Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gamepad ile pc'de oyun oynamak

tomkat

Öne çıkan mesajlar

cok mu zor yoksa bana mi oyle geliyo

en son ps1 zamaninda elime gamepad almistim, simdi street fighter oynamak icin usb gamepad aldim ama araba yarisi, spor ve dovus oyunlari disinda hic bi oyuna yetemedim abi

cok ama cok zor ya nisan almak

mesela resident evil 6 baya zorladi, basim dondu

tomb raider'da nisan almakta cok zorlandim

far cry 3 oynayayim dedim paso daglara taslara siktim

bunun bi puf noktasi falan mi var yoksa pc icin portlanan oyunlarda aim almak daha mi zor? (gamepad ile)
Sosyal ağlarda paylaş

evet ama 3rd person ve fps deniyim dedim bakiim nasil olcak diye ama yetemedim abi ne yalan soyliyim

portlanirken degisime mi ugruyo acaba bu oyunlar? cunku youtube'da bazi konsol oyunlarini izliyorum mesela tomb raider gibi

normal nisan alabiliyo orda

beceremedim ben

yoksa optionsda falan auto aim mi acicam bilemedim ki
Sosyal ağlarda paylaş

ahahahahaha. pc'de fps'yi gamepad ile denemen de bence süper saçma olmuş kusura bakma :D mouse varken niye ki? mazoşist misin?

gamepad ile heralde ki nişan almak çok zor. o yüzden zaten nişan aldığın oyunlar oynanmaz konsolda diye bas bas bağırıyoruz. ha oynanmaz derken "fiziksel olarak mümkün değil" anlamında değil ama mouse ile 10 zevk alıyorsan, gamepad ile 5 zevk alırsın. gereksiz. evet ayrıca konsollarda daha kolay nişan almak için hem karakterlerin hitbox'ları daha büyük oluyor, hem aim yardımı oluyor vs...

son olarak da ben de sadece platform oyunlarını gamepad ile oynuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Controller asla ama asla klavye mouse kadar iyi degil zaten. Ben hem pc hem ps3 te fps-tps(cod, uncharted) oynadim(dim diyorum cunku ps3um gg oldu 4 arifesinde yeni almak istemiyorum). Ve keyboard degil ama(analog movement fena bir sistem degil) mouse net ezer analogla aim alma isinde.

Bazi oyunlari oynarken controlleri baglayip oynuyorum(saints row 3 sleeping dogs). Tamamen oyuna yaklasim tarzina bakar ekran basinda dimdik durup mousela oynamani gerektiricek kadar ciddi-zor-ilgi cekici vs. bir oyun mu yoksa arkana yaslanip iskaladigin mermileri sallamasan da olur mu?

Controllerla nisan almaya calisanlarda gordugum en buyuk hatayi da soyluyim bari: her seferinde stickten parmagini kaldirip tekrar tutmak. Mouse u her harekette kaldirip tekrar yere koyarak kullanmadigin gibi analogu da birakip tutmak isini cok daha zorlastirir.
Sosyal ağlarda paylaş

namessar noktayı koymuş diyecek bir şey yok. sanki adam gamepad ile oynuyor sana karşı da aim assist kullanıyor. konsolda oynuyosan gamepadden başka çaren yok.

kendi fikrimi söyleyeyim. pcde FPS hiçbir oyun gamepad ile oynanmaz, mouse'un rahatlığı varken gamepad ile oynamak işi zora sokmaktır, ne kadar iyi kullanırsan kullan. TPS gibi oyunlar gamepad ile oynamaya daha müsaittir özellikle konsola da çıkan oyunlar.

fakat konsolda fps de oynanmıyor demek bir o kadar zayıf bir arguman, hiçbir oyunda aim assist sana verilmiyor, kendin açarsan açarsın. tabii ki mouse kadar çevik bir kontroller değil ama oynanıyor. gamepad ile aim yapamayanlar sürekli gelip buraya ağlamasın. kimsenin karşılaştırdığı yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...