Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ogrenerek kitap okuyamama

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

Evet boyle bir problemim var. Tarihle ilgili bir kitap okuyorum mesela ve 1 ay sonra kitaba dair hicbir sey hatirlamiyorum. Sadece kitapta da degil problem, mesela film izliyorum onu da hatirlayamiyorum, filmin yonetmenini oyuncularini falan hatirlayamiyorum.

Ama en buyuk problem kitaplarda. Filmi hatirlamamam cok sorun degil ama mesela kisisel gelisim icin okudugum kitaplar bosa gidiyor, zaman kaybina donusuyor.

Siz bu 500 600 sayfalik kitaplari okuyup nasil ogreniyorsunuz? Birkac kere mi okumak gerekiyor acaba, yoksa bi teknik falan mi var? Yoksa benim hafizamda mi bir problem var?
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

abi yani tam olarak anlattıgını ben tarih dersine falan calısırken yasardım. ilgini tam olarak cekmedigi icin dikkatini vermeden okuyosundur o yuzden de hatırlamıyosundur.

screwy söylemiş. ilgimi çekmeyen bir şeyi okuduğumda 15 dk sonra unutum, ilgimi çeken bir şeyi okuduğumda 10 yıl sonra cümlesini hatırlarım.

bkz. ders kitapları
bkz. keyif ile okunmuş dragonlance, ravenloft, forgetten realms etc.
Sosyal ağlarda paylaş

filmler yok olup gidiyor bende. ama pür dikkat, konsantre bir şekilde izlersem yok olmuyor.

kitap olarak ise orta 3'te dean koontz'un intensity kitabını okuyordum, 60 sayfa okuyup falan bırakmıştım, pek kitap okuyan bir tip değilimdir. karar aldım yeniden kitap okumaya başlıcam diye. Intensity ile başlayayım dedim, ilk 60 sayfanın %90'lık kısmını hatırlıyordum ama arada unuttuğum önemli detay vardır diye baştan okudum. birkaç şeyin aklımda farklı kalması dışında baya baya doğru hatırlıyormuşum. şaşırdım baya.
Sosyal ağlarda paylaş

okuduğun kitaba göre altyapın eksiktir, sistematik okuma yapmanı öneririm. örneğin bizans ve selçuklu anadolusu bilmeden osmanlı kuruluş dönemi okursan aklında sadece tortular kalır. dünya tarihi tarzı yelpaze, yüzeysel kitaplar okursan da aklında kalmaması doğal çünkü bu sefer olaylar arasındaki bağlantıları kurmakta zorlanırsın.

hafıza için de balık yağı öneririm. kitap okuyup uyuduğumda rüyamda kitabı görüyorum kullanmaya başladığımdan beri. dün hitit siyasi tarihi hakkında rüya gördüm bütün krallar aklımda şuan sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynisi var bende de hem de ucuk seviyede. Cok severek okudugum seyleri bile unutuyorum ben. Bir gun once kitapta en son hangi olayi okudugumu unutuyorum mesela.

Ne kadar onem verdiginle alakali sanirim. "Bunu bilmeliyim" diye okursan unutmazsin muhtemelen. Ders kitaplarinda oyle oluyor mesela benim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...