Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alkollü içki reklamı yapılamayacak, alkollü içecek firmaları festivallere sponsor olamayacak

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

adamlar yavaş yavaş alkol tüketenleri toplumdan ayırmaya başlıyorlar bu yasaklarla. Yakında insanlar dışarıda yemek yerken alkol kullanmak istemeyecek çünkü öyle bir konuma getirmek istiyorlar ki insanlar alkol tüketirken kendilerini utanılacak birşey yapıyormuş gibi hissetsin. Böyle olunca alkol servisi yapan mekanlar müşteri gelmiyor diye kapanacak sonra bakın biz kapatmadık onlar kapatıyor denilecek. Daha sonra iyice underground olunca dışarıda alkol tüketimi zaten az kişi tüketiyor diyip daha katı yasaklar gelecek. Evde bile içerken 5 kere düşünecek insanlar.

Halen saçma sapan sebeplerle yasakları savunuyorsunuz. Yok reklamları zaten kötüymüş, yok çok kötü biraymış, yok zaten kaliteli değilmiş, yok boktan grupları getiriyorlarmış festivallere vs vs. Heryerde böyle muhafazakar geçinen minionlar var yasakları biryerden tutup savunmaya çalışan. Yasaklar anca bu işin yasa dışı olmasını sağlar. Bu işin mafyası iyice ortaya çıkar, vergi falan da alamazsın toplum eskisinden daha çok zarar görür. Devletin görevi topluma yasaklar getirip terbiye etmek değil toplumun yaşam tarzına göre sosyal yaşantıyı kurallar ve kanunlarla düzenlemek. Amaç azami miktarda özgürlüklerin korunması olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Alkol kullanımının doğruluğuna yanlışlığına karar verecek olan sen değilsin, ben değilim devlet hiç değil. Kişinin kendisi. Herkesin ailesi var. 18 yaşından küçüklere zaten içki satışı yasak, kullanımı yasak. Adam gibi yap denetimlerini bunlarla mücadele et. Bunlara laf eden yok. Lokantada açık alanda içki içilmesine devlet niye karışıyor ? Alkolik olanla, sarhoş olanla mücadele et. Sarhoş olup çevreye zarar verene kes cezayı. Araba kullanıyorsa al ehliyetini, denetimi arttır. Zorunlu olarak tedavi olmasını sağla. Bunlara laf eden yok.

İş zararlı olayına gelirse asitli ve kafeinli içecekler daha zararlı. Fastfood daha zararlı. Dünyada obeziteden, diyabetten, tansiyondan vs ölen sayısı çok daha fazla. Hepsini yasaklayalım ozaman. Belli bir kalori standartı belirlensin bunun üzerine çıkan ürünlerin reklamı yasak olsun. Kişisel özgürlüklerin önüne geçilsin, neyin iyi neyin kötü olacağına devlet karar versin.

Halen inat ediyorsunuz, devlet anca insan ilişkilerinin devreye girdiği noktada arabulucu olabilir, düzenleme getirebilir. Her alkol tüketen alkolik değildir, çevreye zarar vermez, sosyal içici değildir. Televizyonlarda reklamların çıkması bir sorundu çünkü televizyona ulaşım çok kolay, reklamlar düzensiz ve bir anda karşınıza çıkabiliyordu. Ailenin her dakika çocuğunu kontrol etmesi mümkün değildi. Ortada bir sorun vardı ve uygun bir yasak geldi. Lokandata açık mekanda alkol içen birisi içmeyen birisi için sorun teşkil etmiyor. Zira orası alkol servisi yapan bir lokantaysa eğer içmeyen, rahatsız olan birinin o lokantayı seçmeme imkanı var. Çocuğuyla birlikte oraya gitmeme, veya alkol tüketen gruptan uzağa oturma imkanı var. Ortada eğer bir sorun varsa çözümü bireyin kendisinde devlette değil kısacası.
Sosyal ağlarda paylaş

ne özendir, ne de uzaklaştır.

bırak insanlar istediği gibi kendi seçimleriyle yaşasın. yaş sınırı konusu kesinlikle doğru ama "sokaktan masaları kaldırma", "alkol firması sponsor olunca festivali yasaklama" ve benzeri uygulamalar insanları başka yollara başvurmaya daha çok itiyor.

Zaten öküz gibi vergisini alıyorsun. İçen adam bunların hepsine katlanıp hala içiyorsa, daha da ileri gitme işte artık.

Umarım bir gün zemzem, gül suyu, hacı yağı gibi maddeler de yasaklanır, onların yaşattığı kafalar da baya fena oluyormuş görüldüğü üzere.
Sosyal ağlarda paylaş

1 tane sigara içtiğin zaman çevrene zarar veriyorsun. İstersen tamamını bitir, istersen 1 fırt çek. 1 bardak alkol tüketen birisi sarhoş olmuyorsa çevreye bir zarar vermiyor. Alkolün kokusunu alabilmen için ya fabrikasında olman lazım veya içen kişinin ağzını koklaman. Yan masada alkol tüketen birinin bana zarar verdiğini hatırlamıyorum. Ama 5 masa uzakta sigara içen birinin açık alan bile olsa beni rahatsız ettiğini biliyorum.

Ortada sorun var mı yok mu ? Ortada sorun varsa çözüm getirmeye değecek bir sorun mu ? Çözüm gerektirecek bir sorunsa getirilen çözüm soruna uygun mu değil mi ? Bunlara bakmadan sorunları ve çözümlerini irdeleyemezsiniz. Lokantanın açık alanında alkol tüketmek bir sorun değildir ve çözüm gerektirmez. Bukadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

sigara zararlı mesela reklamını sponsporluğunu yaptırmıyorlar fena mı oluyor

cola içen birinin çevreye verdiği zararla alkol içen birinin verdiği bir mi
kaldı ki aloklü yasaklamıyorlar
çevreye verdiği zarar ile kıyaslarsan o zaman bireysel silahlanma, zararlı kimyasalların tümünün satışı gibi şeyleri de yasaklaman lazım. Beyinsiz olan her yerde beyinsiz çünkü. 2-3 mal alkol içince sapıtıyor diye alkol karşıtı kanunlar çıkartıp "ama biz halkımızı koruyoruz buuu huuuu" dersen götümüzle güleriz.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

1 tane sigara içtiğin zaman çevrene zarar veriyorsun. İstersen tamamını bitir, istersen 1 fırt çek. 1 bardak alkol tüketen birisi sarhoş olmuyorsa çevreye bir zarar vermiyor. Alkolün kokusunu alabilmen için ya fabrikasında olman lazım veya içen kişinin ağzını koklaman. Yan masada alkol tüketen birinin bana zarar verdiğini hatırlamıyorum. Ama 5 masa uzakta sigara içen birinin açık alan bile olsa beni rahatsız ettiğini biliyorum.

Ortada sorun var mı yok mu ? Ortada sorun varsa çözüm getirmeye değecek bir sorun mu ? Çözüm gerektirecek bir sorunsa getirilen çözüm soruna uygun mu değil mi ? Bunlara bakmadan sorunları ve çözümlerini irdeleyemezsiniz. Lokantanın açık alanında alkol tüketmek bir sorun değildir ve çözüm gerektirmez. Bukadar basit.

ctrl+f yapsana

said:
ALKOLLE İLGİLİ DÜZENLEMELER

* Alkol üreticilerinin ve ürettikleri ürünün reklamı hiçbir şekilde yapılmayacak. Alkol üreticisi firmaların dağıttığı promosyonlar da kullanılamayacak. Alkol şirketinin logosunun yeraldığı şemsiyeler bile kullanılamayacak.
Özetle:

* Alkollü içkilerin üzerinde de sağlığa zararlı olduğuna dair uyarı yazıları yer alacak. Bu uyarılar, sigarada olduğu gibi grafik ve resimlerle de desteklenebilecek.

* Alkollü içeceğin ambalajında içinde ne kadar alkol oranı bulunduğu açıkça görünür şekilde yazacak.

* Sigaraya uygulanan yasaklar nargile için de geçerli olacak. Kapalı mekanlarda nargile içilmesi kesinlikle yasak olacak.

* Lokanta, kafeterya ve bar gibi mekanların açık alanlarında sigara içmeyenler için bölümler ayrılacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Trias said:

eldar said:

Tasarı da açık alanda(lokantanın bahçesi gibi) alkol içme yasağı var bu mu her yerde olan kural?

Ya cahilsiniz ya da saf.

tasarıda böyle bir şey yok.

said:
alkol tüketimi izni olan yerlerde alkol satışı “dışarıdan görülecek şekilde” yapılamayacak. Düzenleme ile içki satış ve tüketimi konusunda belediyelere verilen yetki, bundan sonra valiliklerin ve kaymakamlıkların olacak.
Alkol izninin verileceği yerler ile okul ve ibadethaneler arasında en az 100 metre olacak.

ama böyle bir şey var.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigarayla alkolün ne alaksı var? Sigara yanındakilerin sağlığına zarar veriyor. Alkol buhar olup kanına karşımıyor ama.

stadda alkol içiliyor, kampüslerde de satılıyor. Doğal olanı da bu. Alkolizmle savaşırsın, Türkiye'de ciddi bir sorun olmasa da bu konuda önlemlerini alırsın. Ancak burada amaç islam dinini hayatta hakim kılmak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alkollü içkilerin üzerinde de sağlığa zararlı olduğuna dair uyarı yazıları yer alacak. Bu uyarılar, sigarada olduğu gibi grafik ve resimlerle de desteklenebilecek.

uygun miktarlarda alkol tüketiminin sağlığa zararlı olduğuyla ilgili bilimsel kaynağı olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

lan cevdet erdöl diye bi milletvekili çıkmış amerikada avrupada küllük, şemsiye bulamazsınız üstünde alkollü içki reklamı olan diyor.

amerikayı bilmiyorum da sittin senedir gavuristanda yaşıyorum. irlanda'da üstünde guinness veya jameson yazmayan bir şey bulamazsınız, saat 5'ten sonra her caddede en az bir pub önünde 5-10 kişi birikir takılır. 90'ların sonu 2000'lerin başında milli gelirini 5'e 10'a katlamış bir ülke, şimdi de ekonomik krizden toplanıp tekrar ayaklanan, avrupa IT sektöründe lider bir ekonomi. ha, bu arada ekonomik krizde de aylık 1500 euro civarı bir asgari ücreti vardı.

almanya'da direkt sigara reklamı serbesttir, üniversite kampüsü yemekhanesinde bira satılır falan. almanya'nın ekonomik durumuna ilişkin bir yorum yapmaya gerek yok zaten.

hala televizyona falan çıkıp nasıl alkol reklamının yasaklanmasının gençleri bataktan kurtarıp ülkeye yararlı olacağını iddia ediyorlar lan? pasaportu pahalı yapınca milletin öğrenemeyeceğini falan mı sanıyorlar nedir?

şu sıralar çok yakın türkiye gündemi takip ettim, gene sinir yaptım anasını satıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...