Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir sen eksiktin Google

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Daha aciklayici bir baslik isteyenler konuyu actigim bolume baksin ve akil yurutsun diyorum.

Tutmaz bence ama; gerci OUYA bu hafta satilmaya basliyor, nasil olacak gorecegiz. Xbox sagolsun konsol gecmisi olmayan firmalarin da reklamlar sayesinde tutunabildigini biliyoruz (ilk konsol tutmamis olsa bile).

Ise girme nedenleri Apple'in Apple TV'ye konsol ozellikle katacagi duyumlari almalariymis.
Sosyal ağlarda paylaş

söylüyorum bayağıdır gugıl ve epıl girecek bu işe diye, nintendo çekilir donanımdan bu nesilden sonra. sony ve ms gelecek nesile herhalde devam eder ama onlardan birinin daha çekilmesi gerekebilir sonraki nesile.

şunu okuyun. ms, sony ve nintendo'nun üzerlerindeki ataleti hızlıca atması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Abi, nerede cekiliyor Nintendo? 2. yil yeni bitti ve 3DS (XL ile birlikte) 40m konsol ve 95m oyun satti. Sirf 1m ustu satan oyunlar listesine bakinda Nintendo'nun sattigi kendi oyunlarinin sayisi 39,65m, bunun nedeni buyuk oranda Nintendo konsollarinin ilk 2-3 yilinda agirlikli olarak Nintendo oyunu cikmasi tabii.

Wii U'ya bakip bu nesilde birakir demek kolay ama bu basariyi gecen tek bir konsol var o da oyun satislariyla PS2. Tum zamanlarin en basarili konsolu unvanini otekilere acik ara fark atarak paylasan PS2 ve DS'den DS bile 60m oyun filan satmisti 2. yasinda. PS2 160m oyun satmisti ama.

Kiyas yaparsak PS3 toplamda 77m konsol ve ilk iki yilinda 60m oyun satmisti.

Kim nasil Nintendo basarisiz diyor anlamiyorum. Rakamlar bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

wii u nedeniyle bırakır, handheld tek başına sübvanse edemeyecek büyük ihtimalle tv pazarında edeceği zararı. ilk iki yıla bakmak yanıltıcı, wii de canavar gibiydi ama sonra yarıştan düştü üçüncü parti desteği bulamayınca. 3ds oyunlarında da benzer durum sözkonusu, açıyorum eshop'u, her yerden maryo/luyci fışkırıyor. psn'i açıyorsun her çeşit, her yaşa göre oyun var.

bir taraftan da işte telefonlar daha çok japon şirketini kendilerine çekiyor, nintendo üçüncü parti amiral gemisi oyunlarının çoğunluğu japon. sony'den daha fazla etkilenecektir square enix gibi daha çok şirket ios'e filan yöneldikçe.

sega da iyi gidiyordu derken birden çekildi. gelecek nesil diyorum ki nereden baksan 2018 filan bu. hoş gerçi bu sefer erken kesmeleri veya günceleme modelini nesil yerine yıllığa çevirmeleri gerekebilir şirketlerin. çünkü her yıl apple/android yenileyecek parayı basan bir kitle oluştu. onlara blockbuster çıkarmaya başladıkları anda tepetaklak olur bu 40 yıllık köhne sistem.
Sosyal ağlarda paylaş

nintendo bitmesin de teknolojiye uyum sağlasın. yoksa en şahane konsolu her zaman nintendo yapıyor.

eğer nintendo iflas falan ederse çok üzülür ve ağlarım.

3ds in çoğu özelliği türkiye de çalışmıyor mesela japonya da çok daha aktif kullanıyorlar. cihazlar yan yana gelince birbiriyle iletişime girmesi vs. ben kolay kolay biteceğini sanmıyorum.

apple konsol işine girerse ancak itunes taki casual oyunları oynatacak bir şey tasarlar. ps4 gibi kompleks bir aleti sıfırdan tasarlaması yıllarını alır. google da aynı ouya gibi bir cihaz çıkartır android market oyunlarını oynatacak.

xbone bu nesilden sonra patlayabilir hiç belli olmaz ps nin daha bir on yıllık gideri var.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

söylüyorum bayağıdır gugıl ve epıl girecek bu işe diye, nintendo çekilir donanımdan bu nesilden sonra. sony ve ms gelecek nesile herhalde devam eder ama onlardan birinin daha çekilmesi gerekebilir sonraki nesile.

şunu okuyun. ms, sony ve nintendo'nun üzerlerindeki ataleti hızlıca atması lazım.

Nintendo apple gibi tutku markasi, korkunc sadik bir kitlesi var ve el konsolu isinde hayatta batmaz cok buyuk bi ahmaklik yapmaz ise wiiu ile kapamasi lazim ev konsolu dnemini ki tek el konsolu olarak pazarda guzel bi yer bulur

Sony icin vita fiyasko direk ama ps4 4/4 luk direk, butun kartlar dogru oynandi plus membership haric, o konuda biraz daha dikkatli adim atsalar ve zorlamasalardi zaten millet kendiliginden alicakti (ama sony artik konsol + fifa alan ve bi sene baska bisi almayan oyuncuyu yaradan cok zarar diye istemiyor)

Microsoft bu nesilden sonra cekilir, gugil hayatta tutunamaz chrome os fiyaskosunu ters cevirmeden

Apple da ole abarti tehlike degil ps4 icin ama xboxun agzina sicicagi dogru, ne ps4 kadar cok miktarda exclusive oyun sunuyor nede apple tv gibi marka, estetik ve prestij pazarliyor

betamax video playerin yeri artik televizyon alti diil garaj direk (cok amerikanvari yargiladim beaaah!)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Vita'nin bir suru oyunu var diye savunulmasini anlamiyorum ben. Sony'nun kendisi 2013'de 5m Vita satmayi bekliyoruz dedi ki iyimser bence bu, oyunlarin ne kadar az satacagi da ortada. Vita'ya neden bu kadar cok oyun aciklandi bilmiyorum ama onlardan sonra pek oyun cikacagini sanmiyorum. Alet istedigi kadar ustun olsun donanim acisindan. Gecen yil bu arada 2.2m satmisti Vita, Sony sonra dogru duzgun aciklama bile yapmadi. Bu kadar buyuk beceremedik denemez yani Nintendo gibi cikip olmadi bu Wii denmedikce.

Nintendo'nun Vita'dan cok satan 6 ayri 3DS oyunu var.

Dreamcast'i dusunun yani, ustun donanim ekmek getirmiyor. Shenmue 2000 yili icin super grafikler sunuyordu mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten bu "3ds alın alın" denilen başlıklarda oyun çeşitliliği konuşuldu, o yoksa gideriz shovelware dolu ipad mini filan alırız zaten sırf donanımsa maksat. bir sürüden ziyade çeşitlilikten bahsetmiştim ben. nicelikten ziyade nitelik önemli çünkü. ama tabii bu da demek değil ki ddl shop'u açınca bir öğleden sonra süresince bütün aaa+ demoları oynayıp bitirebilelim.

donanım gayet farkettirir kontrol şeması aynı hale gelince. 3ds'teki oyunu dev ekranda 1080p kablosuz oynatırsa ios daha ucuz oyun fiyatına, kim niye 3ds alır ki? dediğim gibi işte, kontrol olayı şu anda en büyük kırılma noktası. dokunmatik üzerine gamepad de dahil olunca bir anda demode kalır stylus vs olayları.

xcom'un aynısını (grafik olarak pc'den zayıf) çıkardılar ios'e ve kontrolör olmadığı halde. 20$ sadece, pc fiyatının yarısı. bir de onun eklendiğini düşünün. sonra konsollarda bunun daha da pahalıya satılmaya çalışıldığını.

nintendo diyorum çünkü adamlar en zayıf durumda, tv konsolları infilak etti. geçen nesilde de istenilen hedefe ulaşamadılar zaten. handheld'le tutunmaları zor, çok volatil o pazar smartphone çağına girilmesi nedeniyle. 3-5 kritik oyun portlanırsa gg olmaya müsait çünkü her yıl alet yenilenen bir pazar haline geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam tahminlerden gidiyorsun, sirf japonya ici ds ve 3ds satislari zaten tasiyor, japonyada bi ara 3 kisiye 2 ds dusuyordu istatistik olarak ki muze ve okul uygulamalari kismi vs de var japonyada, japonlar bu konuda cok milliyetci zaten

Japonya gecen jenerasyon yurtdisinda cok kotu kaybetti yukselen yen fiyati ve dusuk yazilim ucretleri yuzunden, batida zaten ucuza sattigi oyundan aldigi kari bide conversionda kaybediyor

Wii okuz gibi satti ama oyun satislari baya baya vasatti, wiiu ise cogu insanin anlamadigi, "ne gerek vardi" tepkisini verdigi bi alet oldu, ustunede simultane release ile 3ds e odaklaninca wiiu kuru kaldi

3ds satislari ve oyun satislari en iyi su anda, en cok satan gene 3ds filan, chartlara bakiyorsun top 10 da hep 3ds releaseleri

Nintendonun durumu saglam ama artik iki cephede birden savasmayi birakmalari gerekiyor, napolyonunda hitlerinde yaptigi salakligi yapiyorlar iste. Psp-vita sonynin moskovasi, wii ve wiiu ise nintendonun
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
40m 3DS'in 25m'si Japonya disi. Her yerde tuttu. 2 yilda 95m oyun ve 40m konsol nasil yaniltici diyorsun anlamiyorum ama. PS2'den beri gorulen en buyuk basari bu ki konsol satislarinda PS2'yi de gecti.

Bu kadar cok satmis olmasi, ve oyun satiyor olmasi, yapimcilarin gozlerini kamastirir. Cogunun 3DS icin oyunlar cikaracagindan ve bu momentumun devam edeceginden eminim ben.

Asil o dedigin iOS ve Android oyunlarinin bir etkisi olmayacagini dusunuyorum ben. Son baktigimda The Verge'de iOS marketini olusturan insanlar 10$'a Pokemon oyunu istiyor, Final Fantasy IV'u 15$'lik fiyatiyla asiri pahali buluyor ve asla alinmaz filan diyorlardi. Satmadi da hic neredeyse o dusuk fiyata ragmen.
Sosyal ağlarda paylaş

nintendrone kafasiyla bakmayin arkadaslar olaya :)

oncelikle vita niye bu durumda size aciklayim.

vita ilk ciktigi zamanki cikis oyunlari baya iyidi,'konsol cikis' oyunlari icin diyorum bakin! sonrasinda sanki sony unuttu konsolu ne duzgun reklamani yapti ne iyi oyunlar cikarabildi.bu sene hafif bir kipirdanma var,ozelikle japon'yada fena gitmiyor vita..bati'da hala olu ama japon'yada ki cogu oyunu getirse buraya burda da baya hareketlenme olacak.

neyse vita'nin pahali oldugundan ve mem card sacmaligindan defalarca bahsettigimden artik gerek gormuyorum,biliyor cogunluk zaten fiyat indirimi sart diye..en azindan mem card fiyatlari dusurmeleri gerekli,yoksa alet o parayi hak ediyor..

sony'nin bir kotulugu var,urunlerini hic bir zaman iyi pazarlayamiyor/tanitamiyor,reklam ozurluler,bunda en buyuk suc SCEA'nin uvey evlat muamelesi cekiyor vita'ya.iki hafta once gerceklesen e3'den bir ornek vereyim.jack tretton sony konferansinin basinda 5'dk vita'dan bahsetti sanki zorla konustururlar gibi (SCEA vita'ya karsi tutumundan bahsettim yukarda)iste bir kac vita'ya gelecek oyundan bahsetti,god of war 1 ve 2 hd insanlar gow serisinden biktigi halde ve kimin istedigi mechul bir deadnation vita! neyse walking dead vita ve FF X-X2 bunlar sistem sattirir,tamam bunlar sistem sattirir birazda olsa.halbuki vita'nin e3 booth'u vita has no gaemz no brainerlar la dalga gecer gibiydi 37 tane oyun vardi orda lel iste bu beceriksiz sony kafasi.

neyse bu sene ps4 filandi asil odak noktasi eyvallah ama gecen senede ayni boku yedi sony.yarim saat wonderbook gostermislerdi.vita hic yoktu lol ama asil olay gamescom'da anlasildi,4 tane oyun gosterdiler.AC,KZ,COD,Tearaway...

belki bu oyunlar hic ilginizi cekmeyebilir ama system seller olduklari gercegini degistirmiyor..

kisaca sony kendi urunu iyi pazarlayamiyor,su alet nintendo'nun elinde olsaydi kimbilir neler olurdu neyse..

son olarak vita'nin bir onemli sorunu daha var birazda ondan bahsedeyim.vita'nin hala tam bir 'kimligi' yok,evet piyasada kimligi belirsiz vita'nin.ilk ciktiginda ps3 kalitesinde gaming on the go dendi,simdi sony'nin son zamanlarda indie olan destegiyle alakali indie makinesi deniyor.remote play hedesiyle,200 dolarlik ps4 aksesuari diyenlerde var hahaha.

yani sony bile daha tam olarak kimlik oturtamadi alete,piyasada aynen oyle..burda tek suclu sony,hala net karar veremediler napacaklariyla vita'yla.

sony destegini kolay kolay cekmez vita'dan,remote play'i feature olarak pazarlama niyetindeler su siralar,gaikai ile baya hos bisiler olabilir,hardcore gamerlar icin huge plus bu ozelik satislarinda artis yaratir dogruya dogru.

gecenlerde bir haber okumustum,vita'nin toplamda 6m civarlarinda bir rakama ulastiginin ve satilan oyunlarin %40 retail %60'i digital oldugundan bahsediyordu bir sony calisani ve vita sahiplerin min.10 tane oyun aldiklarindan psn'den,sadece digital rakamlar bunlar tabii physical fag'ler dahil degil asdsfs bahsediyordu,iste vita sahiplerinin ne kadar hardcore oyuncu olduklarindan vs neyse demek istedigim sony boyle bir yagli kapiyi birakmaz aksini dusunmek komik olur.

kisaca sony batmadigi surece lol vita'dan destegini cekmez.

tldr:hypocrite nintendo fanboy kafasiyla bakmayin olaylara.
Sosyal ağlarda paylaş

e zaten bugün olanı konuşmuyorum ki baştan beri, gelecekte olabilecekleri konuşuyorum. 6 yıl önce kim derdi ki telefon pazarı handheld'e rakip olacak, her yıl nesil yenilenen yeni bir standarda geçirtecekler? şunu çıksa biri iddia etse herkes gülerdi.

sizin aksinize ben "sevdiğim bir şirket liderliğe oturacak" demiyorum ayrıca, tam tersine en sevmediğim şirketler liderliğe oynayacak diyorum. haksız çıkmaya üzülmem şimdi ama maalesef önceden ipad patlar derken haksız çıktım, millet resmen kapış kapış götürdü. demek revize etmem lazım öngörülerimi. yaptığım o.

dinamizm konusunda maalesef nintendo, sony, ms, bunlar innovasyon gücünü kaybettiler şu aşamada. şu yeni nesilde ancak cam tracking olaylarını tamamen entegre ediyorlar ki ms bastırıyor o alanda özellikle, bir de sony touch ekliyor arabirime. wii u'nun kontrolör olayı tutmadı görünen o ki.

sony ile ms'in burada avantajı arkalarında sübvanse edebilecek bir güç var bütün yumurtalar oyun sepetinde olmadığı için, nintendo'nun böyle bir lüksü yok. tv konsolundan darbeyi alınca handheld ile absorbe edebileceği şüpheli. sırf japonya satışıyla işleri döndürebilirler mi bunu söylemek için erken. eski nesillere bakarak öngörüde bulunmak zor çünkü böyle herkesin cebinde smartphone, önünde tablet yoktu. telefondaki oyunun tv'ye tv konsolu kalitesinde aktarılabildiği bir döneme girdik.

alyen vs predator değil yani artık sırf. gugıl ve epıl henüz yeni ringe giriyor, daha yeni açıklanacak sürpriz karakterler var:
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/561/376/495.png
gerge, sırf alet satış rakamlarına bakarsak evet yanıltıcı. "ya bir portlayalım deneyelim" derse japon şirketleri, durum değişebilir bir anda.
said:
77 million Xbox 360
75 million playstation 3
80 million total of iPhone 5 and iPhone 4S combined
83 million total of iPad 2, iPad mini, iPad 3, iPad 4 combined
500+ million total PC
150+ million total Macs

ha bir de social gaming olayı var, vc4 çıkacak diye beklerken biz sega social game diye çıkardı, 2 yıldır bıraktılar seriyi normal konsol oyunu olarak, bununla ilgileniyorlar. ve bunu japonya pazarı için yaptılar. çetrefilli bir pozisyonda piyasa şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

Nintendoya bi halt olmazz, oturup bi cross platform world of pokemon patlatsa yer yerinden oynar direk ki elindeki diger okuz gibi guclu markalari saymaya gerek bile yok

Nintendo sirf zaten bu sebeple yarista kalabiliyor, sony de onun taktiklere kasiyor simdi, iyi bir first party line upin olunca konsolunu satabiliyorsun direk

Dunyada en cok satan franchiselara bakinca tepede direk pokemonla mario var zaten, sega nin elinde bi sanic vardi oda furrylerin zoru ile berbat bir sekilde yasiyor hala ama love brand olabilmek hersey iste

Nintendo anca fanlarinin sevgisini kaybedicek isler yapar ise batar, rekabetten etkilenmiyor cunki bunu defalarca gosterdi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...