Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Buzlar tuvaletlerden daha pis


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

said:
China Central Televizyonu’nun (CCTV) Pekin’de bulunan dünyaca ünlü iki fast-food zinciri McDonald's ve KFC'deki hijyeni inceleyen haberi yankı uyandırdı.
Haberde, restoranlarda içecekler içinde kullanılan buz parçalarının normal içme suyuna oranla 19 kat daha fazla bakteri taşıdığı iddia edildi. Bir restoranda yapılan incelemede ise buz parçalarının tuvalette akan sudan 13 kat daha fazla bakteri içerdiği belirtildi. Televizyon sunucusu, 3 ayrı KFC restoranına gidildiğini ve buz örnekleri alınarak,örneklerinin de tuvalet suyuyla karşılaştırılması için incelemeye gönderildiği söyledi.
Wall Street Journal’ın haberine göre, KFC resmi özür yayınlarken, McDonald's soruşturma başlattığını açıkladı.
Uzmanlar, kirli buz makinelerinin, gıda güvenliği bilincinin düşük olması ve sterilizasyon çalışmalarının sık yapılmaması bakteri üremesinin ana sebepleri arasında gösteriyor.Gıda mühendisi Ding Ke, yüksek miktarda bakterinin başta dizanteri olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkardığını ifade etti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Denetimin yapilmadigi her yerde hijyen ihmal edilir. Böyle haberler yapip markayi karalamak yerine denetlemeye bütce ve zaman ayrilsa buz 19 kat fazla bakteri tasimaz suya göre.


Köftenin pistigi grill 180-220 derece arasinda
Fritözler de 183 derece.

Bu kosullarda bakterilerin hayatta kalmasi da mümkün degil zaten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayfon said:

Denetimin yapilmadigi her yerde hijyen ihmal edilir. Böyle haberler yapip markayi karalamak yerine denetlemeye bütce ve zaman ayrilsa buz 19 kat fazla bakteri tasimaz suya göre.



bu ne kadar saçma bir mantık ya,kontrol edilmiyor diye insanlara bok mu yedirilsin yani,insanlar bu markaya güvenip gidip orada bir şeyler yiyorlar,sen önce kendi markana bu lekeyi sürdürmemek için çalışman lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben şu zincirlerde hiç yemiyorum ya. öküz gibi alıyorlar yok sos yok dabıl bilmemne. yakıyorum sigaramı uzaklara bakıyorum ve daha sağlıklı hissediyorum.

şu wall-e de ordan oraya giden hiç yürümemiş insanlar gibi düşünüyorum orada yiyenleri. sanırım psikolojim bozuk.

örnek resim:

http://gabrielhummel.com/wp-content/uploads/2010/07/wall-e-human.jpg

http://www.vionic.com/site/blog/wp-content/uploads/2013/06/WALL-E-Fat-People-300x225.png
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

S-H said:

Ayfon said:

Denetimin yapilmadigi her yerde hijyen ihmal edilir. Böyle haberler yapip markayi karalamak yerine denetlemeye bütce ve zaman ayrilsa buz 19 kat fazla bakteri tasimaz suya göre.



bu ne kadar saçma bir mantık ya,kontrol edilmiyor diye insanlara bok mu yedirilsin yani,insanlar bu markaya güvenip gidip orada bir şeyler yiyorlar,sen önce kendi markana bu lekeyi sürdürmemek için çalışman lazım.


Yediriliyo iste. Boktan daha pismis buz. Düzenli kontrollerin yapilmadigi, yapilsa bile hakkinin verilmedine adim gibi eminim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

normalde ayda 1 makineyi kapatıp ya kendi dezenfektanıyla, yada kloraklı su ile temizlemek gerekiyor. ama işin gerçeği, o buz makineleri temizlenmiyor.

bakteri oluşmasının sebebi makineden ziyade, yanlış kullanım şeklinden kaynaklanıyor. garsonlara ne kadar içerisindeki kürekle buzu alın el değmesin desenizde, yoğun bir günde o garson elleriyle o buzu avuçlayıp içeceğe koyuyor. senede yada 6 ayda bir temizlenen bir buz makinesine hergün garson elini sokarsa, düşünün içerisi ne hale gelir ?

ikinci nedende şebeke suyu kullanımı. buz makinesi şebeke suyundan buz elde edecekse, restoranın su girişine şu 3-4 filtreli karbonlu/uv li arıtma zımbırtılarından takmak gerekiyor. çoğu takmıyor. pahalı.

konunun ehli biyoloji okuyan varsa benden daha iyi bilir tabi de, soğukta benim bildiğim bakterilerin çoğu ölmüyor. efektiviteleri yavaşlıyor/duruyor. ısı optimal yaşam düzeylerine geldiğinde, tam performans devam ediyorlar(insan vücudu ısısı ?).

bu filtreli şebeke suyuyla çalışan buz makinesinin çıkardığı buzları görme imkanım oldu, diğerine nazaran daha saydam buz çıkarıyor diğerine nazaran.. artık normal şebeke suyuyla yapılan buzun içerisinde kireç fazla olduğundanmı daha bulanık oluyor bilemiyorum orasını..

ama genel olarak restoranlarda buzlar böyle..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

ben şu zincirlerde hiç yemiyorum ya. öküz gibi alıyorlar yok sos yok dabıl bilmemne. yakıyorum sigaramı uzaklara bakıyorum ve daha sağlıklı hissediyorum.

şu wall-e de ordan oraya giden hiç yürümemiş insanlar gibi düşünüyorum orada yiyenleri. sanırım psikolojim bozuk.

örnek resim:

http://gabrielhummel.com/wp-content/uploads/2010/07/wall-e-human.jpg

http://www.vionic.com/site/blog/wp-content/uploads/2013/06/WALL-E-Fat-People-300x225.png


bu zaten garanti abi gelecekte, artık masturbasyon bile handsfree hale geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...