Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarılanma Süresi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Yarılanma süresi, bir radyoaktif izotopun miktarının yarıya inmesi için gereken zamandır. Her radyoaktif izotopun kendine özgü belirli bir yarılanma süresi vardır. Genellikle ile gösterilir. Yarılanma süresi maddenin miktarından bağımsız olup yalnızca hız sabitine (λ) bağımlıdır.

Ben Kimya mezunuyum Bize öğretilen Yarılanma sürenin hiç durmadığı ve Radyoaktif maddenin hiç bitmediği dir ... Böyle birşey mümkün mü ? Yarılanma süresin hiç durman devam ettiği size inandırıcı geliyor mu? ve Madde de yarılandıkça hiç bitmez diye bir şey varmı halen ?

Mesaj tarihi:
knoxville said:

ben bi yolun hep yarısını gitsem gideceğim yere ulaşamam gibi mi yani aga?

öyle yani hiç ulaşamıyacaksın gidecegin yere ama nomarle ulaşıyorsun gibi ? sonsuzluk döngüsünde ?
Mesaj tarihi:
bingildak said:

iyi ki dil seçmişim ya. hiç böyle dertlerim yok.

bu neki birde ideal gaz teorimi varki kafayı yiyor insan ... Kütlesi 0 olan bir gaz düşün ... kütlesi olmadan bir madde düşün ? insan kafayı yiyor :) okul bittide kurtulduk :)
Mesaj tarihi:
yasalar hep aynıdır dostum

yarılanan madde hiçbir zaman bitmez

ışık hızına konvansiyonel yollarla ulaşamazsın

çünkü bitmeye/ışık hızına yaklaştıkça, progress yavaşlamaya başlar

doğa kanunları hep birbirini doğrular
Mesaj tarihi:
nerd seksi falan değil lan

yani vücut boy falan yoksa iş evliliğe çocuk yapmaya geldiği vakit hormonlar konuşur. kadın geniş omuzlu adamla yan yana gördüğü an gözlüklünün kıçına tekmeyi atar gayet.
Mesaj tarihi:
Cok anlamsiz, yolun yarisini gittikten sonra diger yarisini gitme suren de azaliyor yani sonsuz*0 in sonucu nedir gibi bir sey, sonsuz olmak zorunda degil.

Fakat diger yanda yolun yarisini gittikten sonra diger yarisini da gitmesi ayni sure, o yuzden asla bitmez evet.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
yarılanma süresi nihayetinde bir ölçü. en sonda kalan atom da belli bir süre sonra bozulacaktır elbette. öyle olmasa illa sonda bir kaliforniyum atomu kalır. mantıksız.
Mesaj tarihi:
Ki zaten hastanede falan mesela belli bir oranın altında bozunduğu zaman bariz sebeplerden ötürü kullanamıyorsun. Yarılanma süresi genelde neyi ne kadar zamanda nasıl kullanabildiğini gösteren bir ölçü birimi olarak iş görüyor. Pratikte belli bir döngüden sonra kaç gıdım atom kaldığı işe yaramaz.

edit:

Fistan said:

limit icat oldu

Birde böyle bir şey var tabi sdf. Olaya illa matematiksel yaklaşmak istiyorsan yarılanma süresinin tanımı mat 101deki limit tanımlarıyla birebir aynıdır.
Mesaj tarihi:
Her radyoaktif elementin farklı bir birim zamanda bozunma olasılığı var. Yarısının bozunması için geçen tahmini süreyi hesaplarsan yarı ömrünü bulursun. Yeterince beklersen bütün atomların bozulur.

İdeal gazdaki kütlesiz gaz muhabbeti de şöyle: gazların diğer etkileşimleri, kütleçekim etkileşiminden kat kat daha fazla. kabaca ihmal edebiliyorsun o yüzden kütleçekiminin etkilerini.
  • Yeni Oluştur...