Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gözümüz aydın, alkol yasağı yasalaşıyor

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Bir bu guzel sanirim orada:

Buna göre, alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücülere 700 TL idari para cezası verilecek ve sürücü belgesi 6 ay süreyle geri alınacak. Teknik cihaz ile alkol tespitini kabul etmeyenler alkollü olarak araç kullanmış sayılacak.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Yasa olmadi ama, yasamanin nasil calistigini ogrenin bir. Ikisi ayni sey degil.

arkadaş, AKP'nin 2/3'sine sahip olduğu mecliste; bu türden yasalarda da birlikte hareket ettiği MHP'nin bulunduğu mecliste komisyondan geçen herhangi bir yasa önerisinin yasalaşmasının önündeki engel nedir, bir söyler misin?
Efendim?
Cumhurbaşkanı demedin değil mi?

B)-
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Bir bu guzel sanirim orada:

Buna göre, alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücülere 700 TL idari para cezası verilecek ve sürücü belgesi 6 ay süreyle geri alınacak. Teknik cihaz ile alkol tespitini kabul etmeyenler alkollü olarak araç kullanmış sayılacak.

Şu aletlerin birden fazla kez hatalı çalıştığını gördüğümden hiç güvenim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

pastahane ve bezik salonlarında alkol satışı yapılıyormuydu?

"Sürücülerin narkotik veya psikotrop maddelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla teknik cihazlar kullanılacak. Bu tespit, solunum havası veya tükürük gibi biyolojik örnekler üzerinden yapılabilecek."

her tip madde için ayrı cihaz mı kullancaklar?
barut testi falan da yapsınlar hazır check-up olmuşken
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

"Sürücülerin narkotik veya psikotrop maddelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla teknik cihazlar kullanılacak. Bu tespit, solunum havası veya tükürük gibi biyolojik örnekler üzerinden yapılabilecek."

açık açık yazmamışlar ama polis rektal tuşe de atacak galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

" ...............................
Bu kanun kapsamına giren ürünlerin toptan, perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az yüz metre uzaklığın bulunması zorunlu olacak.
......................................"

yasalaşacak işte geçen gün bu tartışma başlığını açmama neden olan kısım.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

AÇık açık alkolü yasakladılar işte bu kadar. Bir sonraki yasa (muhtemelen çoktan hazır) tamamen yasaklarlar veya sadece yabancı pasaportlulara satış olur hepimiz içkimizi evlerimizde yapmaya başlarız.

Aynen sonra binlerce alkol zehirlenmesi yaşanır, geberir gideriz
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gün de bunu konuşmuştuk. dolayısıyla istanbul'da taksim,istiklal caddesi,nevi zade,asmalı mescit,kadıköy,moda,bağdat caddesi,beşiktaş,bakırköy...ankara'da sakarya...izmir'de kordon dahil mekanlar...her şehirde çoğaltılabilir...

bu adamlardan kurtulmamız gerek.
demokratik yollardan.
oy zamanı evde g.tü devirip,"zaten hepsi aynı b.k,ben oy kullanmam"diyen arkadaşlar da taşın altına ellerini sokmalı. geçen seçimlerde 1inci parti akp idi ve ikinci en yüksek oran oy kullanmayanlar için çıkmıştı. onlar dağıtıldıktan sonra bu akpnin oy oranı için 47% diyorlar.yoksa 40'larda en iyi zamanlarındaki oyları. hee,bunu sadece bu alkol yasağı için söylemiyorum, genel olarak açtığım başlıkları takip edenler zaten biliyor düşüncelerimi. ülke faşist bir memleket oldu. burada kimse başlığını açmadı,ben de artık bıktığım için troleybitlerden açmadım. üniversitelerdeki özel güvenlikleri kaldırıp iç işleri bakanlığına bağlı 10 bin kişilik KORUMA GÜCÜ kuracaklarmış. bir çeşit polis işte. ekonomi tepedeki 500 şirketin haricinde boktan. eğitim yerlerde sürünüyor. aile hayatı şaşırtıcı bir şekilde leş. boşanmalar bu iktidar döneminde 2'ye katlandı. intihar oranları arttı. cinayet oranları arttı...bütün komşularla sorunlar had safhada. pekakanın liderine de,örgüte de eyvallah dendi?neyin karşılığında?kimse bilmiyor....suriye'nin bölünmesi için göz göre göre bu hükümet insan ciğeri-kalbi yiyen yaratıklara destek veriyor.benim gönlüm kaldırmıyor suriye'de olup bitenlere benim ülkemi yönetenlerin taraf olmasını...örnekler çoğaltılır.

her bakımdan buranın deyimi ile gg oluyor türkiye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...