Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avukat Pati Var mı?

Dartanian

Öne çıkan mesajlar

nordlydian said:

şu amerika'da ki gibi tazminat davaları açabilecek ve kazanabilecek avukat lazım bana da. bizim köşedeki köfteciden aldıgım köftede kıl çıktı donuna kadar almak istiyrm şişkonun.

Türkiyede haksız zenginleşme diye bi mevzu var. Alıp alabileceğim anca yeni bi köfte ekmek olur.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Kanunun hepsini gormek gerek. Numarasi ne? Madde ne?

http://www.tki.gov.tr/dosyalar/399.pdf
madde 21

kurumun yazılı hale getirdiği uygulaması da
"Yıllık izinler, teşebbüs veya bağlı ortaklığın uygun bulacağı zamanlarda toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir ancak yıllık izin en fazla 2'ye bölünebilir" şeklinde
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
olayı özetliyim

tanık olduğum bir kavga oldu. bu kavgada birisi birisinin kafasına sopayla vurarak bayılttı kan aktı. ambulans geldi götürdü.

vuran kişi onun lehine tanıklık yapmamı istedi. ben sopa görmedim itti yere düştü kafasını çarptı dersin dedi. ben kabul etmedim.

benim haberim yokken dava görülmüş. benim yerime orda olmayan başka birini tanık olarak göstermiş sopayla vuran. yalancı şahit yani. aynen bana önerdiği şeyi söyletmiş. dava 2000 tl sopayla vuran tazminat ödemesi şeklinde sonuçlanmış.

ben kafasına sopayla vurulan kişiyle birlikte esas şihitin ben olduğumu söyleyip davanın yeniden görülmesini salayabilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

olayı özetliyim

tanık olduğum bir kavga oldu. bu kavgada birisi birisinin kafasına sopayla vurarak bayılttı kan aktı. ambulans geldi götürdü.

vuran kişi onun lehine tanıklık yapmamı istedi. ben sopa görmedim itti yere düştü kafasını çarptı dersin dedi. ben kabul etmedim.

benim haberim yokken dava görülmüş. benim yerime orda olmayan başka birini tanık olarak göstermiş sopayla vuran. yalancı şahit yani. aynen bana önerdiği şeyi söyletmiş. dava 2000 tl sopayla vuran tazminat ödemesi şeklinde sonuçlanmış.

ben kafasına sopayla vurulan kişiyle birlikte esas şihitin ben olduğumu söyleyip davanın yeniden görülmesini salayabilir miyim?

Teorik olarak yapabilirsin. Yargılamanın yenilenmesi diye geçiyor.

Ceza Muhakemesi Kanunu Md. 314:

Sanık veya hükümlünün aleyhine yargılamanın yenilenmesi nedenleri
Madde 314 – (1) Kesinleşen bir hükümle sonuçlanmış olan bir dava aşağıda yazılı hâllerde sanık veya hükümlünün
aleyhine olarak yargılamanın yenilenmesi yolu ile tekrar görülür:
a) Duruşmada sanığın veya hükümlünün lehine ileri sürülen ve hükme etkili olan bir belgenin sahteliği anlaşılırsa.
b) Hükme katılmış olan hâkimlerden biri, aleyhine ceza kovuşturmasını veya bir ceza ile mahkûmiyetini gerektirecek
nitelikte olarak görevlerini yapmada sanık veya hükümlü lehine kusur etmiş ise.
c) Sanık beraat ettikten sonra suçla ilgili olarak hâkim önünde güvenilebilir nitelikte ikrarda bulunmuşsa.

Ancak burada böyle bir tazminata hükmedilmiş ise zaten hüküm kendi düşüp kafasını çarptıya dayanarak verilmemiştir. Verilmiş hükmü gördün mü? Suçun niteliği aynı kalırsa yani kasten adam yaralamaktan hüküm giymişse bunu ağırlaştırmak için yenileme yapılamıyor:

Madde 315 – (1) Kanunun aynı maddesinde yer almış sınır içinde olmak üzere cezanın değiştirilmesi amacıyla
yargılamanın yenilenmesi kabul edilemez.

Sosyal ağlarda paylaş

olay sırasında alet kullanılıp kullanılmaması sonucu çok etkiliyor. sopa gibi bi alet varsa kasten itme olunca kazara oluyor. zaten o yüzden sopa görmedim dedirtmeye çalıştı.

ki ben böyle bişey yaparsam işin içine birde yalancı şahit tutma giriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...