Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

richard dawkings takes on religion

incdarkness

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:

Trolluk ile ciddi tartismayi karistirmayin lutfen. Dinibutun insanlarin dinine kufretmek, yuruttukleri akil almaz mantikla alay etmek ya da kafalarini karistirmaya calismak cok eglenceli bir aktiviteler; Dawkins'i elestirmenin olayi farkli.

dini bütün insanın kafasını tartışarak karıştıramazsın zaten. sen alaya alınca "ama öyle değildi ki ya" şekline giriyorsa zaten inanmıyor demektir. sen çok münafığa, kafire denk gelmişsin veya Kur'an okumayan sözde müslümana. Çok var mesela metine hakim olmayıp müslümanın diyen. mesela şu anda isim verip kimseyi rencide etmek istemiyorum ama herkes anlamıştır kimden bahsettiğimi forumdan. Bu forumda da var bir tane. Hah mesela o da bunlardan biri.

Dawkins salak değil. Daha çok jehovah's witness gibi birisi. O yüzden fikrinin içeriğine karşı çıkamasan bile (herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok zaten) adamın kendisiyle dalga geçilip işin içerisinden çıkılabiliyor. ad hominem deneme tahtası. mülakat verdiği insanlar da zaman zaman yapıyor bunu zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

incdarkness said:

sabonis said:

dawkins'den daha ateist arkadaşım var benim. dawkins bile "tanrının olmadığını kesin olarak söyleyebilmem mümkün değil. ama 'tanrı kesinlikle yoktur' demeye en yakın insanımdır. tanrının var olması çok çok zor bir ihtimal" diyor.
benim arkadaşım konu falan açılınca "çok net yok ki tanrı, olduğunu düşünebilmek bile saçma" diye giriyor konuya. asdhufhudas.

+1

SNA1L said:

sabonis said:

dawkins'den daha ateist arkadaşım var benim. dawkins bile "tanrının olmadığını kesin olarak söyleyebilmem mümkün değil. ama 'tanrı kesinlikle yoktur' demeye en yakın insanımdır. tanrının var olması çok çok zor bir ihtimal" diyor.
benim arkadaşım konu falan açılınca "çok net yok ki tanrı, olduğunu düşünebilmek bile saçma" diye giriyor konuya. asdhufhudas.

dawkins agnostik değilmi ztn.arkadaşın ben gibi insanlar ateist olduğumuz için var olma ihtimalini bile düşünemiyoruz.benim aklım almıyo olabilme ihtimalini mesela.tartışma baştan bitiyo bende.telefonla fln oynuyorum o sırada sdf

öncelikle dawkins biraz politik ve teknik bir şekilde yaklaştığı için %100 ateistim diyemiyor. teknik olarak tanrı kesinlikle yoktur diyemediği için bu da. ve işin ilginci aslında dünyadaki kimse kesin olarak tanrının var olmadığını söyleyemez bana göre. en fazla "bence mümkün değil" der dawkins gibi.

ben hep şu örneği veririm. bilgisayarda sims oynarken, sim'ler sizin onları yarattığınızın, oynattığınızın farkında mı? hiçbir zaman bunun farkında olabilecekler mi, insanoğlu programı onların anlayacağı şekilde yazmadığı sürece? hayır. eh tanrı var ise, kendisi bir şekilde istemedikçe onun varlığını kanıtlamak mümkün değil. yokluğunu kanıtlamak da zira mümkün değil. o yüzden bir insanın seçebileceği en mantıklı şey agnostic olmaktır belki de.

Dawkins bu arada agnostic'leri 2'ye ayırıyor. benim gibi düşünenleri "korkak" olarak nitelendiriyor. ama "bir gün tanrının olmadığı kanıtlanacaktır muhtemelen" diye düşünen agnostic'leri gerçek agnostic olarak görüyor.

kitaplarını okumadım ama 2-3 konferasını falan dinledim bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bir seyin gercekliginden emin olamamak ne abi? Ya tam kanitlayamiyorum kendime diyorsan yoktur iste. Ya belki vardir, olsun ya demek garip. Zaten var yanlis kelime burada, tanrinin var oldugu kesin zaten, onemli olan gercek olmadigi.

Kafalar iyice karisinca ya varsa oluyor, dusuneme filan bence. Dusunen insan iki noktadan birine varir. Birebir kanitlanmasi lazim degil gercek olmamanin, gerceklik kanitlanmali.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çok aptal hileler kullanıyorlar.

1. Moderatörü en-power etmek için cut noktalarını ayarlıyorlar sanki Dawkins'e laf geçiriyormuş gibi görünüyor ama aslında cut.

2. Dawkins'in tam karşısından yüzüne overbright ışık tutuyorlar, gözünü alan ışıkla ortama hakim olamıyor, rahatsız hissediyor.

3. Dawkins'in konuştuğu bazı anlarda suratı asık seyirci görüntüleri koyuyorlar, çoğu "o an"dan bile değil. Başka yerlerden kırpılmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bu adamlar tanrı olsa bile kendi yaşamları üzerinde yaşamları boyunca herhangi bir etkisi olmadığına inanıyorlar yani bu dünyadaki yaşamlarına herhangi bir müdahale olmadığına onun içinde tanrı var mı yok mu sorusun anlamsız olduğuna inanıyorlar. Bana da şahsen çok mantıklı gelen bir bakış açısı
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
bourbon said:

Abi bu adamlar tanrı olsa bile kendi yaşamları üzerinde yaşamları boyunca herhangi bir etkisi olmadığına inanıyorlar yani bu dünyadaki yaşamlarına herhangi bir müdahale olmadığına onun içinde tanrı var mı yok mu sorusun anlamsız olduğuna inanıyorlar. Bana da şahsen çok mantıklı gelen bir bakış açısı

Cok sacma bu ama. Tanri bariz var, yasamlarimizin uzerinde de cok buyuk etkisi var. Gerceklik ve varlik farkli seyler, metafizige fazla girmek istemiyorum ama anlisilmaz degil yani bu. Birseyin var olmasi icin gercek olmasi gerekli degil. Bu nedenle tersim bu fikre biraz da, tanrilarin etkisi hic olmadi ne demek? Ayni sekilde Gaiman'in Sandman'i de var; karakterler gercek degil ama varlar, hayatimda etkileri de oldu. Boyle iste. Bu dogrusu:

http://i.imgur.com/JiPRU.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Bir seyin gercekliginden emin olamamak ne abi? Ya tam kanitlayamiyorum kendime diyorsan yoktur iste. Ya belki vardir, olsun ya demek garip. Zaten var yanlis kelime burada, tanrinin var oldugu kesin zaten, onemli olan gercek olmadigi.

the god delusion un tamamında bunu anlatıyor zaten adam.

bi de çok saçma şeyler yazmışsınız gerçekten yok ateistin yobazı yok şubu diye. adam yazdığı kitaplarda demogoji yapadan doğrudan sonuca gidiyor, davet edildiği programlarda konferanslarda konuşuyor, sadece yeterli eğitime sahip kişilerle konuşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...