skywalkr said:

screwy said:

anlattiklarina gore basaridan basariya kosmussun

Öyle de denebilir. Ukalalık olarak anlamayın ama çok güzel bir işim var, çok güzel kazanıyorum, havuzlu lüks bir sitede yaşıyorum, çok büyük ve herbiri ayrı ayrı kariyer basamaklarında zirve yapmış bir aile / akraba / arkadaş topluluğu içerisinde yaşıyorum diyebilirim. Yok yok ama evde huzur olmayınca hiçbirinin önemi kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bence ayrılın ve sen de uzuuun bir süre evlenme. Neden; çünkü karşındaki insanın hayat arkadaşı olup olamayacağı konusunda değerlendirebilme yetisinden uzak bir yapın olduğu ortada. 'Biz birbirimizi seviyoruz, hadi samanlık da seyran olsun' mantığının taraflara bir şey kazandırmıyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk kız arkadaşınızla evlenirseniz böyle olur. hiç zevklerimiz uyuşmuyor diyorsun.sormazlar mı niye evlendin o zaman diye ?

ayrıca evlendikten sonra değişti kısmı biraz hikaye. kimse sırf bi kağıt imzaladı diye %200 değişim geçirmez.

ben okurken daraldım.aynı evde yaşıyorsunuz bi de sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...