Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdra Kovuldu

Oymanq

Öne çıkan mesajlar

3k/3k kaynağı vardı ve 200/200 ordusu vardı çıkmak yerine saldırıp remaxlemeyi bile deneyebilirdi. Dünyanın en büyük SC2 turnuvasında oynuyorsan %1 kazanma şansın varsa bile denemeyi o maçı izleyenlere, takımına, her şeyden önce kendine borçlusun ama zihinsel olarak o kadar zayıf ki ortada olan maçlarda bile sinirlenip çıkıyor maçtan.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok öyle bir şey. Zerg'ün eşit basede olunursa geri olması durumu Hive'dan önce. Hive'a çıkmışssan, hem Ultralisk hem Brood Lord yapabiliyorsan bir de kasanda 3k/3k varsa ekonomik olarak Terran'dan önde olmana falan gerek yok. Hive'a geçen bir Zerg'ün hem ekonomik olarak hem supply olarak geride olmasına rağmen nasıl maçı kazanabileceğini görmek için Suppy vs Heart'ın ikinci maçını izleyebilirsin. Idra, Suppy'nin o maçta olduğunda 10 kat daha iyi bir pozisyondayen oyundan çıktı, hiçbir makul açıklaması yok bunun.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

BonePART said:

sabonis said:

çok iyi oyuncu, mekanikleri çok iyi, oyunu okuması çok iyi ama

çok iyi oyuncu değil
iyi bir oyuncu sadece
macrosu çok iyi ama microsu yetersiz
ve sabırsız
turnuvalarda başarısızlığının nedeni o zaten

Komple alıntı yapsaydın keşke, açıklamıştım. Mikro çok da gerekmiyor zerg için, terran öle diil ama mesela.

zaten oyun okuması cok kötü.

o kadar kötüki kazandığnın bile farkında değil coğu zaman. O kadar kötüki protossun bi yerinden cıkartığı 10 void ray'i gercek sanıyo.

İdra kadar kötü oyun okuyan nadir pro var.
Sosyal ağlarda paylaş

adamın olayı kazanmak kaybetmekten de ayri birsey. Wol zamanında streamini izliyordum. zvp oynuyordu. idra 4-5 base max olmus toss 2 base e kapanmis turtle oynamaya calisiyor. %100 idra nin oyun bl basip girse alacak. Herif cikmadi diye sinir oldu vakit kaybettiriyor bu gerizekali diye kendi cikti oyundan.
Sosyal ağlarda paylaş

- bir kere idra dediğimiz adam macro , micro ve oyun okuması açısından oldukça ileri seviye bir oyuncu. kim aksini iddia ediyorsa oyunu bilmiyordur. çaptan düşmesi bu gerçeği değiştirmez. gsl'de en başarılı non-korean 2-3 oyuncudan biridir ve başarıları tartışılmaz.

-polt'a karşı oyundan çıktığı noktada oyunu bilmediğinden değil aksine çok iyi bildiğinden oyundan çıktı. ivme'yi polt almıştı ve hatırlatırım polt koreli bir terran. o noktada yapacağı turtle'ı hele day break gibi bir mapte aşacak zerg yok zaten dünyada. idra doğru zamanda maçı kazanamayınca pes etti. ne yani 10 dakika sonra ezilip çıksaydı daha mı iyi oyuncu olacaktı ?

-idra'nın temel 3 büyük sorunu var he hiç biri oyun içi zaafı değil. birincisi rakipleriyle uğraşması , ikincisi sert bir mağlubiyet aldığında oyun performansının aniden düşmesi , üçüncüsü ise zerg ırkının sürekli güçsüz olduğunu düşünmesi.

-zerg güçsüzken de güçsüz diyordu güçlüykende. yani temelde spartacusten bir farkı yok. spartacuste terran ortalığı kırıp geçirirken "oyun eşit" diyebiliyor harbiden eşitken de eşit diyor. birde sıkılmadan millete 1a2a eleştirisi yapabiliyor.
mc toss güçsüz der cevap hazır; onun ırkı o yüzden , baybet der "e tabi bronze adam 1a2a yapıyor" , çıkar zerg prolardan biri der hatta balance'ı en az konuşan grubby röportajlarında toss'un zaaflarının çok olduğunu söyler ama o kulak tıkar. (wolda) böyle balance'a bakarsan senin bronze'dan hallice oyun bakış açın yoktur zaten. o sebeple idra'yı ne kadar ciddiye alıyosam spartacus'üde balance konusunda o kadar ciddiye alırım. (bu söylediklerim oyunculuğu ve kişiğilini kapsayan bir durum değil öbür kısıma saygım var.)

-yanlış anlaşılmasın şuan için bence toss oldukça iyi bir ırk oldu çünkü mothership core , oracle ve tempest toss'un alternatiflerini çok çoğalttı. recall ile exp yok edip kaçabilme + timewarp , doğru harrasla oracle'ın rakibi base'de tutması vs gibi şeyler nefes aldırıyor ırka. peki daha önce ne yapıyormuş protoss arkadaş? daha önce bu ırkın zaafı micro yapabileceği ünite azlığı derken "yok yok toss güçlü" diyodunuz bide haribden şakaymışsınız.

-günümüzde tek sıkıntı tvz match up'ında gözüküyor çünkü mmm'in yanına gelen widow mine ve hellbat zergi çaresiz bıraktı. eskiden bu ünitelere yokken bile terranlar bu match up ta iyi işler çıkarırken şimdi bunlarla birlikte çok kolay baskı kurabiliyorlar. benim kendi gözlemlerim , gsl maçları ve takip ettiğim gm oyuncularının tweetleride bu teorimi destekliyor. özellikle iyi tvz oynayan adamlar şimdi bu ünitelerle birlikte bu match up'ta zirve yaptılar.

-son olarak oyunu iyi okuyabilmek için ve doğru yorumlayabilmek için grandmaster olmaya gerek yok. grandmaster olman oyunu iyi oynadığını ve iyi pratik yaptığını gösterir. yoksa master olup bronze'lardan çok daha desteksiz balance muhabbetini yapan oyuncular var. o sebeple burda " sen master değilsin sen gm değilsin balance muhabbeti yapma , 1a2a yapıyosun zaten " diyenleri direk zeratul'a havale ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

sabonis said:

BonePART said:

sabonis said:

çok iyi oyuncu, mekanikleri çok iyi, oyunu okuması çok iyi ama

çok iyi oyuncu değil
iyi bir oyuncu sadece
macrosu çok iyi ama microsu yetersiz
ve sabırsız
turnuvalarda başarısızlığının nedeni o zaten

Komple alıntı yapsaydın keşke, açıklamıştım. Mikro çok da gerekmiyor zerg için, terran öle diil ama mesela.

zaten oyun okuması cok kötü.

o kadar kötüki kazandığnın bile farkında değil coğu zaman. O kadar kötüki protossun bi yerinden cıkartığı 10 void ray'i gercek sanıyo.

İdra kadar kötü oyun okuyan nadir pro var.

valla kusura bakma da, bir tarafından bişiler uyduruyrosun cüce

stream'in de herhalde 150-200 tane falan maçını izlemişimdir adamın ve adam yorumlu oynuyor bunların hepsini. bak abartısız söylüyorum, yorum yaptığı şeylerin neredeyse TAMAMI doğru çıkıyor. ben böyle bi yorum, oyun okuma görmedim yani.

mesela demuslim de sempatik adam son zamanlarda onu izledim bi 50 maç falan, o bu kadar net tutturamıyor. 10 drone kaybediyor kaybettim ama o da çok resource harcamıştı bu atağa eşitiz diyor 5 dakka sonra rakip hayvani bir orduyla bunu eziyor falan.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-polt'a karşı oyundan çıktığı noktada oyunu bilmediğinden değil aksine çok iyi bildiğinden oyundan çıktı. ivme'yi polt almıştı ve hatırlatırım polt koreli bir terran. o noktada yapacağı turtle'ı hele day break gibi bir mapte aşacak zerg yok zaten dünyada. idra doğru zamanda maçı kazanamayınca pes etti. ne yani 10 dakika sonra ezilip çıksaydı daha mı iyi oyuncu olacaktı ?
Kesinlikle bu kadar kötü değildi durumu. Oyunu 10 dakika önce bitirebilirdi, bitirmedi çünkü Terran'ın avantajının normalde olduğundan daha fazla olduğuna kendini inandırmış, denge konusundaki düşünceleri oyunu okumasını olumsuz etkiliyor. %80 galibiyet şansı varsa %50 diye düşünüyor. %30 varsa %0 var diye düşünüp çıkıyor.

said:
-zerg güçsüzken de güçsüz diyordu güçlüykende. yani temelde spartacusten bir farkı yok. spartacuste terran ortalığı kırıp geçirirken "oyun eşit" diyebiliyor harbiden eşitken de eşit diyor. birde sıkılmadan millete 1a2a eleştirisi yapabiliyor.
Ben hiçbir zaman "oyun mükemmel dengeli" demedim. Üst seviyede üç ırk da temsil ediliyorsa kimsenin ağlamaya hakkı yoktur dedim. Ki dediğimin doğru olduğu ortaya çıktı zaten daha sonra. İstediğiniz üzere Terran güçsüzleştirilince ne oldu? Bütün finaller ZvZ oldu. 1.5 yıl boyunca Brood Lord - Infestor'dan başka bir şey izlemedik. Hem denge hem de seyir zevki açısından sıçtı oyun.

said:
-günümüzde tek sıkıntı tvz match up'ında gözüküyor çünkü mmm'in yanına gelen widow mine ve hellbat zergi çaresiz bıraktı. eskiden bu ünitelere yokken bile terranlar bu match up ta iyi işler çıkarırken şimdi bunlarla birlikte çok kolay baskı kurabiliyorlar. benim kendi gözlemlerim , gsl maçları ve takip ettiğim gm oyuncularının tweetleride bu teorimi destekliyor. özellikle iyi tvz oynayan adamlar şimdi bu ünitelerle birlikte bu match up'ta zirve yaptılar.
hangi dünyada yaşıyorsun bilmiyorum. Askere gittikten sonra takip edememiş olabilirsin anlarım ama queen range'i arttırıldıktan sonra dünyanın hiçbir yerinde Terran'lar "bu match up ta iyi işler çıkar"mıyorlardı. Zaten bu mesajınla bile maçları ne kadar büyük bir ön yargıyla izlediğini göstermişsin. Yahu GSL'i örnek vermişsin, GSL'de son 8'de 4 Zerg var. Ne kadar "çaresiz"miş Zerg'ler, vah vah!
Sosyal ağlarda paylaş

ben bir çok stream takip ettim ve bu konuda yorum izledim. genel de zerg oyuncularının bu match up'ta oldukça sıkıntılı olduklarını hem oyunları hem söylemleri ile şahit oldum. özellikle widow mine ve mmm kombosu + hellbat droplar konusunda sırf idra değil iyi seviye zerg oyuncuları bu konudan şikayetçi. benim askerliğimle olayın ilgisi nedir bu kadar zergtemi askere gitti? şu oyunda en son takip ettiğim 1 ayda en çok duyduğum muhabbet zerglerin terranlar karşısında ki çaresizliği. benle alakalı bir durum değil bunu söyleyen zerg oyuncularının kendisi. tutupta kafamdan böyle bir söylem geliştirmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

@baybety: Yok öyle bir şey. Maçların çoğunluğunda Roach baneling all in olmadı. Olanların hepsini de Zerg kazanmadı (Gumiho vs Losira 2. maç mesela). Standart oyunlarda Terran vs Zerg gayet dengeli istatistik olarak. Flash ve Innovation gibi istisnai oyuncuların bireysel yeteneğini dengesizlikle karıştırırsanız WoL'deki gibi son derece dengesiz bir oyun çıkar ortaya. Bereket artık Blizzard böyle ağlamalara çok kaale almıyor.

@oyman: Senin askerliğinle alakası şöyle, WoL'de de Terran'ın TvZ'de iyi durumda olduğunu söyledin, WoL'ün son döneminde Zerg'ün tam bir dominasyonu söz konusuydu. Bunu muhtemelen takip edemedin, onu söylemek istedim.

Birçok zerg prosunun ağlaması gayet normal. Birçoğu WoL'deki dengesizlik sayesinde ulaşamamaları gereken yüksek seviyelere ulaştılar. Şimdi oyun daha dengeli olduğu için eskisi kadar kazanamıyorlar doğal olarak. Bütün büyük turnuvalardaki istatistikler Zerg'ün hiçbir dezavantajı olmadığını ortaya koyuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...