Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC kasasini kurma yardim

Mortis

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar babam aradı şimdi, yılların kuyumcusu olarak sorunu çözmüş :P Açılmış pc.

şöyle ki: biz kasanın arka tarafındaki fanından çıkan güç plugını anakarta bağlamıştık(Resimdeki 1 numaralı yere)

Bir de 2 numaralı yerde(Cha Fan) , oraya da güç kablosu koymuştuk hangi kafayla koyduk bilmiyorum.

Onu çıkarmış babam şimdi çalışmış PC. Kasanın önü ve arkasındaki fanlar çalışıyormuş gayet.

Rami, harddiski, işlemciyi vs görüo hep.

Oldu galiba, akşam eve gidince iice bir kontrol ederim. Sonra monitörü falan da açacam bakalım

Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Laorx said:

kasanın açma/kapama, led baglantılarını doğru yere bagladın mı?

reset switchle power switch i ters takmis olma ihtimalin cok yuksek mesela.

.

su olayın kasanın açılması kapanması ıle cokda ılgısı yok. Tusların yerlerını degıstırmıs oluyor. Reset e basınca acar .kapama dugmesıne basınca resetler yanı.

Bırde bu kasa toplama olayını cok büyütenler var .Hıc bır parça başka bı yerde takılmıyor Keza fıslerde ole 20-25 pınlık koca power kablosundan gelen soketı tutup 4 pınlık bırseye sokmaya calıscak degılsınız herhalde

ha bırtek kasadan gelen soketlerı TErs yada farklı yerlere takarsınız onlarda cok problem degıl. HDD ısıgı sureklı yanar cok cok bırde yukarda bahsettıgım konu olur o kadar yanı...
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.asus.com.tr/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z77V_LX/#specifications

şu abi

olabilir emin değilim çünkü kasanın içinde o standları taktım ana kartı yerleştirmeden önce 9 tane

bi koydum abi ana kartı, sağdaki 3 tanesi boşa kaldı hehe. Sonra onları çıkardım
Sosyal ağlarda paylaş

akşam eve dönünce son bir cable management olayına bakarım neyi nereye tıkabilirm diye sonra kaptırım kasayı, ekranı denerim

umarım onda sorun çıkmaz :)

yardımlarınız için çok teşekkürler

bu topic dursun, 1-2 gün içerisinde bi sorum olursa buradan sorayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Kasa fanlarindan biri takiliyo da ince ikili giris olacak falan.

Eger ince giris fan yoksa 4 pin molexten vereceksin fani, ama chasis fan in olayi software kontrolune izin vermesi. Dinus hizini falan ayarliyo .

Cok gerekli mi? Hic degil. Al bi 4 lu fan kontroloru, pro gibi ac oyun oynarken kapa dl yaparken, uyurken.
Sosyal ağlarda paylaş

yko babam uğraştı dün baya bbenle beraber hatta üzüldü açılmayınca falan

çok komikti zaten 9 gibi başladık kurmaya sakin sakin okuya okuya kitapçıkları

saat 1 civarı bitti.

bağladık kabloyu bismillah dedik bastık ve tık yok, tam south parklık durum oldu
sonra 2.30a kadar da uğraştık ne hata olabilir diye bulamadık

bugün buldu işte sorunu saolsun o da sevindi hehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...