Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni dostumuz

Valeron

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

beni aranızda tanıyanlar vardır,tanımayanlar içinde söylemek gerekirse,her ne kadar çok yazmasamda forumun müdavimiyim.

Şimdi yeni bir dostumuz var 1.5 aylık golden retriever,annesi golden terrier kırması,babası safkan golden. sahiplendik. evimize geleli 5 gün oldu,tuvalet konusunda bir bölge belirledi kendisine ve oraya yapıyor sadece.çiş pedleri ile orayı donattık.Gazete koymuştuk ama koşup koşup parçalıyor sağolsun. Şimdi bi kaç sorum var arkadaşlar,

1-) bu çiş pedlerinin yerini ne kadar zaman sora değiştirmeliyim ki istediğimiz yere tuvaletini yapsın ?

2-) bir ısırma huyumuz var,onun haricinde genel olarak çok sakin uyuyor habire zaten,bunun oyun isteği olduğunu anlıyorum ama sonuçta alışmaması lazım,nasıl bir yol izlemek gerek

edit: 3-) ayrıca hayır diyorum ısırmaya çalışınca ama havlıyor sağolsun bana,yalnız kuyruk hep sallantıda bu olaylar olurken,zannediyorum oyun arayışı,ama nasıl zaptedicez bu çözümü bilgisi olan varmıdır
Sosyal ağlarda paylaş

1-) bu çiş pedlerinin yerini ne kadar zaman sora değiştirmeliyim ki istediğimiz yere tuvaletini yapsın ?

3 aylık olup dışarı çıktığında ve diğer köpeklerle sosyalleşip tuvaletini iletişim için yaptığında sorun kendiliğinden çözülür

2-) bir ısırma huyumuz var,onun haricinde genel olarak çok sakin uyuyor habire zaten,bunun oyun isteği olduğunu anlıyorum ama sonuçta alışmaması lazım,nasıl bir yol izlemek gerek

o seni ısırmıyor, küçük olduğu için diş çıkartıyor ve dişleri kaşınıyor insan eti ve derisi diş kaşımak için ideal olduğundan seninle kaşıyor. chew toy hadisesi var, deniye deniye bir favori oyuncak bulursan seni çiğnemez.

edit: 3-) ayrıca hayır diyorum ısırmaya çalışınca ama havlıyor sağolsun bana,yalnız kuyruk hep sallantıda bu olaylar olurken,zannediyorum oyun arayışı,ama nasıl zaptedicez bu çözümü bilgisi olan varmıdır

goldenlar 2 yaşına kadar hiperaktif sen hayır diyorsun ama aranızda efendi köpek ilişkisi olmadığı için seni daha sallamaz o zamanla arada oluşacak bir bağ, kuyruk sallantısı ve havlama oyun arayışı ama havlamayı olabildiğince tetikleme. enerjinin harcanması ile bu sorun ortadan kalkar.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle çok teşekkür ederim madde madde ve açıklayıcı cevaplar için,hakikaten emeğine sağlık.

merak ettiğim diğer bi hadise de çok uyuyor,uyanıyor hopluyor zıplıyor sora uyuyor. ve çok hızlı nefes alıyor.

çok uyuması ve hızlı nefes alması normalmidir ?

ilk köpeğim olduğu için tecrübeli değilim pek,tekrar teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

neye göre hızlı nefes alıyor insana göre köpekler daha hızlı nefes alır ama diyorsan normal bir köpeğin nefes almasından hızlı nefes alıyorsa o zaman sorun olabilir.

Biz fark etmemeiştik bnm golden da alması gerekenden hızlı nefes alıyormus veteriner fark etti gerekli testler sonucunda kalp kapakçığında rahatsızlık oldugu tespit edildi. Ama dediğim gibi insandan hızlı nefes alması normal zaten rutin check leri yaptırdıgınız vakit nefes alma hedesini de kontrol ettirirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:

öncelikle çok teşekkür ederim madde madde ve açıklayıcı cevaplar için,hakikaten emeğine sağlık.

merak ettiğim diğer bi hadise de çok uyuyor,uyanıyor hopluyor zıplıyor sora uyuyor. ve çok hızlı nefes alıyor.

çok uyuması ve hızlı nefes alması normalmidir ?

ilk köpeğim olduğu için tecrübeli değilim pek,tekrar teşekkürler

Bende de 4 aylık labrador var, yavru köpeklerin çok uyuması normal bi durum endişeye gerek yok. Kısa süreli enerji patlaması yaşayıp ardından çok çabuk yoruluyolar.

Eğitime başladın mı, nası gidiyo?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...