khazadum Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Selamlar, Yeni bir bilgisayar almamın vakti geldiğine inanıyorum artık. Uzun bir süre donanım ile ilgilenmedim ama çevremdeki arkadaşımın önerisiyle şöyle birşey toplamaya karar verdim; ASUS VS228D 21.5'' Led Monitör - 386TL (Vatanda %30 ile 290 TL) Corsair Kasa (Carbide Serisi 300R 600 W) - 432 TL (Vatanda %30 ile 324 TL) Asus HD7870 (GDDR5 - 2GB - 256bit) 778 TL (Vatanda %30 ile 583 TL) MSI 990FXA-GD65 Anakart - 345 TL (Vatanda %30 ile 259 TL) Corsair Vengeance Pro DRR3 Soğutuculu Ram (2x4GB) - 236 TL (Vatanda %30 ile 197 TL) Transcend 320 Serisi Sata 3.0 SSD Disk (128 GB - 560MB okuma / 530MB yazma) - 434 TL (Vatanda %30 ile 326 TL) AMD FX X6 6300 Soket AM3+ İşlemci (3,5GHz 14MB cache, 32nm İşlemci) - 384 TL (Vatanda %30 ile birlikte 288 TL) Bunların tamamının toplamı 3.025,86 TL oluyor ürünlerin küsüratlarını yazmadım. Vatanda %30 ile indirimle 2.269,40 TL'ye geliyor. Bunları alacağım büyük bir aksilik olmazsa. Bilgisayarı hem oyun hemde programsal açıdan kullanan birisiyim. (En azından Photoshop, Illstrator, eClipse aynı anda çalışsın yeter :D) Sizlere de bir sormak, görüş almak istedim. Aşırı bir bütçem yok ama 2.500 TL'ye kadar zorlayabilirim kendimi. Değiştirmem gereken bir parça, uyumsuz olacağına inandığınız birşeyler var mı. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 uyumsuz parça yok fakat monitoru beğenmedim, onu değiş bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 en az 24" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 ekran kartı olarak 7870 xt kullanıyorum ben,onu tavsiye edebilirim bi de oyun için intel daha iyi,intel'e çevirebilirsin fazla bütçen varsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 İntel tabii daha iyi ama aşırı pahalı ya, bence AMD idare edecek durumda, bi de monitörü 23 inch yapsa daha iyi olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Photoshop, ilustrator vs kullanacaksan INTEL öncelikli tercihin olmalı. i5 3570K olabilir ancak bütçen yetecekse I7 bile düşünebilirsin. O tarz programlarda farkettiriyor. ( Tabi bu durumda anakartıda değiştirmen gerekecek ) Ekran kartı olarak S.H de kullanıyor bende şahsen kullanıyorum. Sapphire 7870XT ( Diğer adıyla çakma 7950 ) modelini alabilirsin. Sırf adı ASUS diye gidip daha az performansa daha çok para verme. Alternatif olarak da POWERCOLOR HD7870 PCS+ MYST ( buda çakma 7950 serisinden bir kart ) düşünebilirsin. Kasa güzel görünüyor. Yalnız Corsair muhtemelen kendi PSU'sunu kullanıyordur. Onun içinde çok ses yapıyor diyenler oldu. Ayrıca seçtiğin kasa STOK ta görünmüyor :) Monitor olarak Samsung, Benq, AOC gibi diğer markalara da bak ,Ebat olarak daha büyük ve fiyat olarak daha uygun modellerde mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quatermain Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Laaaaaaaaan. Benim de ürünler bugün geliyo :D INTEL Core i7 3770K Soket 1155 3,5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL10 Dual Kit Ram SAPPHIRE HD7950 GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı 240GB Extreme SATA 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 520MB) 21,5'' S22B350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR ASUS P8Z77-V LE P INTEL Z77 SOKET 1155 DDR3 2400MHZ SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI ANAKART Sizlerin yorumları önemli ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohaybetion Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Başarılı, uyumsuz parça yok.;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 bır an donanım haber okuyor sandım kendımı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khazadum Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 jonq said: Photoshop, ilustrator vs kullanacaksan INTEL öncelikli tercihin olmalı. i5 3570K olabilir ancak bütçen yetecekse I7 bile düşünebilirsin. O tarz programlarda farkettiriyor. ( Tabi bu durumda anakartıda değiştirmen gerekecek ) Ekran kartı olarak S.H de kullanıyor bende şahsen kullanıyorum. Sapphire 7870XT ( Diğer adıyla çakma 7950 ) modelini alabilirsin. Sırf adı ASUS diye gidip daha az performansa daha çok para verme. Alternatif olarak da POWERCOLOR HD7870 PCS+ MYST ( buda çakma 7950 serisinden bir kart ) düşünebilirsin. Kasa güzel görünüyor. Yalnız Corsair muhtemelen kendi PSU'sunu kullanıyordur. Onun içinde çok ses yapıyor diyenler oldu. Ayrıca seçtiğin kasa STOK ta görünmüyor :) Monitor olarak Samsung, Benq, AOC gibi diğer markalara da bak ,Ebat olarak daha büyük ve fiyat olarak daha uygun modellerde mevcut. intel dizersem eğer baya masraflı olacak benim için ve diğer parçalardan kısmaya başlayacağım. Ekran kartı konusunu tekrar gündemime alıyorum. Bunun haricinde anakart + işlemci değiştirmeyi şimdilik düşünmüyorum. Tamam fark var aralarında ama o kadar saniye saniyesine performansına bakan birisi değilim. Bir program intelde 3 saniye açılıyor amd'de 6 saniye de açılıyor farkını yapmam. Yeter ki kasmasın alet, sıkışmasın, kitlenip kapanmasın. Şu andaki eski ekranı mı da yanına takacağım büyük ihtimalle ve oradan film & dizi seyredip, ana monitörde iş yaparım büyük ihtimalle ya da oyun oynarım. Seçtiğim anakart + işlemci kombinasyonu ile bunu yapabilirim sanırım. Corsair kendi PSU'sunu kullanıyor evet. Stokta bitmiş bende yeni gördüm. Inventustan alırım bunu ama muhakkak bu modeli alacağım. 600W olması çok iyi. Monitor konusunda standart üstü model önerileriniz varsa (en düşük 21'' olmak koşuluyla :p) alabilirim. Şu anda eski bir AOC kullanıyorum ve ekranda ara sıra titremeler oluyor. (Ekran kartından kaynaklanıyor olabilir kurcalamadım fazla.) AOC'de böyle bir problem var mı bildiğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 İşlemci o kadar önemli değil diyorsan seçtğin AMD işlemci F/P olarak şu an en uygunu o zaman. Yine seçtiğin anakart Vatan Stoklarında yok görünmüyor :) 2 arkadaşım AOC kullanıyor. Biri bu sene aldı biri geçen sene. Daha ikisinden de bir şikayet duymadım. Şöyle yapabilirsin. Monitor'u şimdilik alma sadece kasayı topla. Yeni kasada şu an kullandığın AOC monitor hala sorun çıkarıyorsa o zaman diğer markaları daha ağırlıklı düşünebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Uyumsuz parça ne be? Şöyle mi: - ASUS GT1049123 Ekran Kartı (Kanırtılarak RAM slotuna takılı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 konuyu açana değil de genel sorayım ben. Ram'i niye RipjawsX seçiyorsunuz corsair vengeance yerine? farkı bir özelliği mi var yoksa tr'de yaygın olan ürün o mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Çok yakın bir fiyata piyasadaki en kaliteli ssdyi almak dururken kötü ssdlere 20 30 lira daha ucuz diye para vermeye gerek yok. http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5842 Samsung 840 Pro 128GB alıp rahatına bak. %15 kampanyası var. Vatan önce fiyatı şişirip sonra %30 indirim adı altında 10 20 lira daha ucuza ürün satar. O yüzden indirimsiz fiyatları gerçek fiyatlar sanma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khazadum Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Maalesef ki seçtiğim anakart hem inventusta hemde vatanda tükenmiş durumda. Bunun yerine şu anakartı seçtim ve seçimimi düzelterek şöyle yapıyorum; COOLER MASTER RC-K380 - 265,29 TL ASUS M5A97 R2.0 AMD 970 - 251,81 TL POWERCOLOR HD7870 - 548 TL AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ - 288 TL CORSAIR CML8GX3M2A1600C9 - 176,16 TL TRANSCEND 128GB 320 SERISI SATA 3.0 SSD - 326 TL Totalde 1855,26 TL (Vatandaki fiyatlar %25 indirimli hali, Eskişehirde 1 yıl olduğu için %30 indirim var. Daha da düşer sanırım.) Ekran hariç. Sanırım ekrana ayırdığım bütçeyi biraz arttırabilirim. Bu konfigürasyon için neler düşünüyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 nvidia'dan şaşma derim ama tercih meselesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khazadum Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 -Deno- said: nvidia'dan şaşma derim ama tercih meselesi. Keşke eskisi kadar zengin olabilsem :p Şu seçtiğim ATI chipsetli ekran kartının nvidia'daki karşılığı (özellik bakımından)700-800 arasıdır. 5 yıldır 9800 GT kullanıyorum (hala da o takılı) bi kere bile gık demedi. Kasayı tutan demir levhası bile kırıldı kartın ama çok iyi dayandı esasında. Kalemle sabitliyorum sen düşün artık :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Konuda yazan yardımcı olmaya çalışan insanların yazdıklarını okumadığını düşünüyorum şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khazadum Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 quixef said: Konuda yazan yardımcı olmaya çalışan insanların yazdıklarını okumadığını düşünüyorum şahsen. Nedenini açıklayabilmeni umdum bi an. Öneri veren tek kişi jonq o da Ekran kartı konusunda söylediği powercolor hd7870 sepetime ekledim ve işlemci konusunda sunduğu öneriyi ona bütçem olmadığını söylerek eklemedim. Ekranı beğenmediği söyledi, ekranı çıkartarak ona bütçe ayırmaya çalıştım. Hem inventusta hemde vatanda corsair r300 stoğu kalmadığı için yine 600w 'lık coolermaster kasasını ekledim. Yine aynı şekilde anakartta her iki tarafta stokta olmadığı için Ona denk sayılabilir ama daha ucuz olan asus m5A97 'yi ekledim. Neyi dikkate almadığımı söyler misin? (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 amd alma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khazadum Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Abi öyle diyorsunuzda intel işlemciler ile amd işlemciler arasındaki uçurumu göz önünde bulunduruyor musunuz? Benim seçtiğim amd işlemci 288 TL, önerilen işlemci 589 TL. Ben kısmaya çalıştıkça siz yükleniyorsunuz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 470tl http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=61793 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 -Deno- said: nvidia'dan şaşma derim ama tercih meselesi. superstition Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 para az sa i3 al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2013 Hala samsung 840 pro gibi müthiş ve stabil bir ssd varken o dandik ssdyi alma isteğine anlam veremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar