Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Intel Haswell islemciler uzerine

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Performans olarak o kadar buyuk bir kazanc getirecegini sanmiyorum, GPU'yu epey adam etmisler ama onun disinda, yeni oldugu icin belki de biraz, kullanici acisindan o kadar fark var mi? Intel'in kendisi %10 diyordu. Enerji tuketimi konusunda iyi tabii ama.
Sosyal ağlarda paylaş

"Buyuk ilerleme" kistasi ile "kullanici icin fark" kistaslari her zaman paralel degil.

Muhtemelen en buyuk faktor islem gucunde %10-15 gibi mutevazi bi farkin yanina net sekilde 2 ye katlanmis entegre GPU gucu olur.

Bunun ustune spekule edildigi ve leaklere gore voltaj regulatoru die icine tasinmis. Zaten 10,13,17 gibi tdplerden bahsedilirken bunun da olmasi peak tuketimlerin ve idle tuketimlerin cok ciddi azalacagina isaret. mobil cihazlarda pil omrunun %25-30 kadar etkilemesi beklenir.

Native thunderbolt support gelir.

Geri kalan direct3d 11.1 , openGL 4 hardware support, yeni instruction set ler, SMAP, ddr4 for servers gibi bissuru son kullanici icin gibberish yenilige deginmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

amd duzgun bi sekilde cevap veremedigi surece her architecture degisimi socket degisimiyle birlikte gelir. Islemci alana board da satilmali, yeni mimari gelistirmek ucuz degil =P

Isin pazarlama ve ekonomik yonu bi yana, voltaj regulasyonunu on chip yapicaklarsa zaten geri uyumlu olmasi beklenemez. Kuzey koprusu zaten memory controller ve voltaj regulasyonu da giderse islevini yitirmis oluyor haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Bilgisayar oyuncusu olmayan ya da işi gerektirmeyen insanların ayrıca GPU almasına gerek yok çünkü. Son makinemde ben de almadım, HD 4000 fazlasıyla yeterli.

Tamam da niye GPUlu islemci yapiyorlar demiyorum, mantikli kullanim alanlari var tabii ki.

Olay bunlarsiz CPU bulamamam veya gozden mi kacirdim butun baktiklarim oyleydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Şuandaki konumları itibariyle pek fazla performans ortaya koyamasalar bile ilerisi için güzel adımlar bunlar, neden küçümsendi onu anlamadım. Ayrıca ekran kartınız bozulduğunda off ne yapacağım demenizin önüne geçen bir etken işlemcide gpunun olması.

Gelişim süreci sonunda gelinecek nokta giriş ve orta sınıf ekran kartı pazarının ölmesi anlamına gelecek bu da diğer bir artısı.

Haswell'e genel anlamda gelecek olursak..

Birkaç ay önce ilk sonuçlar sızdığında işlemci performansından ziyade grafik performansına odaklanıldığını ortadaydı. Her ne kadar mühendislik örneği işlemcinin performansına bakıp release edilmeden önce kesin bir yargıya varmak doğru olmasa da Haswell, Sandy Bridge'in yarattığı o sıçramayı yapamayacak.

http://cdn.overclock.net/5/55/500x1000px-LL-5587c200_142_201305101643471MW13.jpeg

http://cdn.overclock.net/b/b3/500x1000px-LL-b37552f5_142_201305110126081b7CS.png

http://cdn.overclock.net/7/7f/500x1000px-LL-7f4809c6_142_201305101603421cY45.png

Ben 3930K ile devam edeceğim, upgrade edersem sırf meraktan upgrade ederim muhtemelen. Eskisi gibi çıksa da alsak modunda insan sayısı pek fazla yok.

Ortada rakip olmayınca Intel işi iyice ağırdan almaya başladı. Önce ertelemeler sonrasında sembolik performans artırımları derken masaüstü için yeni işlemcinin pek esprisi kalmadı.

Broadwell ile aynı senaryo devam eder ve Skylake ile yeni bir sıçrayış görürüz gibime geliyor. O süre içerisinde AMD toparlansa harika olur.
Sosyal ağlarda paylaş

üzülerek söylüyorum ki AMD'nin şu anda masaüstü işlemcilerde agresif bir pazarı geri alma çabası izlemek gibi bir politikası olamaz, keza PS4 ve XBOX720'nin APU'larının hepsini AMD üretecek, elleri kolları birazcık baglı olacak sanırım. belki gelecek nesilde.

//ama evet, senin de dedigin gibi bu süreçte AMD toparlanabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...