Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3DS vs. Vita

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Oyunlari filan tartisalim diye actim asil, ilk mesajda da genelde oyun konustum.

Virtual Console mesela cok iyi bir sey bence. Benim gibi adama hitap ediyor sadece ama cok iyi, Shining Force: The Sword of Hajya ve Shantae mesela hic beklemeden alacagim oyunlar bu ay Virtual Console'a gelen. Vita'da buna benzer bir olay yok. PSone Classics yeni oyunlar cikarmayi birakti dedigim gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

psone classics yıllardır devam ediyor yalnız gerge, virtual console olayı daha yeni çıktı. nuhnebiden kalma, çıkarılmış ve artık tamamlanmış oyunlar sözkonusu olduğu için oluşan kütüphaneyi kıyaslamak daha doğru hala çıkma oranını kıyaslamak yerine.

virtual console'da bir tane bile fire emblem yok mesela. SIFIR. iki kere taradım gözümden mi kaçtı diye. milyar tane final fantasy var psone classics'te.

oyunları tartışırsak işte dediğim gibi, ds oyunları eshop'ta yok. avrupa dükkanlarından getirtmeniz lazım ancak yasal isteniyorsa. yasadışı yöntem çözüm kesin değil, konsolun ömrü boyunca yeni fw gelmeye devam ettikçe ne kadar para akıtmanız gerektiği de belli değil. o yola başkoyan birisine sözüm yok ama şahsen yok jailbreak yok bilmemne ile konsolda boğuşmak bana aykırı, eski ucuzlamış oyun almak isterim ama bulabilsen de ucuz değiller. covenant of the plume ebay'de en ucuz 25$. bu hiç de ucuz değil 4-5 yıllık bir ds oyunu için. hadi o çok istediğim birisi diye alacağım ama diğer ds oyunları? çok az oyun var o fiyatları gözden çıkaracağım.

yani ds oyunları oynarım diyen insan araştırsın bir baksın kendi durumuna uyuyor mu, pek banko değil bütün ds oyunları cepte.

sadece 3ds'in kendi kütüphanesine gelirsek o da bayağı kısıtlı eu'ya dahil olduğumuz için. daha çok para vermeyi yine hatırlatıyorum. rome 2 total war fiyatını fire emblem'e vermek kimisine çok gelmeyebilir ama bana çok geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bana cok gelmiyor. DS oyunlari icin de pek etik olmasa sa R4 filan var, ben de kullaniyorum. 3DS oyunlari ama hic pahali gelmedi daha. Her hafta bir 15TL filan koyuyorum sirf Nintendo icin ayirdigim sanal kartima, sonra aliyorum. Oyun oynama hizim da o zaten. Arada ucuza ikinci el de aliyorum, Tales of the Abyss'e 75TL uygundu mesela. Zelda ikinci el 50TL civari, onu da alacagim bir ara.

Simdi uc oyun alana bir oyun bedavayi tamamlayacagim, bir oyun eksik kaldi sadece. 39 Euro verip hem Donkey Kong, hem de Luigi's Mansion almak cok uygun bence.

Beklenti meselesi bu; Nintendo hep boyleydi, bunu bekleyerek girdim ben de ise. Film-muzik filan kotu ama hic umrumda degil, oyunlar icin buradayim ve oyun kalitesinde bence PC'den bile daha iyi. Nintendo DS zamanlarindan beri bunu soyledigimi gordun ama hep forumda, Nintendo oyunlari tamamen farkli, buna karsi cikamazsin kolayca; ben de o oyunlardan zevk aliyorum en cok. SRPG olsun, platform olsun, puzzle olsun DS yeterince tatmin ediciydi; 3DS de ayni olacak bence.
Sosyal ağlarda paylaş

hayir androidden bahsediyorum sam. jailbreak falan gerek yok, cat cat indir emulatoru play store'dan romu indir netten oyna. ben de senin gibi dusunuyordum dokunmatik ekranda gamepad tuslari nasil olur ama gba catir catir oynaniyor emulatorde tuslari cok guzel ayarlamislar zaten shoulder falan gerek yok fireemblemde agir oyun, iki tane de tus var. cok rahat oynaniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

3dsi bilmiyorum ds icin zamanida dr resmen bedavaya oyun dagitti, benim evde 20 tane ds oyunu varsa bunlarin yuzde 80i dr oyunlari, 19 liraya 9 liraya ben ne advance warlar, zokemoanlar, fire emblemler, ace attorneyler, trauma centerlar aldim drdan.

3ds icin de boyle seyler yapiyor olabilirler hic reklam yok gidiyosun aliyosun dikkat cekmiyosun ki baskalari da almasin.
Sosyal ağlarda paylaş

arezd yok satmayı düşünmüyorum yine de, ileride halen yatırıma değmiş hale gelecek kütüphane oluşturma şansı var aletin ama erken almışım belli o. ayrıca öyle birşey yaparsam ömrümün sonuna kadar abimden laf yerim, adam 5 kere filan uyardı çünkü almadan önce. :p

valla gerge işte ben de srpg için aldım ama ortada srpg yok hala 3ds exclusive. remake olsa ona da kapım açık. maryo/luyci/donkey kong vs onların hepsine kapım kapalı aaa+ fiyatlarında. super mario'ya 45€ hayatta vermem. 23 yıl önce yapmıştım o işi. evet farklı oyunlar olabilir de ben artık platformer filan oynamıyorum, psp'de de tonla vardı ama hiçbirini oynamadım. demolarına bakıp bakıp sildim.

seru valla kaç tane dükkan gezdim burada, ds/3ds diye bir raf yok bile. nintendo türkiye ölmüş zaten. vita ve psp rafı var sadece handheld için. türkiye için nintendo xbox ayarına gelmiş erişim bakımından.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben dedigim gibi 2 ayda bir filan oyun aliyorum genelde, Yeni aldigim icin uc oyun aldim, su promosyon icin bir tane daha alacagim ama normalde boyle hizli almam. Parayi nasil biriktirdigimi de soyledim, koymuyor o yuzden.

Nintendo'culara tavsiye: bir Nintendo kutusu yapin (sanal kart ya da benim gibi), icine azardan para koyun. Birikince oyun alin. Genelde yeni oyun parasi birikmesi bende onceki oyunun bitmesine denk geliyor. Haftada 15 lirayla iki ay zaten, cok degil. Alkolikligi biraktigim, nargileyi de cok cok azalttigim icin iyice rahat.

Oyle gece gunduz oyun oynayan, her hafta oyun bitiririm diyene uygun degil zaten DS. O kadar saglam oyun da bulamaz, bir yilda normal DS'in bile AAA kutuphanesini bitirir. Casual takilan adamin oyunu bu.
Sosyal ağlarda paylaş

@sam

Eğer istanbuldaysan, kadıköyde yazıcıoğlu işhanı yanında kahraman elektronik var 3 tane bitişik dükkan exanın yanında, DS vs 3DS oyunları var

50 TL istiyor 3DS oyunlarına ama 2 tane alırsan 40TL'ye bırakıyor.

Mario 2, Resisdent Evil Revelations, Mario Kart 7, Sonic, Zelda felan var yeni oyunda getiriyorlarmış, DS oyunlarınada 30 a bırakıo 40 dio ama 30 a düşüyor.

aklında bulnsun
Sosyal ağlarda paylaş

reampage yok değilim ama aklımda bulunsun, sağol.
Mortis said:

hayret viktor un postu yok

detaylı bir business analizi bekliyordum ben batudan ^^

gelir illa, ya yazıyordur ya da yazacaktır. rule34-35 kadar kesin. (:P)

gerge, bende ne sigara ne alkol ne kahve ne çay hiçbişi yok, o şekilde düşünüyorum zaten. :)-D ama işte kickstarter'da 2014 oyunu 20$ iken 2009 handheld oyununa 25$ bayağı çarpık bir durum. konsol oyunlarını pc'ye kıyasla çok daha az oynadığım halde çok daha fazla para ödemek zorunda kalıyorum toplamda.

yani bir de burada handheld olması durumu var, normalde tv konsolu premium fiyatı 60$. handheld için bu 40$. region lock normalde olmadığı için bu fiyatlardan faydalanabiliyoruz. gel gör ki burada 3ds'te büyük bir kazık yiyoruz. "dur iki kutu pringles yemeyeyim" hesabı yapıp geçiştiremiyorum ben bu kazığı çünkü çok bariz net haksızlık. ederi o değil.

bir map alıyorum 2€. 3 map içeren pack 6€. ederi o değil. disgaea 4 için ps3'te mini-campaign var o fiyata.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...