Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Reaper of Souls / Genel Başlık - 1

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

Law said:

Mistik olayını beğenmedim gold verip bir nevi kumar oynuyoruz item üstünde.

Sadece gold vermiyoruz, craft edecek olsak lazım olacak bazı malzemeler de veriyoruz. Bu malzemeler arasında da item'a göre rare veya legendary craft malzemesi var. Elimizde template bir item var ve craft eder gibi bir stat'ını reroll ediyoruz yani aslında ve ciddi malzeme harcıyoruz.

"Tüh lan Armor yerine Vitality olsaydı süper olurdu" diye içimizden geçirdiğimiz şeyleri, masrafa değer görüyorsak o hale getirebileceğiz yani artık. Class bazlı drop mantığıyla Mystic birleşince aslında "grind fest" olmaktan baya çıkarıyor oyunu, o yüzden o konudaki şikayetlere katılmıyorum. Legendary/Set düşürmek için de biraz grind edilecek artık, onu da yapmayacaksanız Diablo oynamayın abi.

Şu ara drop rate'ler süper geldi bana. Bu gelişmeler ve AH'nin kalkması nedeniyle mi böyle oldu yoksa sırf expansion yeni çıkmışken heveslendirmek için mi, göreceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün 6-7 tane legendary düştü bana 5-6 saat içerisinde. 2 de recipe düştü ayrıca.

Yalnız düşen legendaryler genelde çok değil. Çöpe yakın. Hatta legendary one-hand düştü socketli ama daha öncesi düşen socketli sarı çok daha iyiydi ondan.

Muhtemelen legendaryleri de tierlendirmişler ve işe gerçekten yarayanların drop rateleri bayağı düşük.

Ben enchant olayını beğendim bu arada. Mesela magic missle dmg. inc. head düştü diyelim; siz tüm statlarını beğendiniz ama magic missle değil de electrocute kullanıyorsunuz... Bu durumda 3-4 kere rolleyip electrocute'e ulaşıp o helmi bis hale getirme imkanınız oluyor. Ki bayağı önemli bence.

Genel olarak bayağı beğendim ben yeni pakedi. Content olarak bayağı zengin söylenenin aksine; eskisi gibi aptal aptal tek zone dönmeyeceğiz; rift'ler, random dungeonlar falan sınırsız olasılık ve yeni mekan sunuyor.

Tek şikayetim Act V güzel olmasına rağmen çok kısa; hani 2 yıl oynayacağız bunu muhtemelen ve 2 yıllık lore 2 saatte bitti torment + master'da... Mathael boss fight da inanılmaz cheesy'di.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen onu demek istiyorum, ben dün kullanmadığım bir Monk skill'i yerine Crit Chance aldım mesela Bracer'a mis gibi. Bir statı değiştirince ondan sonraki denemelerde de sadece o stat'ı değiştirebiliyorsunuz, ucuz bir iş de değil materyaller nedeniyle, o yüzden bence güzel ayarlamışlar.

Ben random denince landscape hayal etmiştim Rift modunda ama bildiğimiz zone'ları bildiğimiz mob'larla shuffle edip ışıklandırmayı falan değiştirmişler sadece. Gambler hatun da 40-50 defa üst üste çöp verdi bana :p

Act V biraz kısa olmuş ama hikaye Diablo 3 çıkarken, boss fight'lar ise 2.0.1'de zaten ölmüştü. Oyun eskidikçe casual kesimi de mutlu etmeye yöneldiler WoW'daki gibi.

Oyun sonu

Oyunun bitişinde Tyrael'in "... ama ama o zaman Diablo'nun ruhu şimdi boşta! ..." ve "sonuçta o da insan, bakalım gücünü nasıl kullanacak" söylemleri hikayenin içine daha defalarca edilebileceğini gösteriyor zaten. (Sonuçta insanmış, öbürü melekti de ne oldu?)

Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Aynen onu demek istiyorum, ben dün kullanmadığım bir Monk skill'i yerine Crit Chance aldım mesela Bracer'a mis gibi. Bir statı değiştirince ondan sonraki denemelerde de sadece o stat'ı değiştirebiliyorsunuz, ucuz bir iş de değil materyaller nedeniyle, o yüzden bence güzel ayarlamışlar.

Ben random denince landscape hayal etmiştim Rift modunda ama bildiğimiz zone'ları bildiğimiz mob'larla shuffle edip ışıklandırmayı falan değiştirmişler sadece. Gambler hatun da 40-50 defa üst üste çöp verdi bana :p

Act V biraz kısa olmuş ama hikaye Diablo 3 çıkarken, boss fight'lar ise 2.0.1'de zaten ölmüştü. Oyun eskidikçe casual kesimi de mutlu etmeye yöneldiler WoW'daki gibi.

Oyun sonu

Oyunun bitişinde Tyrael'in "... ama ama o zaman Diablo'nun ruhu şimdi boşta! ..." ve "sonuçta o da insan, bakalım gücünü nasıl kullanacak" söylemleri hikayenin içine daha defalarca edilebileceğini gösteriyor zaten. (Sonuçta insanmış, öbürü melekti de ne oldu?)

Oyun sonuna iki kuruşluk cgi yapmaya üşenmiş kavaslar, yemişim gerisini.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet iki tane cutscene yapmaya bile üşenmişler, kağıtlı mağıtlı olanı çakıp geçmişler. Crusader'in karakter modellerine de rezalet diyorlar gördüğüm kadarıyla. RMAH kapanınca son bir vurgun yapalım diye iş gücünü düşürdüler herhalde, hepsi WoW'da developer'ların :)
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Law said:

Mistik olayını beğenmedim gold verip bir nevi kumar oynuyoruz item üstünde.

Sadece gold vermiyoruz, craft edecek olsak lazım olacak bazı malzemeler de veriyoruz. Bu malzemeler arasında da item'a göre rare veya legendary craft malzemesi var. Elimizde template bir item var ve craft eder gibi bir stat'ını reroll ediyoruz yani aslında ve ciddi malzeme harcıyoruz.

"Tüh lan Armor yerine Vitality olsaydı süper olurdu" diye içimizden geçirdiğimiz şeyleri, masrafa değer görüyorsak o hale getirebileceğiz yani artık. Class bazlı drop mantığıyla Mystic birleşince aslında "grind fest" olmaktan baya çıkarıyor oyunu, o yüzden o konudaki şikayetlere katılmıyorum. Legendary/Set düşürmek için de biraz grind edilecek artık, onu da yapmayacaksanız Diablo oynamayın abi.

Şu ara drop rate'ler süper geldi bana. Bu gelişmeler ve AH'nin kalkması nedeniyle mi böyle oldu yoksa sırf expansion yeni çıkmışken heveslendirmek için mi, göreceğiz.

Akşama bir daha bakayım mistik olayına, kaçırdığım birşeyler var galiba.

Sahip olduğumuz atıyorum wandın Statlarını değiştirmek istediğimizde(veya baçka birşeyini) yanda 10-15 tane ihtimal çıkıyor ve bunlardan biri gelebilir diyor anladığım kadarıyla, bunun içinde para yanında birde materyal istiyor Anladığım kadarıyla. Ve bu iten legendary ise farklı malzeme, rare ise farklı istiyor değil mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Evet özetle öyle. Kısıtlar var, aklıma gelenler:

Sadece bir stat değiştirebiliyorsun her item için, yani Armor yerine Dex alayım, Fire Resist'i de Physical Resist yapayım falan öyle baştan yaratamıyorsun. Bir kere Armor stat'ını reroll edersen, sonrasında da sadece o stat'ı reroll edebiliyorsun tekrar tekrar. Her seferinde de materyali baştan istiyor.

Item üzerinde zaten olan stat'ları kullanamıyorsun reroll ederken, yani 300 Dex 200 Vitality olan item'i 500 Dex haline getiremiyorsun.

Primary/Secondary stat olmasına göre, değişecek stat'ın doğasına göre, o slotta olabilecek/olamayacak statlara göre falan çıkabilecek ihtimaller de değişiyor. Her şeyin yerine her şey gelemiyor yani.

Bu gibi kısıtlarla güzel olmuş. Gelebilecek 7 stat'ın 6'sı süper, biri çöp ya da build'imize ters bir şey denk geldiğinde oturup ağlamak yerine biraz uğraşarak BIS item haline getirebiliyoruz bu sayede :)

Mesela ben mini çakallık yapacaktım kendimce, dedim All Resist olmayan tüm resistleri Physical reroll edip One With Everything açayım. Çok masraflı olduğunu ve rare craft materyallerini böyle harcayamayacağımı düşünerek vazgeçmek zorunda kaldım, buna da sevindim oyunun dengesi açısından :)
Sosyal ağlarda paylaş

Legendarylere oluyor mu peki? Biri olmuyor falan yazmıştı.

Bide hangi itemda hangi statların rollayacağına dair bi liste var mı? Sırf mystic için değil craft için de arıyorum benzer bişey, misal pantul craftlıyorum magic missile damage ı veriyor. 100 kere craftlasam ya da reforgelasam onun yerine spectral blades gelmeyecek belki, bunu önceden görmek istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Bide hangi itemda hangi statların rollayacağına dair bi liste var mı? Sırf mystic için değil craft için de arıyorum benzer bişey, misal pantul craftlıyorum magic missile damage ı veriyor. 100 kere craftlasam ya da reforgelasam onun yerine spectral blades gelmeyecek belki, bunu önceden görmek istiyorum.

pants'da primary skiller.

boots'da arcane meteor falan o sınıf.

yani bir skill'e boost veriyosa aynı sınıftan diğerlerine de verebiliyor, mantığı böyle oluyor.

omuzluk da familiar ve onun sınıfa veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Görüyorsun zaten, reroll ekranında sağdaki soru işaretine tıkladığında o slota gelebilecek bonuslar değer aralıklarına kadar listeleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

spo yemeyeyim diye okumadım ne diyorsunuz değer mi almaya yoksa abi bekle 1 aya millet satmaya başlar değmez bekle mi?

Diablo 3'le benim için hüzünlü bir oyundu açıkçası. Beklentim çok fazlaydı. Ros almaya değer mi? Gerçi daha çok yeni ama bu soruyu bir iki hafta içerisinde yanıtlarsınız diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

40 öyro etmez. vaktin çok ve hiç oynıcak bişi yoksa, diablo fanıysan cd key sitelerinden alınabilir. yoksa ne biliyim bir expansion hissi vermedi bana ki hemen sıkılmıyım diye 1 senedir falan oynamıyordum (yani patch 2.0 la gelen yenilikleri de ilk defa oynuyorum). çok ahım şahım değil ya da blizzarddan bekleneni vermedi.

yiğidi öldür hakkını yeme: sanatsal olarak çok güzel oyun. mekan tasarımları yaratıklar, müzikler vs. enfes.
Sosyal ağlarda paylaş

CuteButPsycho said:

Masakari said:

spo yemeyeyim diye okumadım ne diyorsunuz değer mi almaya yoksa abi bekle 1 aya millet satmaya başlar değmez bekle mi?

Diablo 3'le benim için hüzünlü bir oyundu açıkçası. Beklentim çok fazlaydı. Ros almaya değer mi? Gerçi daha çok yeni ama bu soruyu bir iki hafta içerisinde yanıtlarsınız diye düşünüyorum.

Abi Diablo 3'e kıyasla çok iyi, ki bu değişikliklerin çoğu zaten 2.0.1 ile geldi. AH kapandı, class dengeleri iyileşti, saçma sapan abusive build'ler ve buna imkan veren bazı stat'lar nerflendi, drop rate'ler arttırıldı ve loot'ların class'a uygun düşmesine dair gelişmeler oldu, falan filan. Oyun şöyle çıksa dünyayı sallardı bence şimdiye kadar ama zararın neresinden dönsen kardır, napalım.

RoS content olarak Act V yetersiz geldi. Daha Launch gecesi bitirdik, 4 saat falan sürdü, ki mümkün olduğunca en zorda oynadık ve tüm yan event'leri bitirdik. Sadece hikayeyi bitirmeye oynasak 2 saatte de biterdi. Hikaye meh, cutscene bile yok adam gibi, falan filan. Adventure Mode, Mystic falan gibi eklemeler ve drop'lar ise yeterli geldi.

Yani 2.0.1'den itibaren bakınca baya güzel oldu aslında, keşke oyun böyle çıksaymış, ama 40 Euro bence de etmez. 25 Euro olsa süper olurmuş, Blizzard işte :p Key sitelerinden biraz daha ucuza ya da Blizzard US üzerinden 40$ olarak alabilirsiniz.

Genel olarak da bu Diablo yani abi, etraftaki birbirinin aynısı sürü gibi yüzbinlerce yaratığı öldürüp bir tane "cool loot" çıkar mı diye gezmece amaçlı oynanan bir oyun. Grind işini binlerce saatten yüzlerce saate indirerek mantıklı bir seviyede tutacak değişiklikler de bence yerinde ve güzel yapıldı. Oyunun temel mantığından bile hoşlanmayan insanların patch veya expansion'u değerlendirmesine de gerek yok, zaten başka oyun oynamaları gerekiyordur. Nelerden zevk alıyorsanız o yani, zorla oyun mu oynanır :p

Bir 6 ay geçtikten sonra zaten "üff böyle zor olmuş Master'da zor bitirdim" diyenler ağlayıp bırakmasın diye nerf bat indirilir, drop rate'ler köklenir, D3+RoS fiyatı da 30-40 Euro gibi bir şey yapılır. İsterseniz onu da bekleyebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

OLUMSUZ

- diablo3 + ros = 40 dolar olsa olurmuş

- act V çok kısa.

OLUMLU

- Loot olayını baya düzeltmişler.

- mystic ve gamble çok iyi

- adventure ve rift muhteşem. (xp kasmak için en ideal yol bence)

- Act V mekanlar ve müzikler çok güzel.

- eventler ve moblar bollaşmış.

- benim gibi 2012'de bırakmış olanlar için yapılacak çok şey var. (en az 3-4 ay beni idare eder mesela)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...