Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hugo Chavez Ölmüş

xieon

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

işte paparnoz, "alınırsınız, sinirlenirsiniz" derken bunu kastediyorum. mussolini ve tayyip'e geçtin direkt, wot bastın. ki tayyip hakkında yazdıklarının bin beterini şovez'in yaptığı biliniyor işin ironik kısmı. şovez'in kendi darbe girişimini, sonra iktidara gelince ömür boyu başkanlık için peşisıra -reddedildiği halde- hile karıştırarak referandumlarını, bütün muhalefeti ve yandaşı olmayan medyayı sindirmesini filan bunlardan hiç bahsetmemişsin. şovez diktatörlüğü esnasında öldü üstelik, tahttan indirilemedi mussolini filan gibi.

kısacası otokrasiye sizden yana politikalar güttükçe kapınız açık, hatta az dedim, kucak açıyorsunuz. hal böyleyken, üstüne üstlük başlık şovez hakkındayken, bana "senin tencere kara mı değil mi önce onu söyle" gibi bir soru sorman son derece ironik. senin bu samimiyetsiz tutumuna neden cevap vermeliyim, önce onu izah etmen lazım.

murray, ar damarın çatlaksa biz tedavi edemeyiz.

Şimdi biliniyor kısmı nedir ? Adamın darbe teşebbüsü var evet ama bu politikaya atılmadan önce ki bir mevzu onu hatırlatalım ve bu konuda hapis yattığını da belirtelim.
http://www.onlinenewspapers.com/venezuel.htm bak buradan göz gezdirebilirsin, muhalif gazetelerde gayet mevcut, ben baktım sende araştır bak, fox news, cnn ve bbc'den ibaret değil medya, ülkenin gazetelerine de göz gezdir istersen.

Gazeteler içinde ciddi ulusal gazetelerde var, Chavez'i destekleyen gazetelerde var. Otur oku, araştır sonra gel. Senin sunduğun tüm argümanlar maalesef ki cnn, bbc ve fox news haberlerinde ki durumlardan ibaret. Asıl ben sana neden ve niye cevap vereyim ?
Sosyal ağlarda paylaş

kolektifinsan said:

@Mino, Suark
Ben ulusalcı falan değilim

Ulus devlet de burjuva devrimlerinin getirdiği ve global sermayeye hizmet eden bir kurumdur

ek: Malesef liberal insanımızda yenildiği tartışmayı laf sokarak terketmek gibi bir durum var senin liberalizme hala tutunuyor oluşun eleştirilecek olan şey benim bakış açım değil

Global Sermaye, ulus devletlerden hoşlanmaz. Dünyada kendi kurallarını belirleyebileceği global devlet düzeni ister. Tabi büyümenin olmadığı bir düzende Global Sermaye barınamaz, şu anda da bunun sancıları yaşanıyor zaten.

O yüzden gelişmekte olan ülkelere sıcak para yağıyor ama kaynak sıkıntısı olan bir dünyada parası olan alamayacak ilerde, gücü olan alacak, o güç de cici bir güç değil; askeri güç.

Türkiye'de de gerçek anlamda "burjuva" yok maalesef. Gelişmiş ülkelerde uzun vadeli politikalar uygulanır, bunlar da politikacıların değil, "kurucu düzenler"in belirlediği politikalardır. G8 o yüzden "G8".

Kaynak sıkıntılarının olduğu yerde reel değerleri kağıt parçalarına satmak o devletin vatandaşlarının geleceğini çalmaktır.

Petrol stokları azalırken "büyüme" diye bir şey olmaz. Yapılması gereken ulaşım ve lojistikte petrol bağımlığını azaltıp, kendi kendine yetebilen yerleşimler planlamak.

Bu arada küçülme varken nüfusun da küçülmesi lazım, tabi bizim kasaba politikacısı tam aksini tavsiye ederek ateşle oynuyor.

Bu konuların başka bir başlıkta konuşulması lazım, o da var.

Kaynaklar kısıtlıyken bunların kullanımı açgözlü Global Sermaye'ye bırakılamaz. O yüzden Chavez, değerli olan enerji kaynağı petrolü millileştirirken, "diktatörce" de olsa doğru olanı yapmış bence.
Sosyal ağlarda paylaş

İran'ın aslında ABD'yle husumeti olmadığını söylesem gülersiniz herhalde; ama gerçekten de yok.

ELM (Export Land Model)
EREOI (Energy Returns of Investment)

Bu terimler önümüzdeki yıllarda sık sık karşımıza çıkacak.

Afganistan ve Ortadoğudaki olayların asıl sebebi petrol talebini daraltmak, haliyle Çin'e giden petrolü kesmeye çalışmak. Acı reçetesi de tüketimi azaltmak. Bunu çeşitli yollarla yapmak mümkün. İnsan kıyımı da maalesef bunlardan biri.

Bizim başımız da petrol boru hatlarından dolayı ağrıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar herkesin huzurunda deklare ediyorum.
sam eğer özel mesaj ile posta adresini yollarsa kendisine şu kitabı yollayacağım hiçbir ücret talep etmeden.

sonra ise tarih bölümünde bir başlık açacağız ve herkesin önünde münazara yapacağız.
bakalım kim "otokratik", latin amerika ülkelerinde halk desteği ne yönde şekilleniyor, demokrasi nedir, oligarşi nedir, ne olmuş ne bitmiş.
hadi bakalım yerse

kimyongül esprisini de çok iyiymiş hah hah hah

Sosyal ağlarda paylaş

Mino said:

kolektifinsan said:

@Mino, Suark
Ben ulusalcı falan değilim

Ulus devlet de burjuva devrimlerinin getirdiği ve global sermayeye hizmet eden bir kurumdur

ek: Malesef liberal insanımızda yenildiği tartışmayı laf sokarak terketmek gibi bir durum var senin liberalizme hala tutunuyor oluşun eleştirilecek olan şey benim bakış açım değil

Global Sermaye, ulus devletlerden hoşlanmaz. Dünyada kendi kurallarını belirleyebileceği global devlet düzeni ister. Tabi büyümenin olmadığı bir düzende Global Sermaye barınamaz, şu anda da bunun sancıları yaşanıyor zaten.

O yüzden gelişmekte olan ülkelere sıcak para yağıyor ama kaynak sıkıntısı olan bir dünyada parası olan alamayacak ilerde, gücü olan alacak, o güç de cici bir güç değil; askeri güç.

Türkiye'de de gerçek anlamda "burjuva" yok maalesef. Gelişmiş ülkelerde uzun vadeli politikalar uygulanır, bunlar da politikacıların değil, "kurucu düzenler"in belirlediği politikalardır. G8 o yüzden "G8".

Kaynak sıkıntılarının olduğu yerde reel değerleri kağıt parçalarına satmak o devletin vatandaşlarının geleceğini çalmaktır.

Petrol stokları azalırken "büyüme" diye bir şey olmaz. Yapılması gereken ulaşım ve lojistikte petrol bağımlığını azaltıp, kendi kendine yetebilen yerleşimler planlamak.

Bu arada küçülme varken nüfusun da küçülmesi lazım, tabi bizim kasaba politikacısı tam aksini tavsiye ederek ateşle oynuyor.

Bu konuların başka bir başlıkta konuşulması lazım, o da var.

Kaynaklar kısıtlıyken bunların kullanımı açgözlü Global Sermaye'ye bırakılamaz. O yüzden Chavez, değerli olan enerji kaynağı petrolü millileştirirken, "diktatörce" de olsa doğru olanı yapmış bence.

tekrar ediyorum, ulus devlet burjuva devrimleriyle ortaya çıkar, iç pazarda ortak standartlar ve uluslarası proleteryada milliyete dayalı ayrışmalar, her burjuvanın kendi proleteryasıyla "birlik" olmak için milliyetçiliği köklemesi ve halk içindeki katmanlaşma ve ayrışmalarla sömürünün kolaylaşması/derinleşmesi, ulus devlet işte budur. Milliyetçilikle beraber başta kapitalizmin gelişimine hizmet eder sonra krizlerinden birine dönüşür. Ulus devlet sermayenin tam anlamıyla işine gelir, emperyalizmin en güçlü silahlarından biridir. Sen yalnızca kapitalizmin yapısal krizinin bir parçası olan ve eşitsiz, sıçramalı gelişiminin sebep olduğu milliyet grupları arası çıkar uyuşmazlıklarını ve ayrımcılığı/katmanlaşmayı emperyalizm-ulus devlet çelişkisi olarak algılıyorsun

fikrimce bu algıya katkıda bulunan bazı etkenler:
1) tekelci burjuvaziyle pre-kapitalist grupların gerici ittifakıyla oluşan egemen güçlere bakarak burjuva devrimini tamamlanmadı zannetmek
2) atatürk döneminde burjuva devriminin tamamlanması sırasındaki ilerici-demokratik gelişmeler yüzünden muhafazakarlığın, mevcut düzenin ve akp rejiminin koruyuculuğunun ta kendisi olan kemalizmi savunmak
3) suni dengeyi anlayamamak
4) siyasal islam dışında propaganda kanallarıyla sahte alternatife dönüştüğü için, yeşil burjuvazi dışındaki orta sınıfların, laiklik taraftarlarının, kadınların, alevilerin ve geleceği katledilmekte olan gençlerin ve üniversite mezunu işsiz bir kesimin ulusalcı fikirlere yaklaşması
5) küçük burjuva hamkafalılığıyla halkı küçük görmek
Sosyal ağlarda paylaş

kapitalizm, somuru duzenı hede hodo, cok kızıyoruz vs de kaçınız fakirliği paylaşmay hazır? ideolojik olarak atıp tutmak kolay, hadi kendi aranızda başlatın, malvarlığınızı ikiye bolup dagıtın madem cok ınanıyorsanız bu tatavalara? ideolojinize mensup insanların yarısı bunu yapabılse dunya degişir zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Siyasal islam kelimesi sadece türkiyede kullanılıyor lan,islamın kendisi zaten bir yaşam biçimidir.
Devlet yönetimi aile hukukuna kadar gider,ben bu kadar yozlaşmanın hayra alamet olmadığını düşünüyorum.
Dünya keskin bir penseyle ikiye ayrılmış kablo görünümünde şu anda,bu 2 kablonun tekrar birleştirilmesi için lehime ihtiyacı var.
Lehim 3.dünya savaşı

Lehim teli kan ve gözyaşı

Lehimlenen kısım insanların katledilen kısmı

Uçlara doğruda fakirden zengin sıralaması

Emperyalistler ve diğerleri var bu dünyada artık
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

kapitalizm, somuru duzenı hede hodo, cok kızıyoruz vs de kaçınız fakirliği paylaşmay hazır? ideolojik olarak atıp tutmak kolay, hadi kendi aranızda başlatın, malvarlığınızı ikiye bolup dagıtın madem cok ınanıyorsanız bu tatavalara? ideolojinize mensup insanların yarısı bunu yapabılse dunya degişir zaten

birinin kapitalist olmasıyla kapitalizmi rasyonalize ediş biçimi arasında fark vardır.
bugün ben de kapitalistim. işçi sınıfıymış, köylüymüş, banane ulan, yedirebildiğin kadar. diyebilirim. bazen diyorum da.
ama yediremiyorsun işte. köleciliği bir süre yedirdiler, serfliği bir süre yedirdiler. "maaş" unsuru da, "bugünkü haliyle" kişiden kazanılan artı değerin kapitalistte toplanmasının yarattığı eşitsizliği, nepotizmi, kayırmacılığı vesaireyi rasyonalize edecek bir şey değildir. kapitalizmin başka bir şeye evrilmesi çok olasıdır. bu komünizm olur, ahmetizm olur. biraz büyük düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

bir hareket örgütlemeyebilmek için tüm zamanını, emeğini, parasını kullanıp üstüne part-time işlere girip çalışan ciddi bir öğrenci kitlesi var, kendini solcu addedip yiyip içip sçan adama benim yapabileceğim bir şey yok tabi, bu işte esas gönüllülük, fedakarlık, yani "eylem yapıyorlar yapıyorlar sonra kapitalistin allahı oluyorlar" diyen adam kapitalistin allahı olan, ya da kendisi 2 eyleme solcuyum ayağına katılmış olan, eylem yapan eylemine her daim devam ediyor, üstelik bunun için ciddi bedeller ödeyebiliyor

kaldı ki bugün mevcut aktivist öğrenciden fazla öğrenci siyasi sebeplerle hapiste, ölüm tehlikesi geçirenler ya da sürekli saldırı tehdidi altında olanlar var, sen neyin kafasını yaşıyorsun? bilinçaltın şunu diyor: madem öyle karşımdakine bok atıp işin içinden çıkayım

ek: niye sırf öğrencileri yazdım bilmiyorum, öğrenciye saldırmak her zaman daha meşru, daha kolay olduğu için herhalde. bazı şehirlerde sol grupların içinde bulunmak bile tehdit altında yaşamaya yeten bir unsur ülkede
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

bütün gün oyun oynadığını, arada da vikiden bikaç şey okuyup burada ahkam kestiğini biliyoruz sam, yapma şimdi.

şahsıma gösterdiğin ilgi ve alakayla beni onore ettin. lakin ben senin kim olduğunu ve ne yaptığını zerre merak etmediğim için biraz mahçup oldum hani.

ucuz ad hominemleri öm'den birbirinizle paylaşıp birleştirin önceden dediğim gibi, tek tek yormayın beni.
Sosyal ağlarda paylaş

10 sayfalık diyalektik wotum var, oku bi ara plox benim dalga geçtiğim hala 60 ların bayat solcu agzı ile komunisçilik oyunu oynıyanlar zaten

sistem bu, bir günde degil bir asırda anca çok buyuk olaylar aracılıgıyla değişebiliyor

marxın utopyası mısyonunu tamamladı ve tarih sahnesinden çekildi, sosyal devleti bile kaybetmek uzereyız su anda, herşeyin ucunda bi bok uretmeden para kazanan finansçılar var, 100 doları ateşe vererek purolarını yakıp kıçları ile guluyorlar her sol tartısmada burjuva, somuru, proleter vs kavramalrı geçtiğinde
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

10 sayfalık diyalektik wotum var, oku bi ara plox benim dalga geçtiğim hala 60 ların bayat solcu agzı ile komunisçilik oyunu oynıyanlar zaten

sistem bu, bir günde degil bir asırda anca çok buyuk olaylar aracılıgıyla değişebiliyor

marxın utopyası mısyonunu tamamladı ve tarih sahnesinden çekildi, sosyal devleti bile kaybetmek uzereyız su anda, herşeyin ucunda bi bok uretmeden para kazanan finansçılar var, 100 doları ateşe vererek purolarını yakıp kıçları ile guluyorlar her sol tartısmada burjuva, somuru, proleter vs kavramalrı geçtiğinde

kimsin nerdesin bilmiyorum ama şu an çok büyük bir krizde olduğumuz için elbet ütopya dediğin ideolojinin savunuculuğunu yaptığın günler gelecek, ha yok gelmezse daha derine batmışsın demektir zaten

yani tam bir lümpen cream de la creamsin, faşistin ettiği bir laf bile senin gibi tiplerden daha çekilir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...