mawiman Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Yarılanma süresi, bir radyoaktif izotopun miktarının yarıya inmesi için gereken zamandır. Her radyoaktif izotopun kendine özgü belirli bir yarılanma süresi vardır. Genellikle ile gösterilir. Yarılanma süresi maddenin miktarından bağımsız olup yalnızca hız sabitine (λ) bağımlıdır. Ben Kimya mezunuyum Bize öğretilen Yarılanma sürenin hiç durmadığı ve Radyoaktif maddenin hiç bitmediği dir ... Böyle birşey mümkün mü ? Yarılanma süresin hiç durman devam ettiği size inandırıcı geliyor mu? ve Madde de yarılandıkça hiç bitmez diye bir şey varmı halen ?
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 ben bi yolun hep yarısını gitsem gideceğim yere ulaşamam gibi mi yani aga?
mawiman Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 knoxville said: ben bi yolun hep yarısını gitsem gideceğim yere ulaşamam gibi mi yani aga? öyle yani hiç ulaşamıyacaksın gidecegin yere ama nomarle ulaşıyorsun gibi ? sonsuzluk döngüsünde ?
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 duvara attigin top birim surede hep kalan yolun 1/2 si gitse duvara sonsuzda degiyor vs gibi mi?
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 iyi ki dil seçmişim ya. hiç böyle dertlerim yok.
cantug Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Fistan said: limit icat oldu ahahahhahaha
mawiman Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 bingildak said: iyi ki dil seçmişim ya. hiç böyle dertlerim yok. bu neki birde ideal gaz teorimi varki kafayı yiyor insan ... Kütlesi 0 olan bir gaz düşün ... kütlesi olmadan bir madde düşün ? insan kafayı yiyor :) okul bittide kurtulduk :)
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 abi siz işte onları düşünürken biz film noir falan dersleri görüp akşam kızları eve çağırıyorduk şunu indirdim gel izleyelim diye. sonra kütleler birleşiyordu falan.
mawiman Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 bilimin tek kötü yanı :(
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 öyle deme nerd is the new sexy popüler kültürle.
mawiman Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 big bang teorisi geldi :)
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 yasalar hep aynıdır dostum yarılanan madde hiçbir zaman bitmez ışık hızına konvansiyonel yollarla ulaşamazsın çünkü bitmeye/ışık hızına yaklaştıkça, progress yavaşlamaya başlar doğa kanunları hep birbirini doğrular
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 nerd seksi falan değil lan yani vücut boy falan yoksa iş evliliğe çocuk yapmaya geldiği vakit hormonlar konuşur. kadın geniş omuzlu adamla yan yana gördüğü an gözlüklünün kıçına tekmeyi atar gayet.
Eralpb Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2013 Cok anlamsiz, yolun yarisini gittikten sonra diger yarisini gitme suren de azaliyor yani sonsuz*0 in sonucu nedir gibi bir sey, sonsuz olmak zorunda degil. Fakat diger yanda yolun yarisini gittikten sonra diger yarisini da gitmesi ayni sure, o yuzden asla bitmez evet.
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 yolun yarısını gittikten sonra kalan yarısını hep yarım yarım gidiyosan,belki 1859185918519815 yıl veya saatte sürse o yol biter abi.sonuçta durmuyosun devam ediyosun
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 yarılanma süresi nihayetinde bir ölçü. en sonda kalan atom da belli bir süre sonra bozulacaktır elbette. öyle olmasa illa sonda bir kaliforniyum atomu kalır. mantıksız.
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Ki zaten hastanede falan mesela belli bir oranın altında bozunduğu zaman bariz sebeplerden ötürü kullanamıyorsun. Yarılanma süresi genelde neyi ne kadar zamanda nasıl kullanabildiğini gösteren bir ölçü birimi olarak iş görüyor. Pratikte belli bir döngüden sonra kaç gıdım atom kaldığı işe yaramaz. edit: Fistan said: limit icat oldu Birde böyle bir şey var tabi sdf. Olaya illa matematiksel yaklaşmak istiyorsan yarılanma süresinin tanımı mat 101deki limit tanımlarıyla birebir aynıdır.
zamo Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Her radyoaktif elementin farklı bir birim zamanda bozunma olasılığı var. Yarısının bozunması için geçen tahmini süreyi hesaplarsan yarı ömrünü bulursun. Yeterince beklersen bütün atomların bozulur. İdeal gazdaki kütlesiz gaz muhabbeti de şöyle: gazların diğer etkileşimleri, kütleçekim etkileşiminden kat kat daha fazla. kabaca ihmal edebiliyorsun o yüzden kütleçekiminin etkilerini.
Öne çıkan mesajlar