Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mars: War Logs

bliksem

Öne çıkan mesajlar

Oyun yeni çıktı. Tarif etmek gerekirse oyunun genel RPG mekanikleri KOTOR, diyalogları KOTOR 2, combatı Arkham Asylum, hikayesi Riddick, genel hissiyatı Mad Max, bazı kısımlarıysa Mass Effect gibi. Bana harikulade bir kombo gibi geldigi için aldım, şimdi iniyor. Trailer için:

Sosyal ağlarda paylaş

developerın ilk oyunu zaten. indie gibi davranmak lazım. dialoglar biraz saçma geliyor bazı kısımlarda, fransız oyunu olduğu için çeviriden herhalde. voice acting, lip sync baya kötü de olsa oynanır yani fena değil bence. 4 sene öncesinden interview buldum oyun içi ssler var, 23 june 07 diyo, ya proje durmuş yada 6-7 senedir falan uğraşıyorlar bunla herhalde. lol

http://www.thatvideogameblog.com/2009/06/23/interview-spiders-games-ceo-on-mars/
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar, dialoglar o kadar leş degil ya. indiginden beri hiç durmadan oynuyorum, oyun gittikçe açılıyor aslında, ve daha oyunun başında sayılırım. o ilk şişkoyla kavga etme olayı biraz tutorial, o yüzden dandik görünüyor. ben tavsiye ediyorum. oyun bana ciddi anlamda KOTOR2 havası verdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Arrow to the knee çok iyiydi ahah.

Settingi beğendim ben. Marsın terraformingi devam ederken turmoil denen ve bütün güneş sistemini etkileyen bi olay sonrası gezegenin ekseni kayıyor (bu biraz oha), dünya ile iletişim tamamen kesiliyor ve gezegenin bazı bölümleri güneş radyasyonuna maruz kalıyor. Dünyadan gelen giden olmayınca post apoc. bi marsta yönetim çöküyor, su çok değerli hale geldiğinden su bulma guildleri güç kazanıp gezegenin kontrolü için savaşmaya başlıyorlar. 4 büyük guild var, biz de savaşan iki guilddan birinin askeri olarak karşı tarafın esir kampında oyuna başlıyoruz.

Oyunun anlatımı bi iyi bi kötü, herkes fransızca ingilizce geçişini suçluyor ama bi amatörlük var arada batan. Yazarlar çok fazla makat tenasüllü amarikan dizisi izlemiş havası var ama bi wire gibi bi oz gibi doğal gelmiyor dialoglar.

Skill tree witcher2 gibi, 3 ağaç var Combat - Magic - stealth/skillz diye. Magic hala açılmadı ama oyunun baya başındayım pek fırsat bulamadım daha. Magic dediğimiz technomancy olarak geçiyor bu arada, low magic sci/fi world diyebiliriz settinge, technomancerlar standart "sayıları az ama çok korkulup saygı duyulan" elemanlar olarak geçiyor. Knockbacktir shielddır bu tür psi. abilityler var pek flashy değil, şimdilik çiğ görünmedi. Bi starwars olmaya çalışmıyor oyun en azından.

Oyun bugulu biraz, npcler levitate olduğu için sidequest veremediğim oldu. Journal sistemi witcher/ME1 kırması olmuş ki baya beğendim, hikaye ve settingi baya iyi anlatıyor. Combatlar W2nin o kadar kötü olmayanı diyeyim (QTE yok tabi lulz), sınırlı sayıda kurşundur craftabledır, ateşli silahların çok güçlü olmasıdır post apoc. atmosferi destekleyen öğeler hep. Oyunda ranged silahlar şimdilik silah değil de ability gibi kullanılıyor hatta, ancak kalabalık gruplarda silah çekiyorsun.

Genel izlenimlerim olumlu, C&C sonucu görecek kadar oynamadım ama ben de metacritic ve codexin genel olumlu yorumları üzerine aldım zaten. Ki yapım kalitesi çok yüksek olmasa da action rpg olarak bile oynanabilecek bi oyun şu haliyle. Özellikle zırh ve silahlardaki mad max esintileri bile çekiyor insanı. Post apoc sevenlere (tu) (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Bütün sidequest npcleri buglı hepsi havada yüzüyor konuşamıyorum =/

şuana kadar bugla hiç karşılaşmadım; en başta senkronize sorunları vardı ufak bir patchle sorunu çözdüler gerçi şuan resistance ve honour arasındaki kavşaktayım oyun ne kakdar ilerledi bilemiyorum ama hiç bir (en azından log da kayıtlı quest i bitirmemezlik yapmadım).
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Pek sarmadığı için gıdım gıdım oynadım daha yeni bitirdim. Meeeh. ME1 bile daha iyiydi. Witcher meets ME yapmaya çalışmışlar ama ME e daha çok benzeyip daha az içeriğe sahip olan bir oyun çıkmış ortaya.

Dialoglar oyunun sonuna kadar bi iki yer dışında orta kalite gidiyor, özellikle ikincil karakterler skyrim sığlığında nerdeyse. Plot çok ince. Setting orijinal falan dedik ama bi yerde gidip şeyh hulud çıkarmışlar, onu da su tabancasıyla öldürüyorsun. Level design baya yerlerde, her bölüm kapılarla birbirinden ayrılan koridorlar şeklinde. Bazen questler arasında bu koridorlarda dümdüz koşmak gerekiyor uyuyakalıyorsun.

Farklı bi settingde craftı eğlenceli ve başlarda post apoc atmosfere sahip bi a-rpg istiyorsanız indirimden alın. Ama şöyle 10 dolar altı sağlam bi indirimden, bence fazlası etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...