Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevgili mangalcilar


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Guzel pişmiş eline saglık aksam aksam mavi yeşil lightlara saldırttın


Pen çingene mangalı kullanıyorum sırkecıde 30-40 lira, tefalin o janjanlı aletınden daha ıyı bence, ev arkadısımın vardı, çingene mangalınyla tanısınca sallayıp attık
Mesaj tarihi:
konuyla alakasız ama illakı aranızda sahile inip de mangal yapan vardır, çok pis küfür yiyorsunuz abi sahile paten kaymaya spor yapmaya iniyoruz üstümüz başımız leş gibi is kokuyor et kokuyor elimden geldiğince uyarıyorum insanları da nereye kadar. iyice dibine girmeyin bari yolun. şimdi konudan devam edin
Mesaj tarihi:
Liebe said:

konuyla alakasız ama illakı aranızda sahile inip de mangal yapan vardır, çok pis küfür yiyorsunuz abi sahile paten kaymaya spor yapmaya iniyoruz üstümüz başımız leş gibi is kokuyor et kokuyor elimden geldiğince uyarıyorum insanları da nereye kadar. iyice dibine girmeyin bari yolun. şimdi konudan devam edin


Küçükyalı'dan Pendik'e kesintisiz mangal var sahilde haftasonları. Sen kimi uyarıyorsun hacı, eceline mi susadın ?
Mesaj tarihi:
haftaiçleri söylüyorum tek tük olanlara zaten, haftasonu zaten çıkmıyorum nefes alınamadığı için. tırsmıyor da değilim açıkçası çünkü geçen sene kadının teki üstüme yürüdü arkadan kocası ayaklandı falan ne diyoğn lan falan diyerekten fena topuklamıştım :D bu hafta uyardıklarımdan bir kaç tanesi haklısın bi dahakine daha ötede yaparız falan dedi ilginç biçimde.
Mesaj tarihi:
ızgara etin olayı zaten sızan yagın atese düşüp dumanının ete tekrar nüfus etmesi.ızgaranın olayı o.duman vs den rahatsız olacaklar var diye düşünmeyin.
tava ızgara fırın hepsinin verdiği lezzet ayrı.hangisinden maksimum fayda alıp tadını seviyorsanız onu yapın.
balık vs pişirirken yapışmasının sebebi de ızgaranın yeterince ısınmamış olması,fazla ısınmış olması,yeterince yağlanmamış olması veya kullandıgınız ızgaranın yeni olup üzerinde eski seferlerden bi tabaka kalmamış olması olabilir.
Mesaj tarihi:


Dökme demirle ilk hamburger deneyimim.
Fena olmadı. Eti gevşek, sulu, az pişmiş ve lezzetliydi. Yavaş yavaş season da oluyor tava.

İsteyen olursa tarifi paylaşırım.
Mesaj tarihi:
di said:

Firinin ust izgarasiyla sis ve pirzola pisirdim bugun, mangalin yerini tutmasa da baya guzel oldu. Altina da su dolu tepsi koyunca ne duman ne koku, hic bisey cikmadi.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/891845_10151604497913859_1720450562_o.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1016746_10151604498263859_1648891273_n.jpg

Haliyle yarin obur gun hatuna caktirmadan siparisini vereyim ben su link'teki izgaranin. hehe


nasil yaptin bunlari firinda? ozellikle pirzola gayet sulu gorunuyo. sadece su dolu tepsi yetti mi? arada kontrol edip tekrar su falan ekledin mi?
Mesaj tarihi:
Abi zor biseyi yok. Su dolu tepsi tamamen yagin yanmamasi, koku ve duman yapmamasi icin.

Firin icinde ki dizilis soyle oluyor herseyi yerlestirdiginde;



__________FIRIN____________
|----- FIRIN IZGARASI ----|
|---------- ET -----------|
|------ TEL IZGARA -------|
|----- SU DOLU TEPSI -----|
|_________________________|


Bu sekilde diziyosun en ustteki izgaraya mumkun merkete yakin sekilde. Sonra sadece izgara kismini aciyosun, firin kapagi kapanirsa ne ala, kapanmazsa da acik birakiyosun, basinda bekliyosun kizarinca cevirmek icin.

Budur tum olay.

Yalniz firini guzel cizdim simdi.
Mesaj tarihi:
mangal üstüne mermer kullanın gençler.

suyunu kaybedip kurumaz
kömürün üsütne akıtıp duman/kokuyu coşturmaz
kömürü söndürmez


hem de pişirdikten sonra kaldırıp (yanmayacak) masanın üzerine atıp direk fajita kafası mermerin üsütnde yersiniz.
Mesaj tarihi:
ciktisini alip magazaya gidicem simdi bana boyle bi firin lazim diye.

firini gorunce, etleri bi tepside falan koydun sandim. aklimin ucuna bile gelmedi mangal tarzi dizmek. denerim bunu bi ara
×
×
  • Yeni Oluştur...