Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Babanızla aranız nasıl ?

benhakimimmasumbey

Öne çıkan mesajlar

Noyzura said:

Octavarium said:

nasıl hayatını kurtardı ?

o gün bende onunla çıkmak için hazırlanmıştım. çoraplarımı giymiştim ama o tüm hevesime rağmen "bugün evde kal ve legolarınla oyna" demişti. bende ısrar etmedim.

bir kaç saat sonra kapı çaldı ve "baba baba" diye bağırarak kapıya koştum ve açtım ama karşımda babamın o zamanki iş ortağı çıktı ve "baban öldü" dedi. Sonra babanem arkamdan çığlıklar atmaya başlarken dedem beni bir odaya koydu ve poşette duran legolarımı önüme döküp "oyna" dedi.

trafik kazası ? özel degilse tabi, kusura bakma
Sosyal ağlarda paylaş

18 yaşında sırf saçım uzun diyerek sopa ile saldırdı ve hastanelik oldum, sonra 20 yaşında sokak ortasında birbirimize girdik 2 parmağını kırdım, yaş 22 oldu 3 senedir görüşmüyor ancak kız kardeşime bakıyor ve her ay 1.500-2.000 tl harclık gönderir kendisine ancak ben hem üni. okuyup çalışarak geçiniyorum dedem sağolsun destek çıkıyor , hukuk okuyorum. oğlum olursa eğer insan gibi davranıp destek çıkacağım bu bana ders oldu
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 26 yaşındayım babam kendi hayatında gerçekleştiremediklerini benim gerçekleştirebilmem için hayatımda oynadı. Beni üniversiteye hazırlık dersanesine bile yazdırmadı, evden kovdu çık dışarıda çalış dedi, üniversite hayatım boyunca yemin ederim cebime 5 kuruş harçlık koymadı. Sınavlara gireceğim sırada hep başaramazsın edemezsin diyerek moralimi bozdu. Her şeyime karıştı . Su an potansiyelim ile çok farklı yerlerde olabileceğim halde sıradan bir insan oldum. Onun yüzünden evlenmedim, arkadaslarım çoluk cocuk sahibi olurken ben uzaklarda kendi basıma yasamaya yalnızlığa mahkum oldum. Hep eziklik ve itilmislikten dolayı iletisim güçlüğü çeken bir insan oldum. Hayatımda yaşadığım her türlü olumsuzluğu, dibe vuruslugumun sebebi babamdir. Ama size birşey söylemek istiyorum bütün bu yaşadıklarıma rağmen her zaman daha kötüsünü dusundum ve ondan asla nefret etmedim. Yine bir sıkıntısı olsa en önce ben yardımına koşarım. Ne de olsa babanız. Ben bunları anlattım ki emin olun siz genclerin yaşadıkları daha hafif seylerdir eminim. Kötülük görseniz bile ona kötülükle cevap vermeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

abi o senden bişey olmaz, bu sınav sonucları ne lafini her baba yapıyor, bir türlü motivasyon kaynagı resmen.

kardeşim 6. sınıfta en dusuk notu 92 falan geliyor,ama babamın calısmiyor yeterince, dikakt etmiyor falan dedigni duyuyorum,böyle devam ederse sınavda iyi sonuc alamaz falan diyor, ki bu cocuk 5. sınıfta bir sınavda tr genelinde 3.oldu. ama işte babam hep daha cok calıssın basarılı olsun istiyor,hayatını rahat yaşasın.

cok basit bir cümle var ya, suan anlamıyorsun ama ilerde davranıslarımı ve sözlerimi cok daha iyi anlayacaksın diye. gercekten öyle
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Kendisi arnavut olduğu için sert bi şekilde yetişmiş, aynı katı kurallar bizde de var tabi.

Ama yufka yüreklinin tekidir. Lafını esirgemeden söyler, bazen kırar, sinirini bize bağırarak atar fln ama grip olsak morali bozulur yani. Belli etmemeye kasıyo gerçi de çok belli oluyor.

Arnavutlar çok garip varlıklar zaten, ben 23 yıldır çözemedim, annem 36 senedir çözememiş, kendi de çözememiştir herhalde kendini 61 senedir.

Şunun aynısı işte bende de. Çok kral adam gerçekten, hakikaten iyi bi baba, çok şanslıyım yani öyle bi babam olduğu için. Ama bu Arnavutluk, sabit fikirlilik, inatçılık, e mühendislik de var, hem de şantiye mühendisi stresli bi iş yani, bazen üst üste geliyo, birbirimize girme noktasına geliyoruz. Bi iki gün sağda solda geziyorum her şey normale dönüyo. Bunun çözümü haftanın bi iki günü uzakta olmak. 7 24 aynı evdeysen gerçekten sıkıntılı bi durum iki taraf için de. Sevgisini de belli ediyo ama sinirini de epey belli ediyo ve çok gereksiz bi sinir var adamda.

Özet: 20'lerin ortalarına yaklaştıkça evden biraz uzaklaşmak lazım, bi ev iki 'adam'a küçük geliyor gibi düşünün :)

Bir de evet başaramazsın olayı benim babamda da var, hep bi korku, bi şey yani adamın tek dileği okulu bitirip sabit maaş alacağım bi işe girmem, onun dışında hiç bir şeye gerek yok. Yapamazsın dediği her şeyi de yapıyorum çatır çatır, hoşuna da gidiyor. Yaptım olacak deyip önüne sonucu koymak lazım eğer babanız öyleyse :)
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati919 said:

kötü ebeveynler anne-baba olursanız ne yapıp ne yapmamanız konusunda oldukça deneyim katıyor insana

tam olarak öyle olmuyor sanırım bu.

o deneyimleri nasıl kodladığın çok önemli.
empati'yi nasıl kurguladığın.
çünkü reddettiğin şeyin ta kendisine dönüşebilirisin.
hatta daha da vahimi (güya)(!) eğitimli bunu transform ederek vijdani rahatlığını sürdürebilir kılmak için "mebah" yolunu seçebilir.
masumca.
Sosyal ağlarda paylaş

baba hayatımda en gereksiz şeylerden birtanesi benim için..

ya hiç yada yanlış karar verme mercii olarak görev yapmakda,bireyselcilik tavan yapmış,başkasının çıkarlarını ailesinden üstün tutan..adam 33 senelik evli ama ailenin nedemek olduğunu hala anlayabilmiş,kavrayabilmiş değil ki gözünün önünde hep ailesine sahip çıkan gerekirse ailesi için canını verebilecek "ben" dururken...
neyse daha özel ailevi şeyler varda anlatmıyım moralim bozuluyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Akhlaur said:

@noyzura

Başın sağolsun, yanlış anlama kesinlikle durumu hafife indirgediğim yok ama biraz fazla dramatikleştiriyorsun her olayı.Böyle bir şeyden bahsederken tartışma çıkarmak istemiyorum sadece biraz eğreti duruyor yazdıkların söylediklerin.

beni değil kendini mükkemmelleştir canım. uygunsuz biri olmakla ilgili bir sorunum yok bu yüzden lafını bile etmene gerek yok keyfine bak ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...