KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 axedice said: KuddusiMavra said: bizim dönemimizde aynı sınıfta kim kürt,kim çerkez,kim laz bilmezdik. benim sıra arkadaşım, 4 sene birlikte oturduğum arkadaşım kürtmüş. taaaa üniversite bittikten sonra öğrendim. demek istediğim bizler türk-kürt ayrımı olmayan ortamlarda yetiştik,çalıştık. Hayır çetintaş, sen türklük dışında kimliklerin bastırıldığı bir ortamda yetişmişsin. Ne demek sıra arkadaşımın kürt olduğunu bilmiyorum. Nasıl bilmezsin böyle bişeyi aklım almıyor, tabi senden gizlemediyse. Aleviler nasıl karşılarındaki insanı iyice tanımadan alevi olduklarını "ağızlarından kaçırmak" istemiyorlarsa aynısı kürtler için de geçerliydi. Son zamanlarda EVET KÜRTÜM diye gaza gelen bi kitle olsa da hala kendini rahat hissetmeyen insanlar var. Ayrımcılığın gerçek anlamda olmadığı ortam etnik kökenlerin göz renginden farklı görülmediği, sorun yapılmadığı ortamdır. Gizlendiği değil. Sıra arkadaşının kürt olduğunu öğrendikten sonra onunla ilgili görüşlerinin değişmemesi seni anlatır, ama 4 sene içerisinde bunu bile öğrenemiyorsan demek ki bir sorun var orda. Tipik kötü niyetli insan yaklaşımı bu. Bizim okuduğumuz dönemde insanlar birbirlerine insan olarak bakmayı becerebiliyorlardı, hepimiz türkiye cumhuriyetinin eşit vatandaşlarıydık. tabii ki bu ülkenin etnik gerçeklerinin farkındaydım,farkındaydık ama tutup sıra arkadaşıma "olm sen kürt müsün?" deme ihtiyacım olmadı. aynı şekilde onun da bana ,"ne ayaksın lan sen,gözlerin çekik mekik,tatar mısın,nesin?"demek ihtiyacı olmadı. adam bana canını emanet etti kaç sefer,keza ben de öyle; neyse çok özele girmeyeyim ama senin sandığın gibi karşıdakine güvenip güvenmemeyle ilgili bir şey değildi. ilişkiler şimdiki gibi dejenere değildi, ne mutlu türküm diyene sözünü anlamış olmakla ilgiliydi, hala da öyledir. hala da en iyi 3-4 arkadaşımdan birisidir. türklük dışında kimliklerin bastırıldığı ortam demişsin de buranın deyimiyle epeyi bir fail olmuş...türklük değildir sistemin bizlere dayatması en faşist olduğu dönemde dahi ama türk-islam sentezi adı verilen ve türklük teriminin garnitür olduğu bir dayatmadır. yani memleketin ülkücüsü-hesapta milliyetçisi solcuya veya yurtsever kesimlere saldırırken "ya allah,bizmillah,allahu ekber"diye saldırır. Türklük ile ilgili hiçbir algı yoktur bozkurt efsanesinden başka. işin özü yetiştiğim ortam türkiye gerçekleri idi axedice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 fetih 1453'ün final sahnesi gibi hikayeymiş. ÇOK YAŞA TÜRKİYE! TÜRKLER EN İYİ!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Çetin agabey istifa ettikten sonra iş mi bulamadı ne oldu böyle? Her gün yeni bi konu, enerji hep yukarılarda falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Nigger_of_the_sand said: KuddusiMavra said: Nigger_of_the_sand said: MHP'yi Diyarbakır'a soktular, BDP'yi Karadeniz'e soktular mı? iki tarafın ırkçıları ve özellikle de kürtçüler son dönemde iyi çalıştılar dostum. doğruya doğru. Türkiye'nin genelinde Kürt karşıtı bir yaklaşım var mı diye sorup Diyarbakır'da miting yapabilmelerini falan kanıt olarak sunmuşsun ya ona dedim ben. Diyarbakır'da yapsınlar bi zahmet zaten, Diyarbakır'da miting yapması şaşırtıcı olan parti MHP'dir ve Elazığ'dan yığdıkları adamlarla bir miting düzenlediklerinde Diyarbakır halkı hiçbir taşkınlıkta bulunmadı. Peki BDP'li milletvekilleri Karadeniz'e gitmek istediğinde ne oldu? Adıyamanlıyım orada olmaz öyle işler falan demişsin, tecrübene saygı duyarım sana yalancı diyecek halim yok ama sebeplerle sonuçları birbirine karıştırıyorsun; 80'e kadar Kürtler'e zulüm yapılmadı demişsin, (ki yanlış, cumhuriyetin ilk yıllarında gayritürklere yönelik asimilasyon projeleri vardı, Türk olmayanların sadece köle olma hakkı vardır diyen milletvekili var mecliste o sıralar.) PKK hareketi de zaten 80 zulmünün bardağı taşırması ile patlak vermiştir. 80 öncesine ait çok birşey bilmiyoruz çünkü 60larda 70lerde Türkiye'nin batısına yansımıyordu orada olan biten. Ama bu demek değildir ki birşey olmuyordu. uzlaşma kültürü önemli bir şey. ben diyarbakırda düzenlenen yüzbinlerce kişilik mitinglerin yapılabilmesini bu ülke halkının sağ duyusuna bağlıyorum. eğer bu ülke halkı bunca acıdan sonra diyarbakırda o adına miting dedikleri rezalete tepkisini o şerefsizlere saldırarak, dolayısıyla gerçek anlamda bir iç savaş ile göstermiyorsa halkın olgunluğundandır. benim kastettiğim bu. aponun resimleri altında,pekaka paçavraları altında, türkiye'ye nefret sloganları atılan ve devletin hiçbir müdahalede bulunmadığı bir miting bugün diyarbakırda yapılıyorsa kimse bana "kürtler eziliyorlar,yazık,dillerini de konuşamıyorlar,kültürel hakları da verilmiyor"demesin. demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir? meclisteki milletvekillerinin bireysel çıkışları veya grup halindeki söylemleri bu ülke halkının geneline mal edilemez. ortada zaten neyin ne olduğu, genel olarak bu ülkede halklar arasında bir düşmanlık olduğunu her şeye rağmen söyleyebilir miyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 bırakın insanlar istediği dilde eğitim görsün, eğitilsin de ne dili olursa olsun. Dağda donmaktan kürtler kurtarıncaya kadar kürtleri orc lar gibi bir şey zannediyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 o değil de yazar çok tatlı bir insanmış. http://images.hepsiburada.net/assets/Kitap/200/karkadas0072.jpg said: Din ve toplum yaşamımızda yankı uyandıracak önemli bir çalışma olan Türklam’ı tanıtmak istiyoruz size. Laiklik ve İslamiyet nasıl bir arada yaşar? Yaşayabilir mi? Din ile insanın yaşamındaki diğer toplumsal düzlemler nasıl etkileşim içinde olsalar daha iyi olur? Elinizdeki kitap, bu ve benzeri soruların yanıtlarını verirken aslında her zaman göz önünde olan ama dikkatlerden kaçan gerçekleri göz önüne seriyor ve bunu yaparken de Erdem Alptuna’nın koyduğu adla Türklam’ı yaşam biçimi ve felsefesi olarak öneriyor. Türkiye’de klasik anlamda Müslüman olmayan, klasik dini yaklaşımdan farklı davranış, görünüş ve yaşam biçimine sahip, Alptuna’nın "Yeni Türk Tipi İnsanlar" olarak tanımladığı insanlarla birlikte yeni bir İslamiyet türü ortaya çıktı. Laik İslamiyet’e Alptuna’nın getirdiği yorum, Müslümanlıkla laikliği uzlaştırma çabasıdır Türklam. Üstelik yazar okura ne kadar "hoşunuza gideni alın, hoşlanmadığınızı atın çöp kutusuna gitsin" dese de, son derece ciddi ve gerçekçi bir yaklaşım . Alptuna’nın sözleriyle tamamlayalım: "Hedef mutluluğu yakalamak. Birey olarak hangi düşünce yakalatırsa, sizin için doğru olanı odur. Ulusun mutluluğunun kaynağına gelince, Türklam olabilir mi? ülkenin problemlerine gerçekten çok gerçekçi ve ciddi yaklaşan bir doktor. kendisini saygıyla selamlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Fistan said: anadilde egitim yok ana dilde eğitim zaten olmaz fistan. bu çok büyük bir demagoji vesilesi. bunun hem bizim ülkemizin üniter devlet olması nedeniyle anayasal açıdan engeli var ve hem de mantığı yok. fransa'da, almanya'da, amerika'da ve daha aklınıza gelebilecek birçok ülkede de yok. hiçbir mantığı yok. Kürtçe mühendislik fakültesi ya da tıp fakültesi ne kadar gerçekçi? ne kadar mantıklı? hee, anadillerini okullarda öğrensinler ki öğreniyorlar zaten artık.işin komik yanı bu akepe bir gazla kürtçe kursları serbest bıraktı. kapandı yahu hepsi :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: "ne ayaksın lan sen,gözlerin çekik mekik,tatar mısın,nesin?"demek ihtiyacı olmadı. Gerçek hayatta da kimsenin kimseye böyle sorular soracağını sanmıyorum. Ama ramazan ve oruç geyikleri dönerken bi arkadaşın sana ya ben aslında aleviyim der, kürtçe bi şarkı çıkar bir diğer arkadaşın ona eşlik eder ben kürdüm der. Budur yani, hayatı paylaşırken karşındaki insana güveniyorsan bu tür detayları saklama ihtiyacı duymazsın. KuddusiMavra said: türklük değildir sistemin bizlere dayatması en faşist olduğu dönemde dahi ama türk-islam sentezi adı verilen ve türklük teriminin garnitür olduğu bir dayatmadır Her sabah andımızı okurduk çetintaş. Bi hatırlasana ne okurduk orda. Orta okul lise tarih derslerini de bi hatırla. İşin içinde islam dayatması da olunca türklük dayatması aklanıyor mu yani? E dur ordan da gerçek islam bu değile bağlanalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 anadil eğitimi olsun. o değil bu ülede normalde anadolu liselerinde türkçe hariç diğer dersler ingilizce verilmek zorunda değil miydi yıllarca? dil bilmeyen öğretmenler yüzünden türkçe görmedik mi dersleri? o zaman üniter devlet anayasa demiyordu kimse. neden? çünkü bilim dili ingilizce. isteyen de özel kürt okullarına göndersin çocuklarını, varsa öğretecek hocalaru öğretsinler ne olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 arkadaşım. bu senin algınla ilgili bir şey...andımızda ki Türklük kavramı bu topraklar üzerinde yaşayan insanların hepsinin anayasal vatandaşlığının ismidir...Irkçı Türklük değildir. bu ülkenin ağzına s.çan işte o Türk-İslam sentezidir. solcusunu da adam etmedi, liberalini de, sağcıyım diyenini de... edit: arkadaşımın kürtlüğünü bilip bilmememin karşılıklı güvenle bir ilgisi yok. sizin zamanınızda bu hale gelmişse üzüldüm sizler için ama bununla ilgisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 cemaatçı başlığı sandım başlıktan çetintaş çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 türk eğitimi kadar kötü bir eğitim olamaz. 90k asker sarıkamış'ta dondu diye bilirdik ama ruslar bildiğin biçmişler mesela ilk aklıma gelen. almanlar yenilince bizde yenildik. hep bi süperiz. kürtler ve türklerin hiç bir farkı yok bence. ikisi de hep ağlayıp sızlayanlar. türkler atatürk sayesinde devlet sahibi olmuş kendi akıllarına bıraksan bir köyü idare edebilecek kapasite görmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 ahmedinejad said: anadil eğitimi olsun. o değil bu ülede normalde anadolu liselerinde türkçe hariç diğer dersler ingilizce verilmek zorunda değil miydi yıllarca? dil bilmeyen öğretmenler yüzünden türkçe görmedik mi dersleri? o zaman üniter devlet anayasa demiyordu kimse. neden? çünkü bilim dili ingilizce. isteyen de özel kürt okullarına göndersin çocuklarını, varsa öğretecek hocalaru öğretsinler ne olacak? :) konu konuyu açıyor....ben türkçe haricinde bir dil ile temel eğitim yapılmasına karşıyım. üniversitede ki eğitimin de türkçe haricinde bir dil ile yapılmasına karşıyım. isteyen istediği dili öğrensin, o ayrı. ana dilde eğitim talebi kulağa ne kadar hoş,ne kadar masum geliyor. ama mantıksız. kürt bir anne baba, kürtçe mühendislik eğitimi veren bir fakülteden çocuğunu mezun etmek ister mi? bana bu soruya EVET diyecek bir arkadaş var mı? varsa nedenini de söylesin lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Tarumar said: türk eğitimi kadar kötü bir eğitim olamaz. 90k asker sarıkamış'ta dondu diye bilirdik ama ruslar bildiğin biçmişler mesela ilk aklıma gelen. kim söylüyor bunu? kim biçmiş,nasıl biçmiş, neyi biçmiş? en yeni yalan da bu mu şimdi? te allam ya,nelerle uğraşıyor bu memleket?! edit: hatta daha geçen sene rusların kendi arşivlerinden açıp paylaştıkları film var,yutuba gir ve bul bir zahmet...donmuş türk askerleri ruslar topluyor arabalarla. ne biçmesi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: ben türkçe haricinde bir dil ile temel eğitim yapılmasına karşıyım. üniversitede ki eğitimin de türkçe haricinde bir dil ile yapılmasına karşıyım. sebep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 çetin bey acayip bir ilüzyon yaşıyosun sen abi hiç bi zamanda anlamayacaksın bunu maalesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 http://forum.paticik.com/thumbnails/576/ab1/99e/ae5/851/b7f/276/a0e/c3f/2b5/80_450xNULL.png 5 sayfayı henüz okumadım da ilk post haksız değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: ahmedinejad said: anadil eğitimi olsun. o değil bu ülede normalde anadolu liselerinde türkçe hariç diğer dersler ingilizce verilmek zorunda değil miydi yıllarca? dil bilmeyen öğretmenler yüzünden türkçe görmedik mi dersleri? o zaman üniter devlet anayasa demiyordu kimse. neden? çünkü bilim dili ingilizce. isteyen de özel kürt okullarına göndersin çocuklarını, varsa öğretecek hocalaru öğretsinler ne olacak? :) konu konuyu açıyor....ben türkçe haricinde bir dil ile temel eğitim yapılmasına karşıyım. üniversitede ki eğitimin de türkçe haricinde bir dil ile yapılmasına karşıyım. isteyen istediği dili öğrensin, o ayrı. ana dilde eğitim talebi kulağa ne kadar hoş,ne kadar masum geliyor. ama mantıksız. kürt bir anne baba, kürtçe mühendislik eğitimi veren bir fakülteden çocuğunu mezun etmek ister mi? bana bu soruya EVET diyecek bir arkadaş var mı? varsa nedenini de söylesin lütfen. istemezse ne güzel işte. kadük kalır o okullar kapanır kendiliğinden. ama bu açmama sebebi olamaz. sen bırak açılsın, kapanırsa kapanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Dworgian said: KuddusiMavra said: ben türkçe haricinde bir dil ile temel eğitim yapılmasına karşıyım. üniversitede ki eğitimin de türkçe haricinde bir dil ile yapılmasına karşıyım. sebep? en iyi eğitimin insanın ana dili ile olduğuna inanıyorum, bu ülkede yaşayan insanların da ana dili türkçe. insanın ingilizce,fransızca,kürtçe,vs. öğrenmesine karşı değilim ama bilimin öncelikle insanın kendi dili ile öğrenerek yapabileceği bir şey olduğuna inanıyorum...yanlış anlamayın, kadıköy anadolu lisesi mezunuyum, oldukça da iyi ingilizce konuşurum...ama zamanında fizik,kimya,matematik gibi dersleri türkçe görseydim bu benim üniversitedeki kazandığım okulu bile etkileyebilirdi en basitinden. allahtan itüdeydim ve bizim zamnımızda bu ingilizce ağırlıklı sistem yoktu da iyi mühendisler olarak yetiştik. şimdiki itü mezunu mühendislerin bizim zamnımızdaki boğaziçi mezunlarından farkı yok ne yazık ki. geliyorlar iş görüşmelerine görüyorum,yabancı dili meslek sanan bir sürü çocuk yetiştiriyorlar işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 yav said: çetin bey acayip bir ilüzyon yaşıyosun sen abi hiç bi zamanda anlamayacaksın bunu maalesef düşüncene katılmıyorum ama ifade etmene saygı duyuyorum güzel kardeşim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 bence de açılsın abi. neden açılmasın ki? giden varsa gitsin yani fransızca ermenice eğitim yapan okul var da kürtçe niye olmasın? ben finanse etmem sadece, onun dışında destekliyorum ben. açılsın da sussunlar anasını satayım. görelim kim gidecek fiziği, kimyayı kürtçe öğreten liseye, ilkokula. çok büyük bi merakla bekliyorum yani. sırf zamanında çıkan bu saçma sapan yasaklar yüzünden deli bi değere bindi zaten saçma sapan şeyler, ne kadar erken dönersek zarardan o kadar kar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: en iyi eğitimin insanın ana dili ile olduğuna inanıyorum, bu ülkede yaşayan insanların da ana dili türkçe. insanın ingilizce,fransızca,kürtçe,vs. öğrenmesine karşı değilim ama bilimin öncelikle insanın kendi dili ile öğrenerek yapabileceği bir şey olduğuna inanıyorum...yanlış anlamayın, kadıköy anadolu lisesi mezunuyum, oldukça da iyi ingilizce konuşurum...ama zamanında fizik,kimya,matematik gibi dersleri türkçe görseydim bu benim üniversitedeki kazandığım okulu bile etkileyebilirdi en basitinden. allahtan itüdeydim ve bizim zamnımızda bu ingilizce ağırlıklı sistem yoktu da iyi mühendisler olarak yetiştik. şimdiki itü mezunu mühendislerin bizim zamnımızdaki boğaziçi mezunlarından farkı yok ne yazık ki. geliyorlar iş görüşmelerine görüyorum,yabancı dili meslek sanan bir sürü çocuk yetiştiriyorlar işte. Abi seçenek kötü birşey değil. Bırak isteyen istediği dilde öğrensin. Başarısız olursa kendi olur zaten? ayrıca belki Türkiye'de başarılı olmaktan farklı amaçları var insanların? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: yav said: çetin bey acayip bir ilüzyon yaşıyosun sen abi hiç bi zamanda anlamayacaksın bunu maalesef düşüncene katılmıyorum ama ifade etmene saygı duyuyorum güzel kardeşim. çakma Voltaire Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: Dworgian said: KuddusiMavra said: ben türkçe haricinde bir dil ile temel eğitim yapılmasına karşıyım. üniversitede ki eğitimin de türkçe haricinde bir dil ile yapılmasına karşıyım. sebep? en iyi eğitimin insanın ana dili ile olduğuna inanıyorum, bu ülkede yaşayan insanların da ana dili türkçe. insanın ingilizce,fransızca,kürtçe,vs. öğrenmesine karşı değilim ama bilimin öncelikle insanın kendi dili ile öğrenerek yapabileceği bir şey olduğuna inanıyorum...yanlış anlamayın, kadıköy anadolu lisesi mezunuyum, oldukça da iyi ingilizce konuşurum...ama zamanında fizik,kimya,matematik gibi dersleri türkçe görseydim bu benim üniversitedeki kazandığım okulu bile etkileyebilirdi en basitinden. allahtan itüdeydim ve bizim zamnımızda bu ingilizce ağırlıklı sistem yoktu da iyi mühendisler olarak yetiştik. şimdiki itü mezunu mühendislerin bizim zamnımızdaki boğaziçi mezunlarından farkı yok ne yazık ki. geliyorlar iş görüşmelerine görüyorum,yabancı dili meslek sanan bir sürü çocuk yetiştiriyorlar işte. Ana dili kürtçe, lazca, çerezce, ladioni olupta türkiyede bunları konuşmayı bırak korkuadan öğrenemeyenler var. ingilizcedeki high as a kite deyiminin tam karşılığısın. en azından en iyi üniversitelerimizin bilim dili ingilizce diye eğitimi ingilizce verecek sağ duyusu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Tarumar said: KuddusiMavra said: yav said: çetin bey acayip bir ilüzyon yaşıyosun sen abi hiç bi zamanda anlamayacaksın bunu maalesef düşüncene katılmıyorum ama ifade etmene saygı duyuyorum güzel kardeşim. çakma Voltaire :) estağfurullah...ben ben'im, volteyr'de volteyr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar