Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hugo Chavez Ölmüş

xieon

Öne çıkan mesajlar

kolektifinsan said:

Viktor said:

kapitalizm, somuru duzenı hede hodo, cok kızıyoruz vs de kaçınız fakirliği paylaşmay hazır? ideolojik olarak atıp tutmak kolay, hadi kendi aranızda başlatın, malvarlığınızı ikiye bolup dagıtın madem cok ınanıyorsanız bu tatavalara? ideolojinize mensup insanların yarısı bunu yapabılse dunya degişir zaten

bir hareket örgütlemeyebilmek için tüm zamanını, emeğini, parasını kullanıp üstüne part-time işlere girip çalışan ciddi bir öğrenci kitlesi var, kendini solcu addedip yiyip içip sçan adama benim yapabileceğim bir şey yok tabi, bu işte esas gönüllülük, fedakarlık

kaldı ki bugün mevcut aktivist öğrenciden fazla öğrenci siyasi sebeplerle hapiste, ölüm tehlikesi geçirenler ya da sürekli saldırı tehdidi altında olanlar var, sen neyin kafasını yaşıyorsun? bilinçaltın şunu diyor: madem öyle karşımdakine bok atıp işin içinden çıkayım

ek: niye sırf öğrencileri yazdım bilmiyorum, öğrenciye saldırmak her zaman daha meşru, daha kolay olduğu için herhalde. bazı şehirlerde sol grupların içinde bulunmak bile tehdit altında yaşamaya yeten bir unsur ülkede

cam çerçeve kırıp polise molotof atmak yerine gidip bı okulu onarsalar, bınlerce lırayı kımsenın okumyıcagı abuk subuk afıslere harcamak yerıne kutuphane kursalar mısal?

ama yok tabı desarj olmak ıcın lazım o yaslarda, dunyayı kurtardıgını zannederek cam cerceve ındırmenın verdıgı haz bambaska olmalı, helekı dogru ısı yaptıgının verdıgı o ruh masturbasyonu offf ki ne of

o yuzden turkıyede komunızm ılk ıs gorusmesıne kadar
Sosyal ağlarda paylaş

kolektifinsan said:

Viktor said:

10 sayfalık diyalektik wotum var, oku bi ara plox benim dalga geçtiğim hala 60 ların bayat solcu agzı ile komunisçilik oyunu oynıyanlar zaten

sistem bu, bir günde degil bir asırda anca çok buyuk olaylar aracılıgıyla değişebiliyor

marxın utopyası mısyonunu tamamladı ve tarih sahnesinden çekildi, sosyal devleti bile kaybetmek uzereyız su anda, herşeyin ucunda bi bok uretmeden para kazanan finansçılar var, 100 doları ateşe vererek purolarını yakıp kıçları ile guluyorlar her sol tartısmada burjuva, somuru, proleter vs kavramalrı geçtiğinde

kimsin nerdesin bilmiyorum ama şu an çok büyük bir krizde olduğumuz için elbet ütopya dediğin ideolojinin savunuculuğunu yaptığın günler gelecek, ha yok gelmezse daha derine batmışsın demektir zaten

yani tam bir lümpen cream de la creamsin, faşistin ettiği bir laf bile senin gibi tiplerden daha çekilir

adolf hitleri savunurum ondan once, en azından tum yahudılerı oldurmek gıbı elle tutulur gozle gorulur bır planı vardı adamın, ınsanlıgın butun bırıkımını ayaktakımının yonetımıne verme gıbı salak bı fıkrı yoktu rahmetlının
Sosyal ağlarda paylaş

bu dahiyane fikirler ilk kez senin aklına gelmiş olmalı viktor, çünkü kütüphane inşa ederek emperyalizmi yeneceğiz, çünkü tekelleşme ve suni denge gibi şeyler asla oluşmadı bunlar yok, hemen tüm öğrenci örgütlerine bir çağrı yapıp seni ödüllendirmeliyiz

bu arada biz bir molotof atmış olsak silivriye +500 mahkum girmiş olurdu şu anda, molotof falan öyle basının fazla gazına gelmeyin, cam çerçeve indirmek gibi bir olay da yok

türkiyede komünizm ilk iş görüşmesine kadar değil, sen asla kılını kıpırdatmadığın kendini üretim sürecinden tümüyle soyutladığın için bunu yapmayanlara bok atarak tatmin olma ihtiyacı hissediyorsun yaşadığın sadece bu ve gerçekten okumamış bir insandan çok daha aşağı bir yerdesin bu yüzden

halka ayak takımı demiş bebeye bak :D materyalizm wotları çekmiş bi de :D off tamam daha tartışmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

kolektifinsan said:

kimsin nerdesin bilmiyorum ama şu an çok büyük bir krizde olduğumuz için elbet ütopya dediğin ideolojinin savunuculuğunu yaptığın günler gelecek, ha yok gelmezse daha derine batmışsın demektir zaten

tatlı su solcusu detected

gelmeyecek abi o günler. başıma bişey gelmezse şunu söylemek istiyorum, zaten çarlığın altını oyan ve devrime finansal destek veren dev şirketler. controlled opposition de, iki kutuplu dünyanın yaratılışı de, ne dersen de. bu böyle.

sonra kızıl tehdit miladını doldurdu, gorbachev'i yollayıp bitirdiler. osamalar vs yetiştirip islamic terrorism devrini başlattılar. bu da miladını dolduracak, planlar doğrultusunda başka tehditler yaratılacak vs.
Sosyal ağlarda paylaş

kolektifinsan said:

bu dahiyane fikirler ilk kez senin aklına gelmiş olmalı viktor, çünkü kütüphane inşa ederek emperyalizmi yeneceğiz, çünkü tekelleşme ve suni denge gibi şeyler asla oluşmadı bunlar yok, hemen tüm öğrenci örgütlerine bir çağrı yapıp seni ödüllendirmeliyiz

bu arada biz bir molotof atmış olsak silivriye +500 mahkum girmiş olurdu şu anda, molotof falan öyle basının fazla gazına gelmeyin, cam çerçeve indirmek gibi bir olay da yok

türkiyede komünizm ilk iş görüşmesine kadar değil, sen asla kılını kıpırdatmadığın kendini üretim sürecinden tümüyle soyutladığın için bunu yapmayanlara bok atarak tatmin olma ihtiyacı hissediyorsun yaşadığın sadece bu ve gerçekten okumamış bir insandan çok daha aşağı bir yerdesin bu yüzden

halka ayak takımı demiş bebeye bak :D materyalizm wotları çekmiş bi de :D off tamam daha tartışmıyorum

benim en azından ulke ekonomısıne katkım var, senı mohendıs olasın dıye okula sokmuş devlet, burdakı herkesın vergılerı ıle dunyayı kurtarmaya calışıyorsun bırde ustune cıdden okumak ısteyenlerın hakkını yıyorsun, bi mezun ol, okulun ve ailenin korudugu o yuksek duvarlı bahçeden çık bakalım sonra konuşursun bu meseleleri

ilk iş görüşmende zaten biticek bu muhabbet o yuzden cok takma kafana, bi bok bilmeden kısıtlı bılgın ıle terecıye tere satmaya calısıyorsun, üç beş bişey okuyup aydınlandıgını zannetmişsin işte yazık

buyuk ıhtımal korkunc bir şekilde egonu beslıyorsun bu işlerle ki kutuphane onerımı bıel anlamamıssın lol, roma bir günde yapılmadı, kıremıt ustune kıremıt konarak yuzlerce yılda inşa edildi bu begnmediğiniz sistem, sihirbaz gibi ortaya çıkıp bir gecede dunyayı değiştiriceğini sanan salak bir ideolojinin peşind ekoşup başkasına tembel demekte super bı kafa

bişeyleri değiştirmek istiyorsan once kendinden ve çevrenden başla, çevreni değiştiremeden dunyayı değiştirebılıcegını zannetmek çocuklugun bir numaralı ozellıklerınden biridir ki shaw bosuan dememiş 20 sinde komunist olmayan kalpsiz, 30 unda hala komunşst olan aptaldır diye
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

kolektifinsan said:

Suark said:

şöyle,
cpj belli bir yere bağlı olarak çalışmıyor, zaten amacına ters olurdu öyle olsa.

ülkelerden gazetecilerin gönderdiklere raporlara göre davranıyorlar ve evet özgürlükçüler ( zaten gazeteci dediğin adamın özgür olması lazım ).

Genel olarak pragmatik oldukları için, kapitalistlere daha yakın görünüyorlar.

bu önerme gerçek olsa dahi liberal olduklarını ve otomatikman taraf oldukları gerçeğini değiştirmiyor, "tarafsızlık" diye bir şey zaten yok, ağaç tarafsızdır, doğa tarafsızdır, ideolojiler, politik çizgiler asla değil, "apolitik" bile taraftır.

ikisinden birinin tarafı değil en azından.
bunların tarafı, özürlük, liberterlerin olayı özgürlük zaten.

Rapora koyuyorlar bu adamı, haber yapıyorlar, demek ki özgürlük noktasında bir sıkıntı var, hem de gazeteci özgürlüğü.

yani ülkede, basın konusunda baskı var,
işsizlik ve gibi halkın sorunlarından bahsedince, chavez seni medya teröristi ilan ediyor. RTE den çokta farklı değil.

Chavez şu bir kaç iyi adam filminde ki sanık olan asker gibi, hatta onun gerçekleri çok güzel gizlemiş hali.

jack nicholson'un oynadığı o adam realist uluslararası ilişkiler teoreminin tek vücutta vuku bulmuş hali orda.

uluslararası ilişkiler disiplini açısından realizm zaten bazı hususlarda yeteri kadar yakınsar marksizme.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

moncici said:

bütün gün oyun oynadığını, arada da vikiden bikaç şey okuyup burada ahkam kestiğini biliyoruz sam, yapma şimdi.

şahsıma gösterdiğin ilgi ve alakayla beni onore ettin. lakin ben senin kim olduğunu ve ne yaptığını zerre merak etmediğim için biraz mahçup oldum hani.

ucuz ad hominemleri öm'den birbirinizle paylaşıp birleştirin önceden dediğim gibi, tek tek yormayın beni.

ben sana direk gel oku tartışalım diyorum, biriktirdiğim kitaplar var diyorsun. onun üzerine seninle ilgili bir şeyler söylüyorum.
konteksle alakalı bir konu tartışılırken "sam sen konuşma hötöröf" demiyorum yani. her laf atmaya "ööö ad hominem yapüyürsün" diye atlamamak lazım sevgili viki filozofu.
Sosyal ağlarda paylaş

teklifini samimice reddetmiş, ihtiyacım olmadığı halde bir de açıklama yapmışım. buna verdiğin cevap sadece kaba değil, aynı zamanda küstahça da. bir kere burada maksadının sadece tezgah kurmak olduğunu belli etmişsin.

bunun üstüne utanmadan yapmacık masumluk taslayacaksan bari bunu ciddi olarak sonuna kadar götür, belli etme ucuz emellerini. şu haliyle 2/10. daha çalışman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ha bir de aket-atum, evrensel copy pastasında yazmıyordur tabii cinayet oranları nasıl fırlamış kat kat, basın sindirilmiş vs vs. sol.gen.tr'den filan da koyun onlar tarafsızdır. (:P)

OOOOF OF

O yazıyı yazarken başına " en az senin kadar güvenilir bir kaynak" yazmıştım ama sonra bu kadarı da ayıp olur diye silmiştim, keşke silmeseydim.

Anca laf çevir anasını satayım, lütfedip bir kendin bulup birşeyi göstermek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

kolektifinsan said:

Viktor said:

10 sayfalık diyalektik wotum var, oku bi ara plox benim dalga geçtiğim hala 60 ların bayat solcu agzı ile komunisçilik oyunu oynıyanlar zaten

sistem bu, bir günde degil bir asırda anca çok buyuk olaylar aracılıgıyla değişebiliyor

marxın utopyası mısyonunu tamamladı ve tarih sahnesinden çekildi, sosyal devleti bile kaybetmek uzereyız su anda, herşeyin ucunda bi bok uretmeden para kazanan finansçılar var, 100 doları ateşe vererek purolarını yakıp kıçları ile guluyorlar her sol tartısmada burjuva, somuru, proleter vs kavramalrı geçtiğinde

yani tam bir lümpen cream de la creamsin, faşistin ettiği bir laf bile senin gibi tiplerden daha çekilir

adolf hitleri savunurum ondan once, en azından tum yahudılerı oldurmek gıbı elle tutulur gozle gorulur bır planı vardı adamın, ınsanlıgın butun bırıkımını ayaktakımının yonetımıne verme gıbı salak bı fıkrı yoktu rahmetlının

puaahahah viktor yardırmış
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

kolektifinsan said:

Viktor said:

kapitalizm, somuru duzenı hede hodo, cok kızıyoruz vs de kaçınız fakirliği paylaşmay hazır? ideolojik olarak atıp tutmak kolay, hadi kendi aranızda başlatın, malvarlığınızı ikiye bolup dagıtın madem cok ınanıyorsanız bu tatavalara? ideolojinize mensup insanların yarısı bunu yapabılse dunya degişir zaten

bir hareket örgütlemeyebilmek için tüm zamanını, emeğini, parasını kullanıp üstüne part-time işlere girip çalışan ciddi bir öğrenci kitlesi var, kendini solcu addedip yiyip içip sçan adama benim yapabileceğim bir şey yok tabi, bu işte esas gönüllülük, fedakarlık

kaldı ki bugün mevcut aktivist öğrenciden fazla öğrenci siyasi sebeplerle hapiste, ölüm tehlikesi geçirenler ya da sürekli saldırı tehdidi altında olanlar var, sen neyin kafasını yaşıyorsun? bilinçaltın şunu diyor: madem öyle karşımdakine bok atıp işin içinden çıkayım

ek: niye sırf öğrencileri yazdım bilmiyorum, öğrenciye saldırmak her zaman daha meşru, daha kolay olduğu için herhalde. bazı şehirlerde sol grupların içinde bulunmak bile tehdit altında yaşamaya yeten bir unsur ülkede

cam çerçeve kırıp polise molotof atmak yerine gidip bı okulu onarsalar, bınlerce lırayı kımsenın okumyıcagı abuk subuk afıslere harcamak yerıne kutuphane kursalar mısal?

ama yok tabı desarj olmak ıcın lazım o yaslarda, dunyayı kurtardıgını zannederek cam cerceve ındırmenın verdıgı haz bambaska olmalı, helekı dogru ısı yaptıgının verdıgı o ruh masturbasyonu offf ki ne of

o yuzden turkıyede komunızm ılk ıs gorusmesıne kadar

Valla Sezar'ın hakkı Sezar'a, adam haklı şurada.
Sosyal ağlarda paylaş

dsici said:

chavez'e laf edenler tayyip'e de ediyorsa nope. öbür türlü iki yüzlülük olur

yok iste, tayyibe gelince sira, yae iyi isler de yapiyolar yaeee diye agiz ariyolar.
neymis, venezuelada medya chavezin elindeymis.

sanki turkiyede medya ozgur. medya patronlarinin kafasina silah dayamiyo ama, vergi cezasi yazarim diye tehdit ediyo. medya patronlariyla soz geciremedigi adamlar da ya isi birakiyo ya da hapise giriyo.

bir de dun aksam trt habere rasladim kanal degistirirken, issizlik hala dusuyor! diye baslik vardi. o kadar fantastigi de sevmiyorum diyip kapadim
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Patide herkes venezüellada yaşıyormuş da haberimiz yokmuş.

sahsen hicbir fikrim yok ya venezuelada hayat nasildir. gidip abuk subuk sitelerden KUBA DA SADECE 2 MR CIHAZI VARMIS tarzi seyler okuyarak da ogrenilmez. umrumda da degil acikcasi.

ama tayyibe neutral/friendly olan tipler gidip elaleme diktator diyip nefret kusunca adamin avukati olasim geliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

dsici said:

chavez'e laf edenler tayyip'e de ediyorsa nope. öbür türlü iki yüzlülük olur

yok iste, tayyibe gelince sira, yae iyi isler de yapiyolar yaeee diye agiz ariyolar.
neymis, venezuelada medya chavezin elindeymis.

sanki turkiyede medya ozgur. medya patronlarinin kafasina silah dayamiyo ama, vergi cezasi yazarim diye tehdit ediyo. medya patronlariyla soz geciremedigi adamlar da ya isi birakiyo ya da hapise giriyo.

bir de dun aksam trt habere rasladim kanal degistirirken, issizlik hala dusuyor! diye baslik vardi. o kadar fantastigi de sevmiyorum diyip kapadim

yok ya ediyoruz, çakı çakı veriyoruz tayyipede.

bu arada faşist lafını neden bu kadar sıradanlaştırıyorusunuz ki?
insan anlamıyor bu solcuları cidden.
Kaldı ki,
devrim yapalım ama kanlı olsun
kan olmadan olmaz, herkesi keselim diyen
stalin kafasında takılan
askerle yapıcaz biz işimizi diyen solcular değil mi?

bu arada ilk iş görüşmesi olayı çok doğru yani,
daha dün cv si geldi adamın
"abi ya bugüne kadar hep bizim gazetenin işini yazdım ama onu cv ye koymayalım bişi derler"
"olm koy para aldın yaptık deriz n'lcak, işverenler o kadar da kötü adamlar deil"

bi planı olmadan, yol haritası çizmeden sadece eylemle pankartla işçileri bilinçlendirip( işçi dediğide ben değilmişim fabrika işçisiymiş illaki) devrim yapıp beğenmeyenleri askerle hapse atçaktı güya.
abi benim cv yi forvırdlasanaya geldi iş lol
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...