Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO (Kitaplardan sıpouylır yasak)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

john kar o kadar da kötü değil, ama kar başlı başına kötü bir kelime olduğu için sırıtmış. Kafiyeli bir sözcük değil, belki buz denebilirmiş.

1997 yılında daha ortaokula yeni başlamıştım. Yüzüklerin efendisi'ni okurken Ağaçsakal, çıkın çıkmazı, sıçrayan midilli vs. gibi isimler gözüme hiç batmamıştı. Hatta öyle ki bana treebeard kulak tırmalayıcı gelir.

Öte yandan Hobbit'in 97'de basılan Altıkırkbeş çevirisinde yanılmıyorsam iğne değil de Sting aynen korunmuştu(ne yazık ki kitabı kaybettim). Bu da bir tercih meselesi, öyle bir kelime bulunabilirdi ki cuk otururdu ama bu kelimenin iğne olmayacağı kesin. Acaba İthaki çevirirken naaptı.

Neyse özetle özel ismi Türkçe'ye çevirmek otomatik olarak onu kötü yapmıyor, ancak güzel çevirmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

herseyin turkcelestirilmesi taraftariyim ben. igne kotu olur falan diyorsunda kulagin alisma meselesi o.

Bilgisayar diye bir kelime var guzel dilimizde, dusunursen aslinda cok odun bi ceviri ama kulak alistigindan kimse yadirgamiyor. Hep komputer deseydik tdk bugun "bilgisayar" diycez bundan sonra deseydi burda tasak oglani ederdik tdkyi.

Ozetle... Turkcelestirmenin iyisi kotusu olmaz. Ceviriyi sizden ogrenecek degiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

ölürken jorah hakkında oğlumu affediyorum söleyin ona gelsin af dilesin kara kardeş olsun benim vasiyetim bu tarzı bişe sölüyodu.Olmaması büyük saçmalık.

kendini bıçaklayan kalleşinde (nerdese)boynunu kırma sahnesi de yoktu sanki, zaten o çok iidi ona lafımız yok.

Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Orda farklı olan neydi ki?

mormont reis

son nefesinde oğlunu affettiğini(sevdigini) söylüyordu geri dönmesini vs.

obsidian'ın (ya da ejderha camımı ne ise işte)white walkers'ı öldüren şey oldugunu, geri dönüp gece bekçilerine anlatmasını gerektiğini söylüyordu ve kitaba göre bu olanları sam'e anlatırken son nefesini veriyordu.

Ya adam köpek gibi öldü be.Bu adama yakışan ölüm bu degil yani. sezonu 10 bölüme sığdıracagız diye sıçtılar sıvadılar.

http://www.digitaltrends.com/wp-content/uploads/2012/06/Cosmo-as-Lord-Mormont.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...