Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pepsi ne kampanya yapsa almayı düşünebilirsiniz

synthesizer

Öne çıkan mesajlar

synth böyle forumda cevap arayacagına gel ben sana türkiyenin dört bir yanından 5bin kişiye yahut istersen 20-30k kişiye aynı soruyu sorayım ve hatta daha merak ettiğin şeyleri öğreneyim

rakiplerinle karşılaştırtayım,algı araştırması yapayım,varsa piyasaya cıkacak yeni ürürünün tad testi yaptırayım,bunların hepsini olabilecek en uygun fiyata ve en yüksek profesyonellikle yaptırayım
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de konuya bir tüketici olarak görüşlerimi yazmak istedim. Bana göre pepsi vs. coca cola dersek seçimim kesinlikle coca cola olur. Eskilerde çok pepsi max içtiğimi hatırlıyorum fakat sonra coca cola light sonra da zero'ya döndüm. Artık çok nadir olsa da sadece zero içiyorum.

Çevremdekilerle bir yere oturduğumuzda kola içeçek biri var ise ve sipariş verdiğinde Pepsi var ise sipariş hep iptal oluyor, sanıyorum tat alışkanlığı. Pepsi'de çalışan arkadaşım (muhtemelen beraber çalışıyorsunuzdur) "blind taste test"lerde 10/7 gibi bir oranla insanların farkı anlayamadığını söylüyor, ben muhtemelen 100 şişede de hangsinin ne marka olduğunu söylerim. Tamamen tat alışkanlığı olsa gerek, coca cola tam anlamı ile kola ihtiyacımı gideriyor ama Pepsi'de bir şekilde onu alamıyorum.

Satışları arttırmak için ne yapabilirsiniz; verilen fayda ile ürünü körü körüne alabilecek insanlar daha çok atış alanınızda olmalı ki zaten genelde yapılan hareketler onlara yönelik. Oyun oynayan nesile, instagram & facebook vb. ile ilgili bir fayda olabilir ya da ev hanımları önemli bir etki alanı diye düşünüyorum. Tabi yaygınlıkta önemli, işin arka yüzü benim yaptığım işe göre daha farklı ve FMCG'de işler çok daha dinamik ama faydası olacaksa şunu söyleyeyim, hayatımda hiç bardak vs. veriyor diye alışveriş esnasında "yüksek alkollü içkiler" haricinde birşey almadım. Sadece bir kere coca cola teneke kutu şeklinde çok başarılı bir bardak yaptırmıştı, onu görüp 6'lı kola almıştım, Pepsi yapsaydı içmememe rağmen alır mıydım? Evet alırdım zira dizayn çok hoşuma gitmişti.

Buna ek olarak Lipton vs Fuse. Sadece ve sadece Lipton içiyorum, o kısımda da diğerlerinin boşluğu doldurması imkansız.

Umarım az da olsa yardımı dokunur.

Başarılar.
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkür after.

kategori tüketicilerinin cogunlugu marka sadakati sizin kadar yuksek olmayan, kampanya, fiyat, reklam, bulunurlukla iki markayı da tercih edeiblecek insanlar.

öncelikli olarak onları, secondary olarak da "kampanya o kadar iyi ki, içmesem de şifresini kullanıp dolaba koydum arkadaşıma ikram ediyorum" diyecekleri yakalamak
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

Anhora said:

Abi nihayetinde bu ürünler zararlı değil mi? Böyle savunmanız garibime gitti. Ben içmiyorum asitli içecekleri şahsen. Lipton, fuse tea felan içiyorum.

zararı asidinden çok şekerinde lan saf mısın? aç bak bakalım o ice tealerde kaç gram şeker var?

Tabi şeker de var. Onu unuttuk.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tavsiyem biraz daha çevreci
Her sattığınız Plastik pet Şişeyi geri alın ve geri dönüşümde kullanın.
Bakkallarda yada marketlerde toplama yerleri yapın yada şu Almanya'da vardı galiba kola makinesi gibi makineler atık pet şişelerinizi yada kutularınızı toplasın. Her topladıgına 10 kuruş versin mesela sadece pepsi şişeleri toplasın . O zaman almayanı ben döverim

[video]https://www.youtube.com/watch?v=Dp0RsZFJH7k?feature=oembed" width="459">

Hadi..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...