Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DHKP-C Baskınları

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Ankara 14 baskin daha yapmislar. Bu adamlar hic simdi dendigi gibi degildi, hepiniz biliyorsunuz. Bu son PKK sureci baslar baslamaz once CHD'deki avukatlarini iceri alarak operasyona basladilar. Bir sey oluyor ama... Kim guduyor yillardir eylemsiz duran orgutu, bizim devlet demek geciyor icimden ama inanmak istemiyorum buna.
Sosyal ağlarda paylaş

Baskınların yapıldığı mahallelerde çalışmıştım daha once. O dernekler lokaller zaten sürekli polis izlemesindeydi. Gireni çıkanı hepsini biliyorlardı. Dhkpc ile iliskileri vardı.

Ama bugün bu baskınları yapmalarının tek nedeni bakın iste AKP'ye saldıranları hemen yakaladık diye kamuoyu yaratmak. Oradakilerin pek alakasinin oldugunu sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Simdi guzelleme sanip da basika bi is getirmesinler de, su orgutler icinde ismi en karizmatik olan dhkp-c lan. Soylerken boyle baskili baskili soyleniyor.

dehajkapece

DHKP-C ciler için kısa adı Parti Cephe. Grup yorumun şarkılarının 3/4 ü bu admalar hakkında.

http://www.youtube.com/watch?v=Pwp3CHI6Gvs
Sosyal ağlarda paylaş

afedersiniz ama burada bazı arkadaşlar "falanca terör örgütü aslında o kadar da kötü değil canım, rahat bıraksınlar" mı demeye getirmiş yoksa bir yanlış anlaşılma mı mevcut?
SeaGle said:

Simdi guzelleme sanip da basika bi is getirmesinler de, su orgutler icinde ismi en karizmatik olan dhkp-c lan. Soylerken boyle baskili baskili soyleniyor.

dehajkapece

lağıma atılan kimyasal atık gibi isim pekaka da dehağkahpe ce de.
Sosyal ağlarda paylaş

DHKP-C nin garip bi romantizmi var solda Sam. Devrimci Yol/Devrimci Sol geleneğinden geldiğinden mütevellit insanlar romantizmle bakıyolar. Deniz Gezmiş olayı gibi. Nasıl ki o gün sırf Amerikalı diye bi askeri kaçırıp öldürmek saçma ise bügünde sırf polis diye bi adamı vurmak mantıksız. Olan hep küçük insanlara oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi sonuçta bütün terör örgütlerinin ölümü göze alacak derecede sadık destekçileri var ki oluşabiliyor ve devam edebiliyorlar. eminim hepsinin romantizmle bakan takipçisi vardır bir yerlerde.

da burada trollemeden öte, ciddi ciddi olması düşüncesi endişe verici. umarım ki ben yanlış anladım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Sam, Sabanci suikastindan beri DHKP-C'nin olayi yoktu bir eylem disinda. Birkac girisimde bulundular (Hikmek Sami Turk'u oldurmek gibi) onlari da amatorlukten beceremediler. Ama son bir yildir birdenbire celallendiler, neredeyse dagilacak durumda orgut simdi gordugumuz halde. Yine de ilk avukat tutuklamalarina kadar bu halde degillerdi. Kimin durtusuyle tekrar canlandilar teror olayinda, mesele o. Devlet demek midemi kaldiriyor ama oyle sanirim. Tartisilmasi gereken bu.

Yoksa evet, ogrencilerin yuruyus yapip dergi dagittigi bir orgut seviye gelmisti yavas yavas son 15 yilda, terorist filan denecek bir yani kalmamisti.

Orgut tarafindan duzenlenen teror eylemleri boyle bu yeni olaylardan once, bu uc eylem arasinda baska olu ya da yarali ile bitmis teror eylemi yok yazmadigim:

9 Ocak 1996 tarihinde Sabancı Center'ın 25. katında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı, Toyota SA genel müdürü Haluk Gürgün ve başkanlık sekreteri Nilgün Hasefe'nin öldürülmesi.

10 Eylül 2001'de Taksim Gümüşsuyu caddesindeki polis noktasına DHKP-C üyesi Uğur Bülbül tarafından canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda canlı bombanın dışında 26 yaşındaki polis memuru Halil İbrahim Doğan ve 25 yaşındaki polis memuru Tuncay Karataş ile 23 yaşındaki Amanda Rigg isimli o sırada yoldan geçmekte olan ve saldırı sonucu kolu kopan ve sonrasında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Avustralyalı genç bir turist hayatını kaybetti. 17 polis memuru ile 6 vatandaş saldırı sonucu yaralandı.

11 Eylül 2012'de İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'ne DHKP-C üyesi İbrahim Çuhadar tarafından canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda canlı bombanın dışında polis memuru Bülent Özkan hayatını kaybetti. 7 kişi yaralandı.

Daha farkli seyler oluyor yani, DHKP-C teror orgutu degil miden ote bir sorgulama gerek. Eylul 2012'den once pekala da kagit ustunde teror orgutuydu sadece, hatta Sabanci suikasine bile cekilebilir o kagit ustuluk.
Sosyal ağlarda paylaş

Devletin DHKP-C'li diyip aldıklarının çok ciddi bölümünün DHKP-C'yle alakası yok(Grup Yorum ve Yürüyüş'ün var), sosyalist olup, eylem yapıp sürekli dhkp-c üzerinden terörist kulbu takılmaya çalışılmayan gençlik örgütü yok mesela

bir örnek:
http://www.kolektifler.net/manset/13348/odtu-davasinda-herkes-serbest

odtü protestosuna katılanlardan esogüde işkence gören öğrenciye kadar, hopa davasında metin lokumcu polis tarafından öldürüldükten sonra polis saldırısına uğrayanlardan çağdaş hukukçular derneği üyelerine kadar bu devlet istemediği, rahatsız olduğunu dhkp-c'li ilan ediyor ya da bazı iğrenç yayın organları aracıyla sürekli öyle olduklarını ima ettiriyor,

bir öğrencinin veya avukatın yaşadığı ev niye bir gün ansızın sabahın köründe onlarca polisle basılır, yaka paça kamera çekimleri altında evlerden polis araçlarına sürüklenirler? toplumun gözünde terörize edebilmek için bu insanları
Sosyal ağlarda paylaş

bone, abi dinlemedim ve ilgilenmiyorum da "komandante çe gevara lililili" tarzından duygulanmak yerine midem kalkan bir insanım, hiç sanmıyorum. ruhum kötü durumdaki insanların durumuna karşı duyarsız değil ama propagandaya karnım tok.

gerge, kaç kişinin öldürülmesi lazım terör örgütü demek için? hatta şöyle soralım, "kaç tane öldürülmesine kayıtsız kalamayacağınız kişinin öldürülmesi" gerekir?

3 kişi de olsa, 5 kişi de olsa kurbanlarının sayısı, burada tartışılacak bir durum olmaması lazım tanımında. "pkk 30bin, hmm demek 300'de 1'i kadar adam öldüren sayılmaz herhalde" gibi bir hesap yapmıyoruz umarım? dünyadaki terör örgütlerinin çoğunluğu toplamda 1000 kişi bile öldürmemiştir zaten tek başlarına. kelle hesabıyla tanımı belirleyeceksek çoğunluğu 'kağıt üzerinde' olurlar yani.

dahası kendin o saldırıları detaylarıyla yazdıktan sonra bunu söylemen, doğrusu üzdü beni yazan sen olduğun için. neyse, daha birşey yazmayayım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

bone, abi dinlemedim ve ilgilenmiyorum da "komandante çe gevara lililili" tarzından duygulanmak yerine midem kalkan bir insanım, hiç sanmıyorum. ruhum kötü durumdaki insanların durumuna karşı duyarsız değil ama propagandaya karnım tok.

gerge, kaç kişinin öldürülmesi lazım terör örgütü demek için? hatta şöyle soralım, "kaç tane öldürülmesine kayıtsız kalamayacağınız kişinin öldürülmesi" gerekir?

3 kişi de olsa, 5 kişi de olsa kurbanlarının sayısı, burada tartışılacak bir durum olmaması lazım tanımında. "pkk 30bin, hmm demek 300'de 1'i kadar adam öldüren sayılmaz herhalde" gibi bir hesap yapmıyoruz umarım? dünyadaki terör örgütlerinin çoğunluğu toplamda 1000 kişi bile öldürmemiştir zaten tek başlarına. kelle hesabıyla tanımı belirleyeceksek çoğunluğu 'kağıt üzerinde' olurlar yani.

dahası kendin o saldırıları detaylarıyla yazdıktan sonra bunu söylemen, doğrusu üzdü beni yazan sen olduğun için. neyse, daha birşey yazmayayım ben.

Terör örgütü tanımı mesela çok ironik bir durum. Görüldüğü üzere pkk devlet biçimine dönüşünce terör örgütü olmuyor ama belli bir ülke içinde güçsüz illegal faaliyet yürütüyorsa terör örgütü oluyor.

Terör örgütü diye bir tanımın içine tüm illegal örgütleri atacak isek zaten işimiz var. Mesela wiki'den terörizmin tanımını alıntı yapalım.

Wiki said:

Terör ya da terörizm, siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere; resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımıdır. Terör uygulayan organize gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist denir.

Malum bazı devletlerde bu yöntemleri uyguluyor ancak devlet olmalarından dolayı kimse onlara terör örgütü demiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

son zamanlarda ortaya çıkan durum şunu gösteriyor.

aşırı solcular kan ve ceset kokusunu çok seviyorlar.

paparnoz'a göre dhkp-c terör örgütü değil
calimero'ya göre pkk

dışarıdan bakınca ise bunların tamamı, orospuya "çok ahlaklı bi kadın aslında ya" demek ile eşdeğer
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...