Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazıl Say

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

Myshkin said:

bingildak said:

yahu barbarlık her zaman barbarlık. cahillik her zaman cahillik. adamın kitabında inanmayanlar cehennem ateşinde yanacak demesi ile senin inanmayan biri olarak bundan etkilenmenin ne alakası var? adam gelip kendi inancından dolayı seni öldürüyorsa bunun adı barbarlıktır zaten. sadece din için geçerli olan bir şey değil bu. düşünce ayrılıklarından insanlar sürekli olarak baskı altında bırakılıp, şiddete maruz kalıyor - katlediliyor.

Din dediğin şey de barbarlığı meşrulaştırıyor. Örneğin bu ülkede müslümandan adam olmaz dersen linç edilirsin ancak ateistten olmaz dersen kimse umursamaz.

barbarlığı meşrulaştıracak çok şey var ki.

mesela "acıktım" ya da "bana küfretti!!" gibi
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:

Hakaret edince haklı olduğunu mu zannediyorsun?

Seviyen bu işte, tartışma kabiliyetin,mantıklı argüman sunabilme kapasiten buraya kadarmış yazık.

DeathLord said:

Aptal insanlar birbirleriyle kavga edip duruyorlar.

ya işte türk adaletindeki hakaret anlayışı da seninki gibi yamuk olduğundan oluyo bütün bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

E kardeş siz de paticikte müslümanım diyeni linç ediyorsunuz. Hatta uzunca bir süre kafasını örten kız çocuklarını okullara almayarak linç etmediler mi ülkede de?

Lan inan, inanma, Allah'a inan, Öküz'e tap, Arthas'a inan, Diablo'ya tap farketmiyor. Çoğunluk azınlığa saygı göstermiyor, aşşağılıyor elinde olursa öldürüyor.

Farkınız yok işte, insanlar müslüman olunca veya hristiyan olunca barbar olmuyor insanlar fikir ayrılığına düştüklerinde barbar oluyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

bingildak said:

yahu barbarlık her zaman barbarlık. cahillik her zaman cahillik. adamın kitabında inanmayanlar cehennem ateşinde yanacak demesi ile senin inanmayan biri olarak bundan etkilenmenin ne alakası var? adam gelip kendi inancından dolayı seni öldürüyorsa bunun adı barbarlıktır zaten. sadece din için geçerli olan bir şey değil bu. düşünce ayrılıklarından insanlar sürekli olarak baskı altında bırakılıp, şiddete maruz kalıyor - katlediliyor.

Din dediğin şey de barbarlığı meşrulaştırıyor. Örneğin bu ülkede müslümandan adam olmaz dersen linç edilirsin ancak ateistten olmaz dersen kimse umursamaz.

çünkü nüfüsün ve yönetimin ağır müslüman olduğu bir toplum? bu gerçekle yüzleşemiyorsan bu ülkede yaşama abi. ben azınlığa ait olduğumu biliyorum ve bu çerçevede hareket ediyorum. sen rüzgara karşı işemeye çalışıyorsun.

çok merak ettim, sen askerlik yaptın mı?
Sosyal ağlarda paylaş

abi benim anlattığımın hangi kısmını anlamıyorsun?

tamam inanmak zorunda değil diyorsun, saygı göstermek zorunda da değil diyorsun.

buraya kadar tamamız değil mi?

tamaaam şimdi şu kısmına takılıyorum ben ;

fazıl say dine hakaret ederek insanları galeyana getiriyor, cami duvarına işiyor diyorsun (mecazi anlamda)

doğru muyum? doğru mu anladım?

fazıl say bunu kasıtlı yapıyor, yani ; kendi inandığı şey doğrultusunda hareket ediyor.

sakın kaybetme burayı hoop bitiriyorum ;

senin kasıtlı olarak kendi inandığın şey doğrultusunda kurban ettiğin kurban ederken VARA VARA KAÇTI LAN EHEHEHEH diye peşinden koşturduğun öldürmeden önce kaçmasın diye "AYAKLARINI KIRDIĞIN" inek, öküz, dana, camış vs. başka bir inançta "kutsal" ve senin bu "KASITLI" yapmış olduğun inancın doğrultusun da ki hareketin onun için hakaret.

ne var ki bunda demeyin lütfen, hiç bir kesimhane'ye gittiniz mi ramazanda? böle carrefour vs. hayvanları nasıl kestiklerini görüyorsunuz işte bu da teorik olarak tam olarak şikayet ettiğin şeyi yaptığın anlamına geliyor.

benim burda isyan ettiğim nokta da bu ikiyüzlülük. siz buna sırf sizin inançlarınızı koruduğu için göz yumarsanız, kontrolden çıkar ve hepimizi yutar siz de dahil.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

DeathLord said:

Seviyen bu işte, tartışma kabiliyetin,mantıklı argüman sunabilme kapasiten buraya kadarmış yazık.

DeathLord said:

ya işte türk adaletindeki hakaret anlayışı da seninki gibi yamuk olduğundan oluyo bütün bunlar.

Bu sayfanın başında da gerizekalı demişsin onu da editle hemen görmesin millet.

Ama sana kötü bi haberim var admin/moderatör arkadaşlar mesajların editlenmemiş hallerini görebiliyorlar. Yani benim mesajımı kırparak hakaret etmiş gibi göstermen ya da önce aptal,gerizekalı çekip sonra editleyip değiştirmen bişeyi değiştirmeyecek.

Lafın özü admin kankan yoksa ufaktan bi ceza verirler sana diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:

dini değerlere hakaret derken?

ben budistim misal, yada işte falanca dinine adamışım kendini.

müslümanlar her kestiği inekle benim inancıma hakaret ediyor?

ya da daha kolay geçeyim, her müslüman, ISA ALLAHIN OĞLU DEĞİL LOL LAMERLER! dediklerinde bir katoliğin inancına hakaret ediyor?

dini inanca hakaretten suçlu bulunmak çok çok tehlikeli bir karar işin ucu şeriyat mahkemelerine kadar gider bu kafa ile devam ederse.

Kanunda "halkın belli bir kesiminin dini inancına hakaret" diye geçiyor. Yani budist ve hristiyanlar belli bir kesim değil demek ki.
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:

tamam inanmak zorunda değil diyorsun, saygı göstermek zorunda da değil diyorsun.

fazıl say dine hakaret ederek insanları galeyana getiriyor, cami duvarına işiyor diyorsun (mecazi anlamda)

fazıl say bunu kasıtlı yapıyor, yani ; kendi inandığı şey doğrultusunda hareket ediyor.

senin kasıtlı olarak kendi inandığın şey doğrultusunda kurban ettiğin kurban ederken VARA VARA KAÇTI LAN EHEHEHEH diye peşinden koşturduğun öldürmeden önce kaçmasın diye "AYAKLARINI KIRDIĞIN" inek, öküz, dana, camış vs. başka bir inançta "kutsal" ve senin bu "KASITLI" yapmış olduğun inancın doğrultusun da ki hareketin onun için hakaret.

ne var ki bunda demeyin lütfen, hiç bir kesimhane'ye gittiniz mi ramazanda? böle carrefour vs. hayvanları nasıl kestiklerini görüyorsunuz işte bu da teorik olarak tam olarak şikayet ettiğin şeyi yaptığın anlamına geliyor.

benim burda isyan ettiğim nokta da bu ikiyüzlülük. siz buna sırf sizin inançlarınızı koruduğu için göz yumarsanız, kontrolden çıkar ve hepimizi yutar siz de dahil.

fazıl saya hak veriok zaten yani ben veriorm.
da bunu tartışmak salakça yani, toplumsal linç oldu da bu ülkede linç goygoy olmayan konu yok nerdeyse.
bide kanuni açık varmış, kapatıverirler isterlerse

denemek lazım, kurban bayramında hinduların falan tanrılarını kesiyoruz. Bi dava açmak denenebilir
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:

moncici said:

DeathLord said:

DeathLord said:

Bu sayfanın başında da gerizekalı demişsin onu da editle hemen görmesin millet.

Ama sana kötü bi haberim var admin/moderatör arkadaşlar mesajların editlenmemiş hallerini görebiliyorlar. Yani benim mesajımı kırparak hakaret etmiş gibi göstermen ya da önce aptal,gerizekalı çekip sonra editleyip değiştirmen bişeyi değiştirmeyecek.

Lafın özü admin kankan yoksa ufaktan bi ceza verirler sana diye düşünüyorum.

bir şeyi editlemedim?
"aptal insanlar birbirleriyle kavga ediyorlar" yazmışsın. BAK CÜMLEN BU YAZDIĞIN CÜMLE BU. ben de sana demişim ki senin mantığınla sen de aptalsın olayları yanlış yorumluyorsun.

şimdi sana bir soru. sendeki algılama eksikliğini nasıl anlatırsam hakaret olmaz? bu din etrafında dönen tartışmalardaki mantık da bu işte.
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:

1-) Saygı göstermek zorundasın,göstermezsen tartışma da çıkar, çatışma da savaş da. Tarih bunların örnekleriyle dolu.

2-) Verdiğin örnek inanılmaz saçma çünkü inekler bütün dünyada kesilip yeniyor, hatta vejeteryan değilsen sen de inek kesip yiyorsun bunu kurban bayramına bağlamak çok zorlama bişey olmuş.

Hintliler bütün dünyanın inekleri yemesinden dolayı rahatsız oluyorlarsa bu onların problemleri, ellerinde yeterli güç olsa belki engel olurlardı.

Ama sen gidip Hindistan'a lan açlıktan ölüyosunuz gerizekalılar kesip yesenize şu ineği demiyorsun değil mi? Dersen başına neler gelir biliyosundur sanırım? Ya da Hindistan'da karnın acıkınca gidip ineği kesip yiyebilicek misin yoksa saygı mı göstericeksin adamların dinine?
Sosyal ağlarda paylaş

mesela demişsin ki paticik'te de müslümanlar linç ediliyor?
nasıl bir linç?
burada sayıca fazla insan dindeki bugları görebiliyor ve göremeyenlerle testis geçiliyor. bu kadar basit.
bu ayrı bir şey, birine 1.5 yıl hapis vermekle, fiziksel linçle falan alakası olmayan bir şey. ayrıca gericinin ilericiye zulmetmesi, ilericinin aynısını yapmasından daha kötüdür bunu da tartışabiliriz tabi.
ama GÖNCÖCÖK BAŞINI BAĞLAYAN KÖZ ÇÖCÖKLÖRÜ edebiyatını bari şu olayın ertesinde yapmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:

2-) Verdiğin örnek inanılmaz saçma çünkü inekler bütün dünyada kesilip yeniyor, hatta vejeteryan değilsen sen de inek kesip yiyorsun bunu kurban bayramına bağlamak çok zorlama bişey olmuş.

ee
bütün avrupa'da dinle testis geçiliyor?
adam zaten kutsal değerlerin ikiyüzlü olduğunu söylüyor sen yine "yaygınlık"tan falan bahsediyorsun. olmayacak bu iş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...