Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Reaper of Souls / Genel Başlık - 1

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

Oyunun item ve build mantigi RoS ile tamamen degisiyor bunu goz ardi edenler var sanirim. Itemlardaki DPS artmasi degil artik mevzu, esas olay o itemlardan gelen "bonus" ozellikler uzerine build kurmaktan geciyor.

En iyi build diye birsey mutlaka olacak, ama o buildi yapan ustundeki itemlarin verdigi unique ozellikler sayesinde yapabilecek ve o itemlar olmadan o buildi yapamayacagiz. Konu balta gibi dps degil yani artik, yeni trend elinizdeki itemlara gore build yapip oynayabilme. AH'da yok, bas bas paralari leylaya da yapamayacak insanlar. Harika olacak, sansli olan ve zaman ayiran emeginin karsiligini alacak, eskiden paralari basip item alan kekolarda gidip metin 2 filan oynar artik, keza online gaming'de ki çaplari knight online'dan bir gomlek yukarida degildi...

Tek korkum cok drop olmasi, umarim cok drop olmaz, beklenen legendary dustu mu sevinc cigliklari attirir. Bunlar hep D2'deki ozellikler aslinda. Zamaninda run ustune run yapip unique colosus blade dusurunce identify etmeye gerek bile yoktu, bilirdik ki o grandfather, mutlu olurduk cok. Ne mutlu olmasi delirirdik ulan, kendimizi kaybederdik... Genclik iste, hey gidi hey...

Bu arada RoS almadan oynamak filan yok oyle bir dunya. lvl cap 70 oyunda lvl 60'da ne yapmayi planliyorsunuz allah askina?

RoS umut vaad eden yegane sey su diablo 3 ciktigindan beri uretilen, on yargilar silinsin ve kiymeti bilinsin...
Sosyal ağlarda paylaş

Level cap gelir gelmez ama şöyle birşey var. Forumlarda da çok soruyorlar da hep TBA diye geçiştiriyorlar.

http://www.pcgamer.com/2013/08/29/diablo-3-to-get-free-update-alongside-reaper-of-souls-expansion/

Ama o değil de, diablo3 gibi overratedın tanımı olmuş birşeye önyargı argümanıyla, ya da releasein onda biri acclaim yapmamış expine GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYO argümanıyla gelmeyin plx. LoDsuz diablo2 de yavandı, lodla efsane oldu diyin. Betayı oynadım çok şukela diyin, şu haliyle bile hayvan gibi playerbasei var çatlayın haterlar diyin de şunları demeyin.

Bir de egonuzu yavaşça bir yere bırakın ondan sonra wot dayayın ya ssfdfds.
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum yazdiklarimdan anladigin anlamlar cikmiyor, yanlis anlamissin tamamen.

Jay Wilson yuzunden Diablo'dan hep beraber nefret ettik ama bu RoS'ta yapilan degisikliklerinde kotu olacagi anlamina gelmiyor, aksine umut vaad ediyor su an RoS, olayin ozu bu. Gumbur gumbur gelme, alayina gitme gibi bir durum yok, boyle bir argumanda yok zaten nereden cikartiyorsun anlayamadim.

Bu arada ego demissin, ne yazmisimda ego olmus yakalayamadim. Para verip item alip emek harcamadan ya da yetenek konusturmadan "sekil" yapmaya calisanlara moloz demisim, yanlis mi demisim? Dunyadan haberi yok, para basip item alan adama ne diyecektim? Yuce Diablocu, online gaming king mi deseydim?

Cozemedim yazdigin mesaji, sanki bana yazmamissinda baska birine yazmissin gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar release de olması gerekeni (bu loot 2.0 davası/ah olmaması vs vs) Expansionla sunuyor ve bu expansiyonu nerdeyse oyunun kendisinden pahalıya satıyor ve millet gelip bunu savunuyor çok güzel falan diye. Bir de yetenek falan denmiş Diablo lan bu ne yeteneği.
Bu blizz ne acayip firma Wowda Item Squish e giderken diabloda loot 2.0 la lvl 60 ta 400 kusur vita veren itemler dusuyor, lvl 60 taki dmg lar milyonları geciyor falan çok itici yani 5 milyon vurmak nedir ya.
Sosyal ağlarda paylaş

olorin84 said:

adamlar release de olması gerekeni (bu loot 2.0 davası/ah olmaması vs vs) Expansionla sunuyor ve bu expansiyonu nerdeyse oyunun kendisinden pahalıya satıyor ve millet gelip bunu savunuyor çok güzel falan diye. Bir de yetenek falan denmiş Diablo lan bu ne yeteneği.
Bu blizz ne acayip firma Wowda Item Squish e giderken diabloda loot 2.0 la lvl 60 ta 400 kusur vita veren itemler dusuyor, lvl 60 taki dmg lar milyonları geciyor falan çok itici yani 5 milyon vurmak nedir ya.

Olay şu özet geçmek gerekirse ki sende biliyorsundur sanırım. Blizzard birşey denedi ve tutmadı geçmiş geçmişte kalır takılıp kalınmaz hele ki böle firmalarda. Hatalarını anlayıp geri adım atıp önce başta duran adam uzaklaştırıldı ve yeniden yapılanmaya gidildi ve evet Diablo 3 için RoS bir kurtarma paketi.Tutar tutmaz bunu zaman göstericek.

Fiyat konusuna gelirsek eğleneceğiniz ya da zevk alacağınız birşey için vericeğiniz parayı düşünüyorsanız o sizin sorununuz. Çok kaba bir tabir olacak ama özür dilerim almazsın olur biter :)

Yetenek konusu komik bir argüman alakası yok katılıyorum. Şans sadece.

Dmg olayında sayısal verilere bakarsak bunun çok basit çözümü var ve sen zaten bunu biliyorsun :)

Hepinize iyi geceler :)
Sosyal ağlarda paylaş

build için fix item gerekmesi şunda yapacakları en büyük hata olacak, d2 lod'un da en büyük hatasıydı. çeşitliliğin ve random drop'ların canına okuyan, herkeste birbirinin aynı unique'leri zorlayan, bayık farm'ı körükleyen bir mantık. 2015'te "yanlış yaptık" deyip onu da geri alırlarsa şaşırmam.
Sosyal ağlarda paylaş

"Para verip item alanlara ya da yetenek gostermeden vs vs" demisim, aradan kelimeleri cimbizlayip butunun anlamini bozduktan sonra "cok alakasiz olmus" derseniz ayip edersiniz.

Yetenek diabloda yoktur diyen arkadaslara, yetenek oyunda degil oyuncudadir, hangi oyun olursa olsun yetenekli ile yeteneksiz arasindaki fark gece/gunduz gibidir, hatirlatirim.

Yeteneksiz adam 200k dps*'li DH'la ilgili forumlarda "DH broken, omg shit fix fix" diye aglarken, yetenekli oyuncu 150k dps*'le MP10'da DH'la elite'leri siir gibi kitelayarak ufleye ufleye keser, twitch'te insanlara gorsel solen sunar.

*dps rakamlari birebir dogru degildir, aradaki iliskiyi gostermek icin yazilmistir.

Polemik yaratmak isteyen arkadaslar tabi baska ornekler verebilir, barbarla oynamak yetenek mi ister diyebilir mesela ya da ne bileyim wizard'da archon aciyor sag tus pew pew yapiyor diyebilir, maksat "diablo bir yetenek oyunudur" fikrini curutmek olduktan sonra bu baglamda yazilar yazilabilir ancak ortada boyle bir fikir zaten yok, sadece yanlis anlama var.

Benim bakis acim farkli yukarida da belirttim, yetenek oyunda degil oyuncudadir, benim konum diablo yetenek ister mi istemez mi degil o yuzden boyle bir argumanimda yok, cimbizlayip carpitmayiniz...
Sosyal ağlarda paylaş

arpg turundeki oyunlarin (pvp disinda) yetenekten cok sabir gerektirdigine inaniyorum.. sc'ta, dota'da 'yetenek'ten bahsedebiliriz, ama diablo (poe, torchlight vs) gibi oyunlarda oncelikli basari kriterinin sabir ve bolca vakit olduguna inaniyorum..

tabi bunlari polemik yaratmak icin degil dusuncelerimi belirtmek icin yazdim (:
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Chat odası olacak mıymış diablo 2 deki gibi? Hiç değilse starcraftaki gibi olsa en azından...

Bi de pre order olarak almanın bi avantajı var mı bu oyunu? Ah'de sattığım itemlerden kalan eurolarım var b.net accountunda duruyor boş boş. 40 euro verip pre order yapmak yerine çıkınca alsam oyunu bi farkı olacak mı?
Sosyal ağlarda paylaş

1

nihlathak said:

Oyunun item ve build mantigi RoS ile tamamen degisiyor bunu goz ardi edenler var sanirim. Itemlardaki DPS artmasi degil artik mevzu, esas olay o itemlardan gelen "bonus" ozellikler uzerine build kurmaktan geciyor.

En iyi build diye birsey mutlaka olacak, ama o buildi yapan ustundeki itemlarin verdigi unique ozellikler sayesinde yapabilecek ve o itemlar olmadan o buildi yapamayacagiz. Konu balta gibi dps degil yani artik, yeni trend elinizdeki itemlara gore build yapip oynayabilme. AH'da yok, bas bas paralari leylaya da yapamayacak insanlar. Harika olacak, sansli olan ve zaman ayiran emeginin karsiligini alacak, eskiden paralari basip item alan kekolarda gidip metin 2 filan oynar artik, keza online gaming'de ki çaplari knight online'dan bir gomlek yukarida degildi...

Tek korkum cok drop olmasi, umarim cok drop olmaz, beklenen legendary dustu mu sevinc cigliklari attirir. Bunlar hep D2'deki ozellikler aslinda. Zamaninda run ustune run yapip unique colosus blade dusurunce identify etmeye gerek bile yoktu, bilirdik ki o grandfather, mutlu olurduk cok. Ne mutlu olmasi delirirdik ulan, kendimizi kaybederdik... Genclik iste, hey gidi hey...

Bu arada RoS almadan oynamak filan yok oyle bir dunya. lvl cap 70 oyunda lvl 60'da ne yapmayi planliyorsunuz allah askina?

RoS umut vaad eden yegane sey su diablo 3 ciktigindan beri uretilen, on yargilar silinsin ve kiymeti bilinsin...

ben göz kararı bir istatistik yaptım son 2 3 gündür bana daha az rare düşmeye başladı aynı şekilde legend. belki tesadüftür ancak musluğun kısılacağı bi gerçek ben çok fazla drop düşeceğini sanmıyorum beta ile milletin ağzını sulandırıyolar sanırım.

ayrıca bu yazıya birşey daha eklemek istiyorum pek kimse bahsetmemiş. ekstra görevler var ki tadından yenmiyor. 1 dakikada 100 yaratık indir vs gibi. bu olay oyunu daha eğlenceli kılıyor bence çünkü RoS indirdiğimden beri artık tüm haritayı geziyorum bişe çıkar diye
Sosyal ağlarda paylaş

aslında ros un betasını indiriyorsun 16gb, ama ros u satın almamış gibi lvl60 cap ve yeni featurelardan yararlanamadan oynuyorsun. Yeni legenderyler falan düşüyor paragon ve loot2 skill değişiklikleri falan herşey var.

Blizzard beta acces yollarsa yeni hiç bir şey yüklemeden ros u oynuyorsun yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...