Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istanbulda nerede oturulur

imamizer

Öne çıkan mesajlar

yok ablam doğum yapacak, dayı oluyorum ayrıca kız arkadaşım istanbulda yaşıyor. işim için nerede yaşadığım fark etmiyor. istanbulda yaşadım bu arada 6 yıl biliyorum boktan taraflarını. kira olduğu için canımı sıkmıyorum, baktım içim bunaldı 1. senenin sonunda evi kapar istediğim yere geçerim.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

o boktan tarafı da anlatsanıza.

Trafik, haftasonu insan seli, genel olarak insan tipi. Izmirin gulen suratli sevimli insanini ararsiniz. Ankaradan geliyosan, once atom bombasini birak, oyle gel zaten.

Benim gibi insandan sadece insan oldugu icin nefret eden biri avrupa yakasinda yasayamaz mesela. Bizim oralar nispeten saha sakin.
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulun herşeyi problem abi. kız arkadaşım olmasa ölsem geri dönmem. bir yerden bir yere gitmek için avrupa birliği müzakeresi yapıyorsun kendi içinde. bildiğin matematik problemine dönüşüyor. istanbulda yaşadığım çaresizliği hayatımda hiçbir şehirde yaşamadım. belli bir yerde trafikte kaldın mı saatlerce oradasın ve bana hiç gelmiyor yani.

25 yaşımdayım araba kullanmıyorum tek sebebi istanbulda yaşadığım dönemdir. traafikten nefret ettim, tiksindim resmen. toplu taşıma ile bunu biraz bypass edebiliyorsun fakat onunda rotaları belli yani koca istanbul diyorsun ama belli hatlara kısılıp kalıyorsun. en kötüsü taksiciler sanırım, adam seçerek beğenerek alıyorlar. o tavırları yok mu bildiğin beni hasta ediyor. kapıyı açıyorsun "nereye" diye soran bir tip, "X" diyosun "oraya gitmiyorum abi" deyip kapıyı kapatmanı beklemeden basıp gidiyorlar falan. sanki onlar sana para veriyor, bir de destinasyon beğeniyorlar.

kişilerin genel olarak kalitesi ve insanlık değeri inanılmaz düşük. şehrin yapısından dolayı kimsenin hiçbir şeye veya hiçbir kimseye sabrı, tahammülü yok. patlamanın eşiğinde bomba gibi insanlar. zaten taksiyle 2-3 gün dolaş görürsün bunu birebir. saygı, terbiye, anlayış sıfır büyük bir çoğunlukta. belli bir seviye üzerinde yaşamayı seviyorsan ayrıca hayat saçma sapan pahalı. en basitinden ev olayı işte. antalya'da 600 tl'e oturmayacağın ev istanbulda 1000tl'e yalvararak buluyorsun falan.

pozitif yanları da var tabii ama eksileri kesinlikle ağır basıyor. istanbulda yaşamak insan ömründen direkt -5 yıl.
Sosyal ağlarda paylaş

Üsküdar'a bakın bence de. Tek vapurla atlar geçersin; Beşiktaş civarıyla 400 500 lira farkeder kiralar kafadan.

Ortaköy de olabilir belki, orada da kiralar nispeten iyi arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla (tabii boğaz vs. görmeyen ara sokak, aile apartmanlarında)

Bu arada İstanbul'daki kiralara, binalara falan yatın kalkın dua edin.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

muhtemelen alaturka tuvaletli falandır olabilir. avrupa yakası kiraları çok uçuk. sırf ortaköy ve deniz görüyor diye elektrik su olmayan evde oturur bu millet. sfds

yani gerçi dubleks var dubleks var, o da doğru. bi arkadaş var baya toplam 60 metre kare evde yaşıyor ama dubleks ahsdufhasudfh

ama boğaz manzarası varmış bi de. o da camdan başını uzattığında göz ucuyla 50 cm2 alandan denizi falan görüyordur muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Üsküdar'a bakın bence de. Tek vapurla atlar geçersin; Beşiktaş civarıyla 400 500 lira farkeder kiralar kafadan.

Ortaköy de olabilir belki, orada da kiralar nispeten iyi arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla (tabii boğaz vs. görmeyen ara sokak, aile apartmanlarında)

Bu arada İstanbul'daki kiralara, binalara falan yatın kalkın dua edin.

üsküdar yerine kadıköy çok temiz bence ya. hem en azından kadıköydesin, merkezi yerdesin, caddeye 1 dolmuş, beşiktaşa 1 vapur, karaköye eminönüne, kabataşa vs 1 vapur. baya temiz. 3-5 daha az kira için kadıköy yerine üsküdara gerek yok bence
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

istanbulun herşeyi problem abi. kız arkadaşım olmasa ölsem geri dönmem. bir yerden bir yere gitmek için avrupa birliği müzakeresi yapıyorsun kendi içinde. bildiğin matematik problemine dönüşüyor. istanbulda yaşadığım çaresizliği hayatımda hiçbir şehirde yaşamadım. belli bir yerde trafikte kaldın mı saatlerce oradasın ve bana hiç gelmiyor yani.

25 yaşımdayım araba kullanmıyorum tek sebebi istanbulda yaşadığım dönemdir. traafikten nefret ettim, tiksindim resmen. toplu taşıma ile bunu biraz bypass edebiliyorsun fakat onunda rotaları belli yani koca istanbul diyorsun ama belli hatlara kısılıp kalıyorsun. en kötüsü taksiciler sanırım, adam seçerek beğenerek alıyorlar. o tavırları yok mu bildiğin beni hasta ediyor. kapıyı açıyorsun "nereye" diye soran bir tip, "X" diyosun "oraya gitmiyorum abi" deyip kapıyı kapatmanı beklemeden basıp gidiyorlar falan. sanki onlar sana para veriyor, bir de destinasyon beğeniyorlar.

kişilerin genel olarak kalitesi ve insanlık değeri inanılmaz düşük. şehrin yapısından dolayı kimsenin hiçbir şeye veya hiçbir kimseye sabrı, tahammülü yok. patlamanın eşiğinde bomba gibi insanlar. zaten taksiyle 2-3 gün dolaş görürsün bunu birebir. saygı, terbiye, anlayış sıfır büyük bir çoğunlukta. belli bir seviye üzerinde yaşamayı seviyorsan ayrıca hayat saçma sapan pahalı. en basitinden ev olayı işte. antalya'da 600 tl'e oturmayacağın ev istanbulda 1000tl'e yalvararak buluyorsun falan.

pozitif yanları da var tabii ama eksileri kesinlikle ağır basıyor. istanbulda yaşamak insan ömründen direkt -5 yıl.

şunları ben de biliyorum da tabi böyle ilk ağızdan dinlemek daha etkili oldu. kız arkadaşım istınbıl istınbıl diye tutturdu ağzına sıs lan diye vuramıyorum da... bi fizibilite çalışması yapayım dedim.

parmak uçları yukarıda birleşmiş halde elimle izahat pozisyonu alıp "bak canım..." diye karşısına dikileyim ben en iyisi. yoksa abi o kadar dangöz adamın arasında işim zor.
iyi akşamlar dediğimde bile cevap vermeyen esnafa bile uğramayan adamım ben asdfgh
Sosyal ağlarda paylaş

Kadıköy iyi güzel de, hem Beşiktaş'a gitmesi daha uzun sürüyor hem de kiralar nispeten yüksektir.

Onun yerine Üsküdar'da oturup istediğinde tek dolmuşlar Kadıköy'e gidebilmek daha iyi gibi.

Bu arada Beylikdüzü'ne falan gelebilecekse Bahçeşehir'de kiraya çıksın 1500 liraya tertemiz, havuzlu sitede oturur, paşalar gibi 300 lira aidatını verir, dışarıdan yemek söyleyesi gelince 15 liraya dürüm yemenin ve İstanbul'un her yerine en az 1 saatte ulaşmanın tadına varır.
Sosyal ağlarda paylaş

istanbul kolay learning curve zor, kalamış-caddebostan arasında bi yerlerde yaşıcan sahilde, çiftehavuzlar, fenerbahçe olabilir, 1,4-1,8 arasına yaşanıcak yer bulursun. 1 artı 1 felan daha iyide bulursun aramak lazım.

gayet nezih güzel izole semtler işte, karşı tarafın yoğunluğu yok, taksimede 1 araba işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...