Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lumia 620


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Epey bir kullandim artik, burada boyle iyi-kotu yanlarini yazayim dedim.

Almak istiyorsan izlemen gerek dusunce zinciri ile basliyorum, son noktaya kadar gelebilirseniz almayi dusunmeye baslayip iki-kotu yanlarini okuyabilirsiniz. Tum o sonraki yorumlar o ben bunu alabilirim noktainazarina gore yapildi.

Once telefonu hangi amaclarla kulladiginiza bakin. Telefon etme, mesaj cekme, Facebook Chat, Google Talk ile konusma, eposta, muzik dinleme, takvim, ajanda, kisa notlar, sozluk, harita, bazen internet, fotograf makinesi gibi artik temel akilli telefon islemleri sayilan seylerin disina ne kadar cikiyorsunuz? Cevap cok cok az, hatta neredeyse hic ise Lumia'yi dusunmeye baslayabilirsiniz.

Buyuk telefon istiyor musunuz? Yoksa iPhone boyutlarinda (5 oncesi elbet) kucuk bir sey mi tercihiniz. Eger ilk soruya cevabiniz evet ise boyle olmasi olasidir zaten. Kucuk telefon sizin icin daha uygunsa iyice yaklasabilirsiniz telefona.

Harita cok kullaniyor musunuz? GPS? Bu ikisine cevabiniz evet ise Lumia 620'ye ben bunu alirim diyebilirsiniz.

Burada kadar olumlu cevaplarla geldiyseniz telefonun kotu yanlarini sayarak basliyorum:

[list]
[*] Eger temel amaclarinizin disina cikip farkli farkli applar denemek isterseniz ortada kalabilirsiniz. Dukkaninda cogu sey bulunuyor ama Android ya da iOS dukkani kadar kaliteli degil.
[*] Tarayici. Tarayici hizli degil. 3G modunda cok hizli ama 2G'de yavas calisiyor. Opera ya da Chrome gibi tarayicilar yuklemeniz mumkun degil.
[*] Ucuncu kotu yana getiriyor buna, kisisellestirme Microsoft'un izin verdigi seviyede. iOS vari denilebilir ama ondan bile kati olabilir.
[*] Ses ayari. Tek bir ses ayari var. Medya, konusma, alarm, hepsi ayni ayara bakiyor.
[*] Son olarak hafizasi. 8GB sadece. MicroSD kart takabiliyorsunuz ama programlari oraya yukleyemiyorsunuz daha. Gelecekmis ama Microsoft'un dedigine gore.
[/list]
Iyi yanlari daha fazla ama:

[list]
[*] Ilk once Windows OS demeliyim. Cok basit kendisi, kolay. Ilk sordugum amaclari tamamen bunyesinde sunuyor. Cok kolay; hayatinda akilli telefon kullanmayan da kullaniyor eline alir almaz, Android'lerin karmasikliginda sikilmis benim gibi insanlari de minimalizmiyle cekiyor.
[*] Gucu. Icinde dual-core Krait ve Adreno 305 var. Bunlar sayesinde yavas calisma sinirin otesinde. Takilma, agirlik yok.
[*] Haritalari. Gordugum en kolay haritalar, sectiginiz ulkeleri cevrimdisi kullanim icin indirebiliyorsunuz, sonra bu indirdiklerinizi ucretsiz GPS programinda da kullanabiliyorsunuz. En iyi yani ama API olayi. Icinde harita kullanan her program da bu cevrimdisi haritalari kullanabiliyor. Tek basina secme nedeni olabilir haritalari. Kullanmadan anlamayacaginiz bir rahatlik. Google Maps'in bir sure sonra silinen bolge indirmeden cok ote bir kullanim, ozellikle her programin da kullanabildigini dusunursek. EGO programi kullaniyor mesela Ankara'da, rahat.
[*] Kapsama. 2G ne kadar yavas ise 3G de o kadar hizli. Aninda indiriyor indirdigin seyleri, her yerde cekiyor.
[*] Windows Phone'in Kisiler, Telefon gibi temel programlari gorduklerimin en iyilerinden. Ozellikle degismediklerini de dusununce bunun onemi cok. Kisiler ozellikle en iyi 2-3 programdan tipinde. Ornegin gruplar yaratip (FRP grubun icin bir grubun var mesela), tun gruba tek tusla SMS yollayabiliyorsunuz.
[*] Muzik. Lumia 920 ile ayni ses kalitesi. Epey iyi. Rdio gibi programlarda da kullanabileceginiz system-wide EQ ve Dolby Digital efektleri var. Genel olarak DAC kaliteli. Ek olarak Nokia Music var icinde. SIradan bir muzik programinda ote bu, sarki satin alabiliyorsunuz, daha da otesi icinde elle hazirlanmis onlarda radyo var ve cevrimdisi kullanim icin indirilebiliyorlar. Radyolar ucretsiz. Neredeyse her tur var. Yeni cikan rock/metal sarkilari gibi seyler de var.
[*] Ofis. Icinde Microsoft Office var. Office 2013 ve Office Web Apps'a anteger kullaniyorsun. Mobil ofisler arasinda en iyilerden olabilir.
[*] Internet paylasimi. Hepsinde var bu artik neredeyse ama Lumia 620'de performansi epey iyi. Xperia ile bazen ugsaytiriyordu, burada acar acmaz Wifi ile baglanip kullanmaya basliyorum.
[*] Kilit ekrani cok kullanisli. 5 kadar programin notifier'ini koyabiliyorsun. Posta geldiginde, cevapsiz arama oldugunda haber veriyorlar. Bir programi daha buyuk olarak bilgi vermesini isteyebiliyorsunuz. Takvim mesela siradaki olayi detaylica yazabiliyor. Ses ayari da canal sarkiyi, ileri-dur-geri tuslarini ve ses siddetini gosteriyor. Ek olarak arka plani isteniz programlar ya fa fotograflarinizla ayarlayabiliyorsunuz. Rdio'ya arkaplani belirle derseniz mesela o an calan sarkinin album kapagini arkaplan yapiyor.
[*] Arka kapak. Arka kapak telefonun bir parcasi, onu takmadiginizda yan tuslari kulanamiyorsunuz. Guzel yani renkleri ama. Farkli farkli renklerde arka kapak var. Hosuma gitti benim, her gun farkli renk telefon kullan iste. Anime tipi kawaii diyesi geliyor insanin =)
[*] Klavyesi iyi. Hayatimda ilk kez auto-correcti rahatsiz etmeyen bir klavye gordum.
[*] Market degistirme. Rdio yuklemek icin ABD marketi lazim. Telefonun ayarlarindan bolgeyi ABD secince otomatik o aciliyor. iOS gibi ayri hesaplar, Android gibi rootlar gerekli degil.
[/list]
Ne iyi, ne de kotu diyebilecegim yanlari da var.

[list]
[*] Pil kullanimi. Pili az gidiyor diyorlar ama bizim amacimiz farkli bu telefonu kullanmaktaki. 3G, kablosuz filan kullanilmadiginda kapatiliyor, kontrol icin acilip tekrar kapaniyor. Istersen hep acik kalsin da diyebiliyorsun. Konum hep acik duruyor bende ama pil neredeyse hic harcamiyor. Kablosuz dahil hersey acikken 2 gun kadar gidiyor bana. Ertesi gun boyunca disarda duracaksan takiyorum sadece. Yani az degil ama cok da degil.
[*] Telefon kucuk ama kalin. Ince bir sey istiyorsaniz memnun kalmayabilirsiniz.
[/list]
Lumia 620 bu iste. Sonuc olarak bir telefondan isteyebileceginiz her seyi veren (ilk asamayi olumlu gectigini dusunerek) ve goze batan hic bir kusuru olmayan bir telefon. Benzer fiyatlarda Android'lerden cok daha iyi performans olarak. 200TL kadar daha pahali Samsung Galaxy III Mini'den dile daha iyi benchmark sonuclari ve performans hissi. Kullanim olarak cok rahat. Telefon programi, Kisiler programi, haritalari ozellikle, mesajlasma programlari filan cok iyi. Klavye epey epey iyi.

Tavsiye ediyorum. Su kampanya ile aldim ben: http://www.avea.com.tr/web/KonusMesajlas/Kampanyalar/NokiaLumiaAilesi 24 ay verecegim. Avea kullanmiyorsaniz buradan alabilirsiniz: http://magaza.turkcell.com.tr/akilli-telefon/Nokia-Nokia-Lumia-620-Ye%C5%9Fil/1005785/.html Baska bir yerden almayin gidip. N11 gibi ucuza veren siteler filan en fazla 20-30 TL ucuza veriyor, gerek yok.

Resim de koyayim, adet yerini bulsun:

http://cdn0.mos.techradar.futurecdn.net///art/mobile_phones/Nokia/Lumia620/Press/Lumia620-Press-04-380-75.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Nasil ya? 1600TL 8X, tabii daha iyi olacak: http://magaza.turkcell.com.tr/akilli-telefon/HTC-HTC-Windows-Phone-8X/1004559/56050.html 900 nereden cikti?

Eger HTC 8S diyorsan ama okudugum tum elestiriler bunun daha iyi oldugunu soyluyor. Almadan once iyice arastirdim bende. HTC 8S bu varken asla alinmaz nedenlerini de siralayayim bari:

[list]
[*] Hafizasi 4GB. Dedigim gibi Windows Phone'un SD karta program yukleme ozelligi yok, medya orada duruyor sadece. Lumia su anda medya ve uygulamalar cikinca 2GB yer kapliyor zaten. Bu durumda 2GB'lik kullanilabilir hafiza var sadece uygulamalar icin.
[*] NFC yok. Su anda pek kullanilmiyor ama yavas yavas kullanildigi dukkanlar filan ortaya cikmaya basladi, bu telefonu 3 yil en asagi kullanirim diye aldim ben, seneye NFC'nin kolaylik yaratmayacagi nereden belli? Windows Phone'un NFC ile odeme yapmaya yarayan programi var icinde, her an kullanmaya baslayabiliriz. Future-proof degil yani.
[*] Nokia uygulamalari. Nokia Music, Nokia Maps gibi uygulamalar cok buyuk bir arti deger.
[*] Tum bu eksikliklerine ragmen telefon bir de 200TL daha pahali.
[/list]
Tek ustun yani var HTC 8S'in, o da pili daha fazla gidiyor ama Lumia 620'de oldugu gibi degistirilemiyor pili.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Oldu biraz önce o. Asfalt'ı yükle bakalım dedi arkadaş, ram yetmiyor dedi oyun. Ama ben Angry Birds bile oynamayan br adamım yani, beni etkilemez. YUkarda yazdım zaten ne tip adamların bunu alması gerektiğini.

Tekrar söylemek istiyorum burada ama, Nokia Music çok çok iyiymiş. Harita olarak da temelli Nokia'ya geçtim. Ev arıyoruz bu haftalar, Nokia'nın haritaları masaüstünde de daha kullanışlı: http://here.com/ Daha fazla kullanılır olması lazım bunun, hakkı yeniyor direk. Google Maps'den daha güzel adres bulma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bir yanını daha öğrendim.

Xperia'yı hotspot yaptığımda bir süre sonra çok ısınırdı, gördüğüm başka Android'lerde de oluyor bu. Sabahtan beri Lumia 620'yi hotspot olarak kullanıyorum ama ısınmadı hala.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Bir yanını daha öğrendim.

Xperia'yı hotspot yaptığımda bir süre sonra çok ısınırdı, gördüğüm başka Android'lerde de oluyor bu. Sabahtan beri Lumia 620'yi hotspot olarak kullanıyorum ama ısınmadı hala.


ne kadar bir süre bu? arada sola'da hotspot yapıyorum ben de 1-2 saatte ısındığını görmedim hiç, merak ettim ısınacaksa dikkat edeyim sdfg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
820'nin ekran boyutu gibi seyler disinda tek fark yaratan ustunlugu ram miktarinin 2GB olmasi bence. Ama oyun oynamiyorsan o farka degmez. Islemci gucleri benzer. 520 ve 720 ayni gibi zaten, minik farklar var. 520, 620 ve 720 ayni CPU, GPU ve ram'e sahip. 8GB ucu de. Ekran boyutlari farkli ama cozunurlukleri ayni. Bir 520 alt model, 620'den de alt, on kamera gibi seyleri yok.

720 daha buyuk ekran ve pil var diye dusunulebilir, daha uzun gidiyor pili ama degistirilmiyor 620 gibi.

820 alabiliyorsan al tabii, ust model ama ram ve kamera kalitesi disinda oyle goze batan bir farki yok. 720 sadece pil icin 250TL farka degmez bence, daha buyuk ekran istiyorsan al sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mass storage da varmis sanirim, androiddeki gibi atabiliyoruz ?

muzik (medya ?) appi nasil diye sorayim son olarak, stream vs degil de dosyalar bazinda olani
zune 80'ler vardi zamaninin ipod classiclerini yirmiye katliyorlardi arayuz acisndan
ayni iyilikteyse kesin alacagim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Fly said:

muzik (medya ?) appi nasil diye sorayim son olarak, stream vs degil de dosyalar bazinda olani
zune 80'ler vardi zamaninin ipod classiclerini yirmiye katliyorlardi arayuz acisndan
ayni iyilikteyse kesin alacagim


Cok garip bu olay. Duz muzik calar olarak Android'in PowerAMP'i, Sony Walkman'i filan daha iyi ama Nokia Music'in offline radyolari ve muzik dukkani gibisi yok. Nokia Music'in dukkan cok gelismis, radyolar da Last/fm tarzi degil, elle hazirlanmis (sadece kendi sanatci secerek yarattigin radyolar algoritma urunu ama bir suru elle hazirlanmis radyo kanali var). Ses kalitesi olarak soyledim zaten, system-wide eq kaliteli cok.

Muzik calar olarak seeking yok, niye yok bilmiyorum ama koymamislar. Belki seeking olan bir app vardir, radyoalr nedeniyle Nokia Music kullaniyorum ben, cogu sarkim Rdio'dan oldugu icin zaten dert degil.

Video olarak cok kullanmadim. Fena degil ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...