SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Evet boyle bir problemim var. Tarihle ilgili bir kitap okuyorum mesela ve 1 ay sonra kitaba dair hicbir sey hatirlamiyorum. Sadece kitapta da degil problem, mesela film izliyorum onu da hatirlayamiyorum, filmin yonetmenini oyuncularini falan hatirlayamiyorum. Ama en buyuk problem kitaplarda. Filmi hatirlamamam cok sorun degil ama mesela kisisel gelisim icin okudugum kitaplar bosa gidiyor, zaman kaybina donusuyor. Siz bu 500 600 sayfalik kitaplari okuyup nasil ogreniyorsunuz? Birkac kere mi okumak gerekiyor acaba, yoksa bi teknik falan mi var? Yoksa benim hafizamda mi bir problem var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 kafa dağınık okuyosundur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 not alarak oku arada notlarına göz gezdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diaboliq Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 abi sanırım b 12 vitamini eksiklğiydi bu. ama yamuluyor da olabilirim. bende de bu tarz bişey vardı solgar falan içtim çok az da olsa işe yaradı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Okuyunca ogreniyorum, hatirliyorum. 5 yil once cikan bir romanin devamini okurken Wiki'den ozetine bakmam filan gerekmiyor. Sorun senin hafizada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Abi 5 yil once okudugun seyin devamini okurken hatirlamak da baya imkansiz yani, sadece benim icin degil cogu insan icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Peki boyle tarihleri falan da hatirliyor musunuz? Veya isimleri falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 bilemiyorum. kafam dağınıkken de kitap okuyabiliyorum bende ama hanı takip edebiliyorum ama 1 gün sonra yok oluyo. dikkatliysem asla unutmuyorum. ide kafada hayal etmeyle durumu ilgili herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 bu bir sorun değil de...herkesin farklı tipte işleyen bir zekası vardır...kimi dinleyerek,kimi yazarak kimi görerek gibi..multiple intelligence...demek ki senin görsel hafızan çok yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 abi yani tam olarak anlattıgını ben tarih dersine falan calısırken yasardım. ilgini tam olarak cekmedigi icin dikkatini vermeden okuyosundur o yuzden de hatırlamıyosundur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 yalnız bu yaptıklarını hatırlamaman düşünce yapına hiç etki etmiyor demek değil. yani farkında olmadan o aldığın bilgilere göre hareket ediyorsun normal hayatta, yalnızda okuduğunu direkt olarak hatırlamıyorsundur. bir nevi etkisi sende kalıcı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Küçük notlar al, özet değil ama. Sonrasında notlara bakarken geri kalanı aklına gelir kendi kendine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 screwy said: abi yani tam olarak anlattıgını ben tarih dersine falan calısırken yasardım. ilgini tam olarak cekmedigi icin dikkatini vermeden okuyosundur o yuzden de hatırlamıyosundur. screwy söylemiş. ilgimi çekmeyen bir şeyi okuduğumda 15 dk sonra unutum, ilgimi çeken bir şeyi okuduğumda 10 yıl sonra cümlesini hatırlarım. bkz. ders kitapları bkz. keyif ile okunmuş dragonlance, ravenloft, forgetten realms etc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Abi o not olayi sakat ya, roman hikaye falan olsa belki ise yarar ama tamamen bilgiden olusan bir kitap okurken mesela neye gore not alabilirim ki, hersey bilgi zaten. Almaya baslarsam ozet gibi olur iste dedigin gibi hatta kitabi bastan yazarim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 filmler yok olup gidiyor bende. ama pür dikkat, konsantre bir şekilde izlersem yok olmuyor. kitap olarak ise orta 3'te dean koontz'un intensity kitabını okuyordum, 60 sayfa okuyup falan bırakmıştım, pek kitap okuyan bir tip değilimdir. karar aldım yeniden kitap okumaya başlıcam diye. Intensity ile başlayayım dedim, ilk 60 sayfanın %90'lık kısmını hatırlıyordum ama arada unuttuğum önemli detay vardır diye baştan okudum. birkaç şeyin aklımda farklı kalması dışında baya baya doğru hatırlıyormuşum. şaşırdım baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NaturalSpringWater Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Bende de var ayni sey yer yer hatirlasam da cogu gidiyor maalesef. Hafizayla alakasi oldugunu sanmiyorum bayagi iyidir cunku hafizam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 yeterince ilgi duymuyosundur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=Q7LQKNhV7L8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Abi isin kotusu bu genel kulture de cok etki ediyor, genel kulturum resmen 0. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 ben lisede sacma sapan bir sınavda ne soruldugunu bile hatırlıyorum ama genel olarak en sevmedigim seyler ile en sevdiklerim aklımda kalıyor senin kafa da benimki gibi calısıyorsa sen herseye ilgisiz olman gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 bütün insanlarda olan şeyleri sadece kendinizde oluyormuş gibi anlatıyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 ben isimleri unutuyorum bazen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 okuduğun kitaba göre altyapın eksiktir, sistematik okuma yapmanı öneririm. örneğin bizans ve selçuklu anadolusu bilmeden osmanlı kuruluş dönemi okursan aklında sadece tortular kalır. dünya tarihi tarzı yelpaze, yüzeysel kitaplar okursan da aklında kalmaması doğal çünkü bu sefer olaylar arasındaki bağlantıları kurmakta zorlanırsın. hafıza için de balık yağı öneririm. kitap okuyup uyuduğumda rüyamda kitabı görüyorum kullanmaya başladığımdan beri. dün hitit siyasi tarihi hakkında rüya gördüm bütün krallar aklımda şuan sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 ilgiyle alakalı sanırım. mesela dark souls'taki karakter repliklerinin çoğunu ezbereyim hala. ama buna rağmen bazı kitaplarda cümlenin sonuna gelirken başını unuttuğum oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Aynisi var bende de hem de ucuk seviyede. Cok severek okudugum seyleri bile unutuyorum ben. Bir gun once kitapta en son hangi olayi okudugumu unutuyorum mesela. Ne kadar onem verdiginle alakali sanirim. "Bunu bilmeliyim" diye okursan unutmazsin muhtemelen. Ders kitaplarinda oyle oluyor mesela benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar