Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kutu oyunları, başlangıç

Wyand

Öne çıkan mesajlar

ikisini de oynamadim ama dead of winter'i gecen sene Essen'den aliyordum az daha.. yerim kalmadigi icin baska oyun tercih etmek zorunda kaldim..

DoW baya iyi oyun.. dile fazla bagimli (grupta herkes ingilizce bilmiyorsa biraz keyif kacabilir) ama PC'lerde oynadigimiz bu zombie survival havasini cok iyi veriyor.. biraz fuarda izlemistim.. zor kararlar vermek zorunda kaliniyor cogu zaman.. eger ture merakli 3-4 kisilik bir arkadas grubunuz tercih edilebilir..

ayni tarzda bir de robinson crusoe var.. adada survival oyunu olarak.. bu mesela DoW'a gore cok daha asiri zor ama ikisi de guzel..

hangi tema daha cok ilgini cekiyorsa ona yonel..

bu arada oyun sureleri uzundur biraz bunlarin.. ilk oyun muhtemelen 3 saate yakin surer..
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
Bence oyun almadan once karar vermen gereken sey, genelde nasil bir grupla oynayacagin. Kac kisi olacaksiniz, grup ne kadar gamer gibi. Ornegin 7 wonders i 4 kisiyseniz tavsiye etmem. 5-6 super oluyor. Ya da cosmic encounter spyro yazdi mi bilmiyorum ama en buyuk oyun tecrubesi monopoly olup hic pc oyunu oynamayan grupta zorlayabilir.

cosmic encounter bizim de ilk oynadigimiz oyunlardan oldugu icin baslangic olarak yazdim ama belki cok uygun olmayabilir evet :).. yine de bir noktada koleksiyona katilmali bence..

kisi sayisi konusunda fizban hakli.. mesela verdigim tavsiyelerden resistance avalon (turkce'ye direnis olarak cevrildi) 5 kisiden az oyuncuyla anlamsiz.. ya da cosmic encounter da teknik olarak 3 kisi oynanabiliyor ama 5 altinda cok iyi degil gibi..

nasil bir grupla oynayacagini soylersen ona gore de tavsiye verebiliriz..
Sosyal ağlarda paylaş

Sypro guzel yazmis. Kisi sayisi onemli. Resistance-Avalon tarzi oyunlari 8-9 kisi olmadan oynamiyoruz artik.

Dead of Winter da dil bilmemek ekibi zorlayabilir. Ama survival hissini veriyor.

Robinson Crusoe Sypro un dedigi gibi, Dead of Winter in daha kazik, adali versiyonu. Baslangic ekibini kesin zorlar.

Betrayal at the house in the hill: Malesef bunda da dil bilmek gerekli ozellikle de traitor olan arkadasin gidip rulebook tan senaryoyu kendi kendine okuyabilmesi lazim. Ama guzel oyun.

Resistance-Avalon tarzi oyunlardan ben "One Night Werewolf" u oneriyorum. Hem az kisi(5-6) ile zevkli oynanabiliyor, hemde cok kisiyle(10).

Cosmic Encounter baslangic ekibini kanser edebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Spyro pardon :) BAE deyim ben, orta buyuklukte bir boardgame community miz var, haftada 2 kere duzenli olarak toplanan. Ortalama her toplantiya 30-35 kisi geliyor, oturup 10 player One Night Werewolf oynama sansimiz var yani(12 kisi Stay Away oynadigi oldu ki, aman diyeyim). Ulkede oyun getirip satan 2 tane dukkan var. Birde ekstradan magic ti, minyaturdu islerine bakan 1-2 yer daha var. Ama tamamen community feeling olayi tasiyor burada kutu oyunlarini. Her gathering e valizle oyun getiren en az 6-7 kisi taniyorum ben.

Son 1-2 aydir, TR deki facebook gruplarini takip etmeye basladim. Olayin cok basindalar, ama bu ise tam gonul vermis insanlar olmadan community in ilerleme sansi pek yok. Birde Ingilizce okudugunu anlama durumu var ki, hic girmeyeyim oraya.
Sosyal ağlarda paylaş

burda aslinda cok bu ise gonul vermis insanlar var ama biraz yavas oluyor ilerleyis yine de..

en onemli sebeplerden biri de burda kolay ve ucuz oyun bulunamiyor olmasi.. normalde de cok ucuz bir hobi degil belki ama yurtdisinda iyi fiyatlara indirimler vs yakalamak mumkun oluyor.. burda shipping, kur, vs derken baya fahis fiyatlara katlanmak gerekiyor 1 oyun almak icin..

yine de en azindan haftada 1 de olsa duzenli gaming nightlar yapilir konuma geldi katilimci cok asiri olmasa da.. eskiden o bile zor oluyordu..

biraz uzaktaymissin bu arada.. avrupa'da falan olsan Essen'de gorusuruz diyecektim :).. gerci bu sene benim de gidecegim mechul biraz..
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyat olayindan bizde muzdaripiz, su ana kadar dukkanlarda indirime giren hic bir boardgame olmadi. Zaten dukkan fiyati amazon fiyatinin her zaman uzerinde, Amazon dan alsan bu sefer shipping te patliyorsun. Dukkan da yeni cikan oyunlari hemen getirmiyor bekliyor ki elindeki stok bitsin, neyse ki dukkanlardan sahiplerinden birisi eski oyunculardan, 3 asagi 5 yukari anliyor getirilmesi gerekenleri. Bir tek vergi olayindan kotariyoruz. Birde grupta yavas yavas 2. el satisi basladi, cok yeni ama hic yoktan iyidir.

Mekan olarak nerelerde toplaniyorsunuz? Disarda gittiginiz kafe tarzi bir yer var mi?

Avrupa gene bir derece, bu isin kalbi ABD. Indirimdi, thrift shop tu, convention derken adamlar kutuphane diziyorlar resmen.

Essen e bu sene bizden giden yok, muhabbeti gecti ama talep olmadi bu sene.
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda bahsedilmişti sanırım, Türkçe'ye çevrilmiş içerikli oyunlar var. TR'de satılıyor.

Spyro said:

https://www.neotroygames.com/
Firma adı: Troy Games
İletişim: 0530 695 1441
Online Satış: Var
Lokasyon: Kadıköy / İstanbul (lokasyon'da satış yok)
Detay: Oyunların bir kısmı orjinal baskı bir kısmı yerli, dil gerektiren oyunlar lokalize edilmiş durumda.

https://biguen.com/
Firma adı: BİGUEN | Kutu Oyunlar
İletişim: 0312 260 3366
Lokasyon: Etimesgut / ANKARA (lokasyon'da satış ?)
Detay: Oyunlar orjinal baskı, içinde türkçe kılavuzlar mevcut.

http://www.palmagames.com/
Firma adı: Palma Games Online Alışveriş
İletişim: 0537 450 0147
Lokasyon: Mecidiyeköy / İstanbul (lokasyon'da satış yok)
Detay: Oyunlar ithal.

carcassonne türkçesi de varmış. zaten oyun içinde dil gerekmiyor bunda, kuralları okumak için gerekli sadece
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam rulebook okuma olayi zaten bu isin temeli:) Dil varsa youtube dan kurallari anlattan elemanlari da izleyebilirsiniz.

Turkce olarak, cevrilmis olanlara bir goz gezdirdim. Carcassone, Bang, Resistance var NeoTroy da. Fiyatlari bayagi uygun, hatta buradan ucuz:)

Ingilizce olarak Splendor, Sheriff of Nottingham dil bilmeyene bayagi kolay anlatilabilecek oyunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Gallant said:

Fiyat olayindan bizde muzdaripiz, su ana kadar dukkanlarda indirime giren hic bir boardgame olmadi. Zaten dukkan fiyati amazon fiyatinin her zaman uzerinde, Amazon dan alsan bu sefer shipping te patliyorsun. Dukkan da yeni cikan oyunlari hemen getirmiyor bekliyor ki elindeki stok bitsin, neyse ki dukkanlardan sahiplerinden birisi eski oyunculardan, 3 asagi 5 yukari anliyor getirilmesi gerekenleri. Bir tek vergi olayindan kotariyoruz. Birde grupta yavas yavas 2. el satisi basladi, cok yeni ama hic yoktan iyidir.

Mekan olarak nerelerde toplaniyorsunuz? Disarda gittiginiz kafe tarzi bir yer var mi?

Avrupa gene bir derece, bu isin kalbi ABD. Indirimdi, thrift shop tu, convention derken adamlar kutuphane diziyorlar resmen.

Essen e bu sene bizden giden yok, muhabbeti gecti ama talep olmadi bu sene.

Sali gunleri Kadikoy'de Goblin Cafe, Persembe gunleri de Besiktas'ta Demlik Bistro var toplanilan.. Sali eventleri her hafta oluyor ama Persembe 2-3 haftada bir gibi bir sey su an..

bir kere de pati'den mi bir toplasma ayarlasak :P..
Sosyal ağlarda paylaş

iste burasi var https://www.facebook.com/groups/IstanbulBG/ ama bu tum community'nin grubu.. bahsettigim eventler buradan duyuruluyor vs..

benim is durumu bir netlessin.. ben organize edebilirim bir nabiz yoklayip.. en kotu denemek isteyenlerle birlikte 4-5 kisi olup toplaniriz, gateway 1-2 oyun oynariz falan..
Sosyal ağlarda paylaş

Gallant said:

Hocam rulebook okuma olayi zaten bu isin temeli:) Dil varsa youtube dan kurallari anlattan elemanlari da izleyebilirsiniz.

Turkce olarak, cevrilmis olanlara bir goz gezdirdim. Carcassone, Bang, Resistance var NeoTroy da. Fiyatlari bayagi uygun, hatta buradan ucuz:)

Ingilizce olarak Splendor, Sheriff of Nottingham dil bilmeyene bayagi kolay anlatilabilecek oyunlar.
sheriff of nottingham i yozgat muhtari olarak oynamak daha zevkli oluyo ahah. Herkes comarligini koyuyo ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
yeni oyun ariyorum ben ya. 7 wonders gibi olsun ama 7 wonders i tekrar almak istemiyorum. small world u aldik beenmedim pek. genelde 4-6 kisi grup. elde su an sheriff of nottingham var, small world var. gelenlerde carcassone, power grid veya ticket to ride oluyor. cosmic almiyorum cunku game of thrones versiyonunu bekliyoruz.

var mi tavsiye?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...