aquila Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 ahah bi de 75% indirim basmislar oyuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 su tum parali modlarin tek paket oldugu collection sayfasinda da review kismini kaldirmislardi sabah, verilen notlar gozukmuyor ve not verilemiyordu lel tek yildiz vardi en son kaldirmadan once, skyriminde overall rating i 1 seviye asagi inmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Bayadır böle anlamsız bir tartışmaya girmemiştim. İyi oldu eski gnleri hatırladım :P sam oyunu bilerek eksik çıkarmak kelimesini şöle açabiliriz. Oyunu konsola göre yapıp PC için hiç bir ekstra uğraş vermemek. Bugün PC oyuncularını çıldırtan şeylerin başında bu geliyor. Dragon age kontrolleri faciası en yakın örneklerden biridir. Bethesda skyrin resmen konsol için yapıp pc ye de birebir portlamıştı. Sebebi de çok basit zaman ve para (kısaca para) PC için ekstra uğraş vermeyip bir de PC ui yi dlc olarak satmayı deneseler meşale ve tırpanlarla ofislerini basabilirler. Resmen araba alırken vites kolunu ekstra satın almak gibi birşey olur bu. Bethesda mod comunitysinin farkındaydı morrowind ve oblivion da çok güzel modlar yapılmıştı. Skyrim i resmen saldı çayıra isteyen istediğini yapsın dedi. Gene belirtildiği gibi modderlar sayesinde 4 yıl boyunca oyun gücelliğini korudu. Konsol oyuncuları oyunu bitirip sonra trade ederken pc oyuncuları moddan moda koştu. Bethesda ise hiç bir iş gücü ve para harcamadan oyununu sattı. Bilgisay oyunu yapımı ve sonrası çok değişiktir. Ürünü ortaya koyana kadar anca pre-orderlardan para kazanırsın gerisini cepten yersin. 2 yıl yapımı süren bir oyunun maliyeti sallıyorum 2 milyon dolar tutsa. Oyun çıktıpında satışları 2M yi geçtiği an en azından maliyeti kurtardık diyebilirsin (benzeri sinema sektöründe de var) Ama oyun sektöründe ürünü daha sonra teknik destek vermek zorundasın patchler vs çıkarmak zorundasın bu da gene ekstra maliyet. Tabi ki oyunu baştan yapmak kadar külfetli değil. Bethesda syrim satışlarından zaten edeceği karı yaptı ilk aylarında. Sonraki 4 yıl boyunca o dalga geçtiğiniz 5-10 dolarlık satışlar ise pastanın üstündeki krema gibi hiç durmadan devam etti. Kimin sayesinde modderlar sayesinde. Eğer mod desteği olmasaydı 2 yıl sonra kimse yüzüne bakmazdı. Böyle bir ortamda bethesda resmen oyunun geliştirilmesini modderlara bıraktı. Bilerek yapmadılardan kastım da buydu. Modding konusunda hala aynı şeyi söylüyorum. Counterstrike sayesinde (ki kendisi bir MOD idi) steam denen oluşum var. Halflife ne kadar güzel bir oyun olursa olsun cs yi yapan modderlar olmasaydı valve hiç bir zaman bu kadar popüler olamazdı. Bugün de hala skyrim den heyecanla bahsedebiliyorsak modderlar sayesinde bahsedebiliyoruz. valve ise modderlar sağmayı tercih etti. Sam burada yazdıklarımız silinmez ise 2-3 yıl sonra dönüp bakarız paralı modlar ne halde diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 2-3 yıl beklemeye gerek yok. pazartesi işinize gittiğinizde patrona bedava çalışayım beğenirsen donate edin diyin. öncesiyle kıyaslarsınız. steam'in idame edememesi veya sistemi sağma üzerine kurması en iyi mod bedava mod ideolojisini haklı çıkarmaz ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 fail cevap diye buna derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 en iyi mod bedava moddur gibi bir savmı var ortada anlamadımki. mevzunun en kosesindeki seyi tekrar edip durdun nedense arcane. kazanabilen kazansın nolcak kime ne. Neden bu kadar abzürd ve kırık bir sistemin mod dünyasına zarar vereceğini konustuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Mod yazmak =/= Çalışmak Şu para olayının girmesiyle mod kalitesinin taban yapıcağını anlayamamak için zihinsel engelli olmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 o degilde, bu parali modlarin discussion topiklerine niye girilmiyo lan asdaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 parasini ver, gir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 http://www.webtekno.com/youtube/burak-oyunda-mart-ayinin-en-cok-izlenen-youtube-oyun-kanallari-listesinde-ilk-100-e-girdi-h6957.html Bu nedir ya. Çocuğu her gördüğümde gıcık oluyorum sesine. İlk 100'e girmiş dünyada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 mevzunun temeli başkasının emeği üzerinden kendinizi hak sahibi görmeniz. valve sağacak olabilir ama siz de sağmak istiyorsunuz. iki türlü de o çok sevdiğiniz modçulara oluyor giren çıkan. biri en azından emeklerine daha fazla karşılık veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Modder'lar istedikleri için yapıyorlar mod'ları, kimse zorla yaptırmıyor ki bu adamlara bişi. Para istiyorlarsa/lazmsa adam gibi iş bulup çalışsınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 hayır nalamadım biz neyi sağmıs oluyoruzki? kafasıan silah dayayıp yap ulanmı dendi modlara? modu parayla satıyolardıda korsanladıkmı? modcuları nasıl sağmıs şimdiye kadar mod kullnan insanlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 şimdi parayla satmalarına karşısınız ama? topkek zaten mantık o kadar iyi ki iş değil emek diyor. iş bulsun diyor ya ahaha. o adamın işi vardır üzerine yapıyordur onu sen rahat ol üstün zihninle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 meanwhile in garry's mod: https://twitter.com/garrynewman/status/591667165335560193 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 hahahahahh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Mod zaten başarılı olunca bir yerden sonra paralı oluyor veya başka bir adda oyun olarak çıkıyor. Para kazanmak isteyen kazanıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 remus onu yapabilen 5 kişi falan var toplamda. https://twitter.com/garrynewman/status/591669991507918849 lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 ben seyi anlamadim, sistemden bethesdanin haberi var, bam diye cikti ve modlar paraliydi, modcularin nasil haberi olmadi simdiye kadar konusu edilmedi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Sayarım o 5 taneyi de :) Akıllı telefon uygulamaları gibi olacak modlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 bir insana zorla yaptırılmayan, yaptıgı zaman kazanc kapısı olmayacagını bilerek yaptıgı bir işte giren cıkan bulabilmek icin gercekten iyi gözlük lazım. modcuların kazanc kapısı hakettigi dogru. ama bu kazanc kapısı oyuncular degil. o modlar sayesinde oyun satan/satmaya devam eden/reklamını surduren firmalardır. bunun dısındaki her hesap oyuncuya girendir. modcuya zaten giren cıkan yoktu. bilerek yapıyorlardı. kimse "olm para var burda ha" diyip de onlerinden parayı almıs degil. zaten bundan sonra olacaklar belli camgirl tadında twitch yayını yapanlar gibi binlerce contentsiz, kısa, dandik yapım ortaya cıkacak. onların arasından bi tane BTS cıkar mı lan acaba diye bekleyip durucaz. o da zaten dlc fiyatı olucak. HOPPA MASTER RACE diye gezinecez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Merhaba, bu arkadaslar bana para kazandırıyorlar hem de karsılıgında hic birsey kazanmadan. Simdi onlara para vermenizi istiyorumki onlara maas olsun. Tabi bu surecte onlara vereceginiz maasın 3 katını da bana verin. Ama maaslarını alabilmeleri icin belli bir paranın ustune cıkmaları gerektigini unutmayın. Ki bu sayede hem oyundan hem de oyunun satılmasının devamlılıgını saglayan adamdan para kazanabileyim. Tabi yeterince kazanamayanların parasını da ic edecegimi soyleyeyim istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 gogo https://www.reddit.com/r/gaming/comments/33uplp/mods_and_steam/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 arcane le sam gelip burda kapitalizmin baş neferi rolünü oynuyor tamam ama kazanmasınlar para,haketmiyolar,iş değil aga bu diye yaklaşmak gerçekçi değil emeğinin karşılıgında para isteyebilir modcu,cok ucuk bi fikir değil benim derdim hakeden moda para vermek değil,artık para vermeyi hakedecek modlarının sayısı azalacak,genel kalite düşecek diye korkmam,ve haklı sebeplerim var pre-order yapan,day-one dlc alan,her yıl birbirinin aynısı AAA titlelara fanboy olan "gamer" lar anlamıyor bu derdimi,sıkıntı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 bi konu nasıl bu kadar önemli olabilir ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar