DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Karadeniz en çok bize karadır. "Deniz kenarında yedi yıl boyunca atılmış insan kemikleri vardı. Kargalar erkek sakallarından ve kadın saçlarından yuvalarını kurarlardı. Deniz yedi yıl boyunca karpuz gibi insan kafataslarını atıyordu. Benim orada gördüklerimi düşmanımın bile görmesini istemem" Sürgününe tanıklık eden bir Çerkes 21 Mayıs 1864'te ne olmuştu? Göç mü? Sürgün mü? Soykırım mı? http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ayse_hur/21_mayis_1864_cerkeslerin_kara_gunu-1134019 fotogaleri : http://fotogaleri.stargazete.com/album/haber/687957/1/Guncel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 ne oldu yine kimin soyunu kırdık? sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 çok komik gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 off ne kolpa be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Kolpa derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 ruslar yapıo bunu, hatta yaşlı çerkesler karadenizden balık yemiyor diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Evet, o balık yememe olayı pek kalmasa da bazıları hala yemiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 yesinler bence artik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Sürgününe tanıklık eden bir Çerkes Bu mudur şimdi iddanın sebebi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 yok ba var bole bısey o duvar yazısı şeysi de var yani. ruslar yapmışlar bi yeri almışlarmış hatta hatta hatta bu sene olımpıyat olcakmıs orda goygoy yapıolardı olmasın dıe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 abi haberi açmadan etmeden tipik türk seçmeni gibi atlamışım. ben de osmanlı yaptı falan deniyor sanmıştım cehaletime verin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Abso denizin 7 sene boyunca kemik kustuğuna inanıp inanmamak değil bu konuyu açmamın sebebi, atalarımın yaşamış olduğu sürgünü/katliamı bilmeyenler varsa bu anma gününde bilmelerini sağlamak istedim. Tabii paticik artık hiç bir şeyi ciddiye alıp okumadığı için gereksiz yere açtım topic i sanırsam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Okuduk kardeşim arkanızdayız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 ben duydum işte bir kişi bile iyidir abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Ya tutarsa diye ortaya soykırım çıkarmak modalaştı iyice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Russian%E2%80%93Circassian_War Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 arcane said: ne oldu yine kimin soyunu kırdık? sdf rus musun? cyka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Redeagle said: Ya tutarsa diye ortaya soykırım çıkarmak modalaştı iyice. kardeş git bi elini yüzünü yıka, sonra ilk post ve 2. sayfanın başındaki linkleri oku, sonra gel tekrar konuşalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2013 işte soykırım lafını duyunca öyle oluyoruz bi, malum ermeniler kürtler derken acaba çerkezlerde mi ayrılık peşinde diye gelip atladık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2013 gold haksızsın ve sana cyka diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 http://en.wikipedia.org/wiki/Russo-Circassian_War 101 yıl savaşları diye de geçen Rus-Kafkas savaşının bitiş tarihidir aslında 21 Mayıs 1864. Biten sadece savaş olmamıştır ne yazık ki. Bugün dünyanın dört bir yanına dağılmış, dilini unutmak üzere, kültürünün büyük bir kısmını yitirmiş bir şekilde yaşıyorsak sebebi "bugün"dür. Resmi kayıtlara göre sadece yolda hayatını kaybedenlerin sayısı 500.000 civarıdır. Yola çıkmadan katledilenler, Osmanlı'ya geldikten sonra hastalıktan ölenler de dahil edilirse sayı 1 milyona yaklaşıyor. Ruhları şad olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 said: Acıyla anıyoruz. Çerkeslerin tarihinde dönüm noktası olan bu olayı bilmeyen arkadaşlarım, 21 Mayıs 1864'te yaşanan Çerkes Sürgünü'nü anlatan 'İstanbul Yolu' ağıtını, sürgünün bu 151. yılı vesilesiyle bir dinleyin. Sözlerini anlamasanız da ne söylemek istediğini anlayacaksınız. (Ağıt: http://youtu.be/M1dQ5xQEpqY Türçke sözleri: https://eksisozluk.com/entry/23830688 Kısaca tarihi: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ayse_hur/21_mayis_1864_cerkeslerin_kara_gunu-1134019 ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 çocukluk arkadaşlarımdan birisi çerkez. yıldız üniversitesinde doçent(bellow'un yerine gittik.bellow,nutella yerim,pascalnouman tanıştı onunla). onun pek umrunda değildir bu işler ama babası bir süre Çerkez Derneği başkanlığı yaptı.Çerkezce kitap çevirileri falan var. O anlatırdı bu sürgünü-kıyımı. binlerce insanı yutmuş Karadeniz çünkü ilkel takalara bindirip bindirip yollamış ruslar bunları. şimdi rusları soykırım ile suçlayabilecek bir diasporaları olmadığı için dünyanın da bu olaydan haberi yok tabi.ancak çok sıkıntı,eziyet,hüzün yaşamışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 çerkezler adına çok üzüldüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 ama artık inat yapmayıp balık yesinler ne gerek var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar