serjuhan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Şimdi bizim ofiste ne kadar girmek yasak dense de millet facebook vb gibi sitelere arada derede giriyor. Bunu tamamen yasaklamak istiyorum. İşyerinde server makine gibi bir kavram yok zaten 5-6 tane bilgisayarın bağlı olduğu Zyxel marka bir modem var. Buna 4 adet wired, 2 de wireless olarak bağlanan makine var. Webde biraz araştırdığımda istediğim olayın bazı programlarla olsun hosts dosyasında düzenlemeler ile engellenebildiğini gördüm. Fakat çalışanlarının hepsinin akıllı telefonu filan da olduğundan yine şirketin wirelessı üzerinden at koşturabilecekler bu sitelerde. Hali ile ben direkt olarak modemden nasıl bir engelleme yapabilirim? Hardware olarak bu işi rahatça yapabileceğim uygun fiyatlı bir modem mi almalıyım veya router? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Edit: Modem üzerindeki içerik engelleme kısmına facebook vs yazıyorum. Ancak https adresleri engellemiyor bu fonksiyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 dün yazsaydın bunu çok daha manidar olurdusdfljk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Nie ki anlamadım? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 "Şimdi bizim ofiste ne kadar girmek yasak dense de millet facebook vb gibi sitelere arada derede giriyor. Bunu tamamen yasaklamak istiyorum" said: 1 mayıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 1 Mayis icin dedi sanirim onu.=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Heee oke anlaşıldı :) Valla tarihten haberim yok. Nedir yetkili abiler benim çözüm? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Biz fortiguard kullanıyoruz hem firewall hem de site engelleyici olarak. Gerçi 6 bilgisayar için fazla profesyonel bi çözüm sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Baktım da evet abi. Yani modemden filan engellemem lazım ki diğer cihazlarla da bağlandıklarında giremesinler. Hani bunun için uygun bir router veya modem var ise ondan alayım tuzlu değilse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 5-6 bilgisayarsa otur başlarına hosts dosyasından yap sonra da değiştirilmesini engelle bi şekilde sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Eğer bir şirketseniz bildiğim kadarıyla girilen siteleri raporlamanız da gerekiyor bir şekilde (5651 bilmemne kanunu falan filan). Sonicwall'ın çok ufak çeşitlerinden almanızı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 modemlerın hepsinde black list yok mu admin panelinde falan? ben olmayanına hiç denk gelmedim. kendin elle yazıyorsun hangı sitelere girmesinler falan diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Abi bi içerik filtresi kısmı var. Orada domain'de olan kelimeler üzerinden filtreleme yapabiliyorsun. Ama https koyunca başına, filtreleme yalan oluyor. Şirket için bu şekilde bir yazılım almam pek mümkün görünmüyor ama bir modem / router bu işi kökten çözecekse alayım.(tabi normal fiyatlarda bir cihazsa:)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 İşlerini yapıyorlarsa girsin zağarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Abi ben de çok zalım olmak istemiyorum ama bazen bokunu çıkarıyorlar cidden. O yüzden çözüm şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 tam bi modelini yazsana bi dolu çeşidi var zyxelin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 P-660HN-F1Z Budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 kisisel olarak sirketlerde, calisanlarin bazi sitelere girislerinin yasaklanmasina karsiyim. Calisanlarin motivasyonunu dusurdugune inaniyorum, bence bir insan isini yaptigi surece cani ne isterse yapabilir, isini yapmiyorsa zaten zorlamanin anlami yok, kapiya dogru bir yuruyus yapiverir... neyse, sana yerel cozum oneriyim donanim olarak. Ankarada labris diye bir sirket var, isine yarayabilir, bir arastir derim ama dedigim gibi yaptigin bence etik degil ve yanlis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 hangi firma? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Sosyal medyanın şirketlerde yasaklanmasını tüm kalbimle destekliyorum. Bu işverenin etiğiyle alakalı değil çalışanın etiğiyle alakalı bir sorun ve bu etik olmama durumunun işten çıkarmaya dönüşmesi ise işveren için çok daha büyük bir sorun. En doğrusu, sıkıntısızı bu tip bir çözüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 En doğrusu performans bazlı bir ücretlendirme sistemine sahip olup sonra her şeyi serbest bırakmak, çalışanın bu kararı kendisinin vermesi gerekiyor. Ama işte yazıldığı kadar kolay değil böyle bi sistem, ancak benckzierler p&gler falan uygulayabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 https ile yaptiklari girislerini engelleyemezsin diye biliyorum. ugrasma bosuna bence, eski calistigim bankada bile engellenemiyordu edit: markafoni, trendyol vs. kesin engelle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 maxigenous said: Sosyal medyanın şirketlerde yasaklanmasını tüm kalbimle destekliyorum. Bu işverenin etiğiyle alakalı değil çalışanın etiğiyle alakalı bir sorun ve bu etik olmama durumunun işten çıkarmaya dönüşmesi ise işveren için çok daha büyük bir sorun. En doğrusu, sıkıntısızı bu tip bir çözüm. 10 yil once internet yoktu abi, o donemde calisan nasil calisiyodu ki demek laizm. Insanin yapisi boyle ama iste, gotu rahata geldi mi bi daha eakisine donmek istemiyo. Bilgisayardan engellesen cepten girecek. Degisen birsey olmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Bu arada o kadar kolay deil isten cikarmak. Kan aliyo duzgun avukat falan oldu mu. Onun yerine dogus gibi firmalar hadi sen istifa et hakkinda kotu konusmayali yeni isinde diyo. O.c olacaksin firma sahibiyaen, baska cozumun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Soranlar için ufak ölçekli kendi halinde bir şirketiz. zgrw said: kisisel olarak sirketlerde, calisanlarin bazi sitelere girislerinin yasaklanmasina karsiyim. Calisanlarin motivasyonunu dusurdugune inaniyorum, bence bir insan isini yaptigi surece cani ne isterse yapabilir, isini yapmiyorsa zaten zorlamanin anlami yok, kapiya dogru bir yuruyus yapiverir... neyse, sana yerel cozum oneriyim donanim olarak. Ankarada labris diye bir sirket var, isine yarayabilir, bir arastir derim ama dedigim gibi yaptigin bence etik degil ve yanlis. Etik olmayan kısım benim yapmayı düşündüğüm şey ise etik anlayışlarımız biraz farklı. Yani ben adama mesaisi için maaş veriyorsam tabi ki adamın o saatler içerisinde sosyal medya, alışveriş siteleri gibi tamamı ile işten bağımsız mecralara girmesini istemem. Bu arada hala çözüm üretemedim. Yani en olmadı hosts dosyasından tüm makineleri düzenlicem. Ama https'lere yine girebilirler mi acaba? Tabi bu çözümde telefonla wi-fi'dan girebilirler. Wireless'a kişisel telefonlardan girişi engellemek de istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 dedigim gibi, benim anlayisimda adam isini zamaninda yaptigi surece isterse ofise bile ugramasin... Dedigim gibi labris firmasina bak, onlarin elinde senin ihtiyacin olan seyler var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar