Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ikinci nukleer geliyor

GERGE

Öne çıkan mesajlar

lovecraft0Z said:

ya yürüyün gidin tek yaptığınız laf ebeliği ve ben eğitmini aldım ben biliyorum ayağı

japonlar nükleeri bırakacak mı bırakmayacak mı?
türkiye de aynen doğal afet açısından riskli bölge mi değil mi

nokta. gidin başka üçüncü dünya ülkelerine kakalayın. ben avrupada yaşıyorum tanıdığım arkadaşlarımın %20-30 u burayı bırakıp bir doğu ülkesine, 3 tanesi de bizzat türkiye ye gidiyor yaşamak için yakında yerleşecekler. insanlar bıkmış endüstri ve tüketimden doğaya koşuyor bunlarda bizdekini riske atma peşinde. hay sizin maliyetinize hesaplarınıza

almanyanın ortasında avrupanın en buyuk ormanı varken
gelip ormanı olmayan olanıda kesilen bi ulkeye
hele hele burda da bozkır iklimi ile makili akdeniz iklimi arasında kalmış ıspartaya yerleştiyse yemişim onun ağaç sevgisini
rizeye yerleşti
çaycılığa başladı desen tamamda
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

lovecraft0Z said:

ya yürüyün gidin tek yaptığınız laf ebeliği ve ben eğitmini aldım ben biliyorum ayağı

japonlar nükleeri bırakacak mı bırakmayacak mı?
türkiye de aynen doğal afet açısından riskli bölge mi değil mi

nokta. gidin başka üçüncü dünya ülkelerine kakalayın. ben avrupada yaşıyorum tanıdığım arkadaşlarımın %20-30 u burayı bırakıp bir doğu ülkesine, 3 tanesi de bizzat türkiye ye gidiyor yaşamak için yakında yerleşecekler. insanlar bıkmış endüstri ve tüketimden doğaya koşuyor bunlarda bizdekini riske atma peşinde. hay sizin maliyetinize hesaplarınıza

almanyanın ortasında avrupanın en buyuk ormanı varken
gelip ormanı olmayan olanıda kesilen bi ulkeye
hele hele burda da bozkır iklimi ile makili akdeniz iklimi arasında kalmış ıspartaya yerleştiyse yemişim onun ağaç sevgisini
rizeye yerleşti
çaycılığa başladı desen tamamda

abi :) ısparta bi örnek antepe giden var istanbula tekirdaga antalyaya böyle bi eğilim var demek istedim.
orman meselesinde ise avrupada tabiki orman var ama orman=doğa olmuyor, orta- kuzey avrupada genelde benzer bir cografi örtü var ve genelde soğuk. türkiye nin coğrafi güzelliğini allah aşkına kıyaslamayın avrupayla. ve avrupada herşey kontrollü herşey sisteme entegre olmuş burdaki doğallığı spontaneliği seviyo adamlar
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim Türkiyenin doğası var diye endüstri kurmucak mıyız? Gidip Antalyaya nükleer santral kur demiyo ki kimse?
İspanyanında doğası var. Fransanında var. Japonyanın da var.

Öle bi anlatıyosunuz ki sanki Türkiye elinde olan turistik imkanları sonuna kadar kullanıyo nükleer onları bozucak. Hala her şey dahil günlük 30 eurocu mantıkta bi ülkeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

lovecraft0Z said:

ve avrupada herşey kontrollü herşey sisteme entegre olmuş burdaki doğallığı spontaneliği seviyo adamlar

Ve adamlar o sistemden kazanılan parayla gelip türkiyede rahat rahat yaşıyorlar? "Alternatif" yaşayan çevreci sanatçı bilmemnelerin suyu o nehirden akınca "ay ne kadar harika herşeyi boşverip gelmişleeer" saçma oluyor biraz.

Tüketim toplumu olmayalım çok güzel önerme, ama önce 50 milyonu eğitmen lazım. Onun için para lazım, onun için enerji lazım. Tam olarak nasıl bi toplum olup ne yiyip içeceğiz onun da formülünü yazarsan daha isabetli tartışırız.
Sosyal ağlarda paylaş

bende formül yok, ama eğitim için para para için enerji çok fazla kesin bir önerme olmuş. her eğitim de bir manüpilasyondur sonuçta. bana kalsa öncelikle tekçi egemen karar alma mekanizmaları sorgulanmalı yani devletler yerine daha bölgesel ve küçük yapılar daha falza sivil toplum. adam bin km ötede etrafındaki danışman ve işadamlarıyla önündeki rakam ve formüllerle aldığı kararların gerçek hayata yansımasını sadece o bölgede yaşayan insanlar tam anlamıyla tecrübe ediyor. sonuçta modernist gelişme ilerleme paradigması overrated ve ciddi anlamda tartışmalı. Son yıllarda kaz dağlarına yaptıkları en güzel örnek bu konuda netten araştırın

sanatçılar manatçılar meselesi ise öyle olmyuor, işte o sistemden yiyip gelip sanatçılık yapıyorlar falan acayip boş ve klişe muabbet. İşin aslı şu, şimdi burda bazı oluşumlar var 1 - adamlar gidiyor boş apartmanlara yerleşip orda yaşıyolar polis gelip çıkartana kadar, polis gelince bir başkasına, 2- para mümkün oldugunca az harcıyorlar, beslenmeyi de her hafta bir gün restoranların ve supermarketlerin son kullanma tarihi gelmiş ürünlerini boşaltıyor, gidip onları topluyor ve onlarla besleniyorlar, 3- gerekli belgeleri olmayanları göçmenleri evsizleri himaye ediyororlar. 4- giyim kuşam second hand zaten 5- yolculuklar otostopla yapılıyor, tüm dünya üzerinde. Bunları imkansızlıktan değil zaten dünyada fazla üretim ve tüketim olduguna inandıkları için yapıyorlar ve gayette eğlenceli ve mutlu tipler.

sonuçta tüm sosyal yaıpların yegane kuralı insana insan ve doğa gerek. tüketim toplumu dallanıp budaklandıkça işin asıl noktası gözden kaçıyor, batı da olanda bu, benim fikrim bizde aynı tuzağa düşmeyelim. yoksa burada nükleer verimsizdir falan gibi teknik iddaalarım yok
Sosyal ağlarda paylaş

lovecraft0Z said:

sanatçılar manatçılar meselesi ise öyle olmyuor, işte o sistemden yiyip gelip sanatçılık yapıyorlar falan acayip boş ve klişe muabbet. İşin aslı şu, şimdi burda bazı oluşumlar var 1 - adamlar gidiyor boş apartmanlara yerleşip orda yaşıyolar polis gelip çıkartana kadar, polis gelince bir başkasına, 2- para mümkün oldugunca az harcıyorlar, beslenmeyi de her hafta bir gün restoranların ve supermarketlerin son kullanma tarihi gelmiş ürünlerini boşaltıyor, gidip onları topluyor ve onlarla besleniyorlar, 3- gerekli belgeleri olmayanları göçmenleri evsizleri himaye ediyororlar. 4- giyim kuşam second hand zaten 5- yolculuklar otostopla yapılıyor, tüm dünya üzerinde. Bunları imkansızlıktan değil zaten dünyada fazla üretim ve tüketim olduguna inandıkları için yapıyorlar ve gayette eğlenceli ve mutlu tipler.

abi sen ne anlatıyosun ya?
adam bitli turist gibi yaşıyo? bu mu çözüm?
bayat yemek yemek? ikinci el kıyafet giymek?

bu mu abi çözüm?
Sosyal ağlarda paylaş

japonya santralleri kapatmıyor dışardan öyle gibi gözüksede, hem yenileri yapılıyor hemde eskileri yenileyip tekrar açması için hükümetin üstünde kocaman baskı var,

3-4 yeni konsept teknolojileri var rüzgar falan ama bunların konseptten pratik şekilde gerçeğe dönmesi min. 20 sene, bu zaman zarfında da enerji ihtiyaçları şu ankininin 4 katına çıkacak gene yeterli gelmeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

@bonepart

hadi ben okumuyorum, kusura bakma ama sen de ikidir yazdığım şeyi anlamıyorsun.

Nükleer çevreye zarar verir, bacasından duman çıkar kirletir demiyorum.
Bir felaket halinde çok vahim sonuçları olur diyorum. Yani ben maliyet hesabı yapmıyorum, hangisi çevreye daha az zarar verir demiyorum. Nükleer insalık için tehlikeli diye düşünüyorum.

O yüzden termikle nükleerin çevreye ne kadar zarar verdiğini karşılaştıran bir yazı okumama gerek yok. Okuyacak olsam da buradan okumam.

Japonya daha birkaç yıl öncesine kadar nükleer enerji bağımlılığını %50'ye çıkarmayı planlıyordu. Fakat Fukuşima sonrası işin ne kadar tehlikeli olduğunu fark ettiler ve 2040'a kadar nükleer enerjiyi kaldıracağız dediler. Zaten Fukuşima sonrası bütün reaktörler kapandı, güvenlik önlemleri sebebiyle. 2 yıl olacak neredeyse, şu anda 50 reaktörden 4'ünü açabildiler. Japonya bütçesi 30 yıl sonra açık verdi, doğalgaz vs. almaktan.

Diyorsunuz rüzgar esmezse napacağız. Ya bir deprem olsa, patlamasa bile, nükleer reaktörler yıllarca kapalı kalsa nolacak?

Almanya keza 2022'ye kadar santralleri kapatmayı planlıyor.

Özetle, nükleer enerji bağımlılığı yüksek iki büyük sanayi ülkesi, nükleer tehlikeli olduğu için başka alternatiflere yöneldi. Planladıkları tarihler tutar mı tutmaz mı ayrı bir mesele ama yeni santral inşa etmeyecekler artık.
Biz ise ilk aşamada 2 tane inşa edeceğiz, gerisi de gelecek. Bunun sebebi olarak onlar daha gelişmiş diyerek maliyet hesabına girmek yanlış çünkü yaşam hakkının maliyeti olmaz.

Ha Türkiye'de insana değer verilmiyor zaten, bir şey olmaz 40 yıl idare ederiz sonra bırakırız diye düşünülüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...