Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevgili mangalcilar


di

Öne çıkan mesajlar

Fırın eti napcan abi.

Alıyorsun şu tip bir şey: http://www.esse.com.tr/essenso_lyon_dokum_demir_grill_tava_26x26cm_turuncu/ProductDetails.aspx?ProductID=31309

Et oda sıcaklığına gelince, kızdırılmış az zeytinyağlı tavaya atıyorsun. Damak tadına göre 3-5 dakika bir tarafını mühürleyip diğer tarafı çevirip daha sonra işin içine tereyağı biberiye sarımsak filan girişerek, tavayı hafif eğerek, eti bu yağ ile abdest aldırıyorsun.

Sonrasını söylemeyeyim pls.

Döküm demir tava şart. Kalitelisinden kalınından şöyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Esh said:

DynamicK said:

slowcooker deneyin bir de.

12 saat boyunca pişen et varya ağızda nasıl dağılıyor of of


Anneanne eti.


Kuzu tandir mi yapiyosun olm. Bonfile antrikotcu burdakiler.


hep bir ayrıştırma, insanları bölme çabası.

buradakiler antrikotcu, oradakiler tandırcı.

ufkunu genişletebilmem için bana izin ver!


elektrikli mangalın içine su konulanlarından vardı bende bir kaç sene kullandım. pişirmeden su koyuyorsun, eti atıyorsun ızgaraya, damlayan yağı suya düşüyor. su hafif hafif buharlaşırken eti yumuşak tutuyor. temizlemesi de rahattı epey ve oldukça pratik. nerede ise haftada 3-4 kere kullanıyordum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

@Esh
Sen sonra fırın mı yapıyorsun?

Ben valla çok kirlenmesin ortalık diyerek bir de fırına girmiyorum :D


Et pistikten sonra 250c isitilmis firina 1 dakika atan var ben o kadar pro degilim.

Ama tavadan aldiktan sonra yemeden 1 dakika eti bekletiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

serjuhan said:

@Esh
Sen sonra fırın mı yapıyorsun?

Ben valla çok kirlenmesin ortalık diyerek bir de fırına girmiyorum :D


Et pistikten sonra 250c isitilmis firina 1 dakika atan var ben o kadar pro degilim.

Ama tavadan aldiktan sonra yemeden 1 dakika eti bekletiyorum.


Ha evet tavadan alınca bekletmek önemli abi. Diyordu onu da bir et ustası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Izgara yok abi. Ocak var veya fırın. Et ustaları hep fırın diyorlar mühürleme sonrasında 5-10 dakika filan ama işte bir steak yapacaz diye ortalığın bilmemneresine koymak istemiyor insan.


aynen mühürlendikten sonra fırında suyu içinde pişiyo hmppsss

tavada bi süre sonra ister istemez suyunu bırakıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

serjuhan said:

Izgara yok abi. Ocak var veya fırın. Et ustaları hep fırın diyorlar mühürleme sonrasında 5-10 dakika filan ama işte bir steak yapacaz diye ortalığın bilmemneresine koymak istemiyor insan.


aynen mühürlendikten sonra fırında suyu içinde pişiyo hmppsss

tavada bi süre sonra ister istemez suyunu bırakıyor.


abi sonra o fırından alt tarafında biriken suyu alıcan tereyağ şarap biraz karamelize olana kadar tutacan kısık ateşte etin üstüne gezdiricen of
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Firinin ust izgarasiyla sis ve pirzola pisirdim bugun, mangalin yerini tutmasa da baya guzel oldu. Altina da su dolu tepsi koyunca ne duman ne koku, hic bisey cikmadi.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/891845_10151604497913859_1720450562_o.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1016746_10151604498263859_1648891273_n.jpg

Haliyle yarin obur gun hatuna caktirmadan siparisini vereyim ben su link'teki izgaranin. hehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...