Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL : Eskişehirspor - Galatasaray ( 02.03.2013 - 19:00 )

kavurma

Öne çıkan mesajlar

teknik direktörsüz demişte aslında biri de yazmış. bu maçtaki kötü oyun terimin kendini pazarlama stratejisi de olabilir diye. bakın ben olmadan takım oynayamayaz görüyorsunuz dedirtmek için. zaten 60.dk da stadı terketmiş falan diyorlardı. bana mantıklı geldi zaten baştan beri beraberliğe oynuyormuşuz gibi göründü takım.

o son frikiki selçuk yada sneijder kullanmalıydı. yakın mesafede drogba kullanmamalı, uzaktan abansın. ama faulüde o alınca selçuk ben nasıl ben kullanayım diyecek ki :) drogba zaten chealsea'de de lampard ile ballacka kullandırtmıyordu frikikleri
Sosyal ağlarda paylaş

Lig artık 5-6 sene önceki lig değil. Her takımın birkaç tehlikeli adamı var, üç büyüklerde sırıtmayacak oyuncular bunlarda oynuyor. Anadolu'dan şampiyon çıktı, her takımda kaliteli adamlar var. Daha 3 sene önce ismi okunmayan Karabük dünya yıldızı olabilecek forvet çıkarttı yolladı, şimdi de premier ligden gelme adamları var. İBB, Eskişehir, Bursa, G.Birliği, hatta şu aralar dibe vurmuş olsa da Antep dahi pek tehlikeli adamlara sahipler.

Eskiden, üstelik de kötü kadroyla, isminin hakkını veren 4-3-3'ü oynuyorduk. Öyle Barça gibi kanat forvetli çakma 4-3-3 de değil, 3 santraforla çıkıp Hakan Şükür - Ümit Karan - Necati forvet hattının arkasına bir de 10 numara İliç'i koyup şampiyonluğa gidiyorduk, üstelik de bunu Orhan Ak ve Cihan gibi beklerle yapıyorduk. Şimdi bunu yaparsan delik deşik ederler.

O yüzden öyle umut burak amrabat drogba beraber fantazisi yapmayın hiç.

Dahası Umut gibi kanat özellikleri sıfır adamı kanada koymak çok uçuk oldu.

Selçuk ve Sneijder'in beraber oynayacağı sistem zor. İkisinden birini kesmekse imkansız. Hele hele elinde iki tane mutlak oynayacak forvet varken (Burak - Drogba) kadro kurmak daha da zorlaşıyor. Bu saatten sonra forvetteki Burak'ın kanada çekilmesi de hem adamı köreltmek hem de yeteneğe ihanet olur. Yani ne yapsanız elde kalır. O yüzden sistem takımı değil takım sistemi üzerinden gidilmeli. Futbol dünyasındaki hiçbir taktik bu takıma oturmuyor, Brezilyalıların, ve zaman zaman İtalyanların yaptığı gıbi bu takıma göre yeni bir taktik bulunmalı artık.

Zamanında UEFA'yı alırken de aynısını yapmıştı Terim, bu konuda hem tecrübesi hem de gerekli yeteneği var. Ama doğru kıvamı tutturması elbette zaman alacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

bence asıl drogba-burak-sneijder beraber bi sistem kurmak zor, ama hiçbirini de kesemezsin bunların. o yüzden lazım olan şey belli:

4-3-1-2

eboue - dany - semih - riera
hamit - melo - selçuk
sneijder
drogba - burak

kanatsız oynucaz. orta sahadakiler, ortaya gömülü oynucaklar, en azından hücumda... eboue deli gibi çıkacak ileri, aynı şekilde riera da çıkacak. 3 defans yönü kuvvetli orta saha ile bu sistem uygulanabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Defansta dany gitmeli.Orta da melo gitsin onun yerine hamit geçsin bi tane de sağ kanat alalım tamam.İki kanat iki orta iki forvet veya 2 ileri orta saha şeklinde olur her türlü.Hamiti artık kanatta oynatmasın ya heder oluyor güzelim hamit.Yerinde oynatsın krallar gibi oynar hala ya.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de sabonun tipi bi oyunu bu takıma uygun gorurum ama dert su. fatih terim sevmiyo bunu onde baskı istiyo. bi de riera tum macı cıkartamaz asla bu taktikle. ama seneye melo yerine kanadı da biraz daha kullanabilecek d/mlc dipi bi oyunucmuz olursa ve riera yerine git geli kuvvetli bi oyuncumuz olursa 4 3 1 2 icin inanılmaz uygun bi takımız var.

en onemlisi sisirmeyi azaltmak lazım macı rakip sahaya yıkmadıkca. yıkınca tamam drogba inanılmaz pozisyon alıyo cok guzel top indiriyo hakan sukurden beri ilk kez top havadan gelirken yerini bilen atacagı yonu kafasında coktan kestirmis bi forvetimiz var. zaten ordu macında da bu cok is yaptı sisir drogba bi yerlere indirsin savunmanın dengesini bozsun tıkır tıkır saglı sollu vuralım. ama bu mactaki gibi rakip sıkısmayıp defanstan topu tasıyabilince orta sahada top yapabilince o is biraz yalan oluyo.

bu arada hamit ben de gol atıcam diye inat etmese cok temiz defansif orta saha oynar bu takımda yabancı sınırı dusunulunce. ama adam illa da ben atıcam diyo illa bu topu surucem hucumu emicem diyo. basit oynasa ah basit oynasa
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

bence asıl drogba-burak-sneijder beraber bi sistem kurmak zor, ama hiçbirini de kesemezsin bunların. o yüzden lazım olan şey belli:

4-3-1-2

eboue - dany - semih - riera
hamit - melo - selçuk
sneijder
drogba - burak

kanatsız oynucaz. orta sahadakiler, ortaya gömülü oynucaklar, en azından hücumda... eboue deli gibi çıkacak ileri, aynı şekilde riera da çıkacak. 3 defans yönü kuvvetli orta saha ile bu sistem uygulanabilir.

Aynı sistemi ben de düşünüyordum.

Orta üçlüde sağda Hamit ile Eboue birbirini kapatır ve çıkarlar, ama solda Riera yerine çok daha seri bi bek gerekliydi, çünkü Riera çıktı mı dönmesi zor oluyor.

Melo'yla da o birbirini kapatacaklar, Selçuk da en merkezde.

Riera artık bek oldu zaten, kanatta bayağı kötüydü ikinci yarı yine :)
Sosyal ağlarda paylaş

eskisehire yazık olmus, GS 1 puanı opsun basına koysun bence :)

hakem filan denmis simdi baktım ozetlere, baya baya eskisehiride yoketmis hakem amca.

selcugun adamı tutması fılan dibinde oluyor bide lol.

Bu arada GS balı > Fb balı olmus resmen bu mac.

edit: ZA
Sosyal ağlarda paylaş

hakem maca etki etcek inanılmaz bisey yapmadı ama bildigin kotu karar dagıttı her yere. tum kararlar inconsistent. ona sarı verdiysen buna niye vermiyon o faulse bu niye degil denecek cok pozisyon var

en etki ettigi an iste bizim icin duran topa bakan macta 2 korner i vermemesi idi.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

ben de sabonun tipi bi oyunu bu takıma uygun gorurum ama dert su. fatih terim sevmiyo bunu onde baskı istiyo. bi de riera tum macı cıkartamaz asla bu taktikle. ama seneye melo yerine kanadı da biraz daha kullanabilecek d/mlc dipi bi oyunucmuz olursa ve riera yerine git geli kuvvetli bi oyuncumuz olursa 4 3 1 2 icin inanılmaz uygun bi takımız var.

fatih terim önde baskı istiyor da ilerde burak-sneijder-drogba varken neyin baskısı. schalke ve eskişehir maçlarında gördük ne kadar kolay geliyor rakip. baskı maskı hakgetire... ilerideki 3'lünün hiçbiri pres yapmıyor, baya baya sıfır yapıyorlar yani. o yüzden ya benim dediğim taktiğe dönecek terim, ya da bu transferlerle şampiyonluğu kaptırıcaz ve çılgın dalga konusu olacaz gibime geliyor :D

riera bütün maçı geçtim 60 dakika çıkaramaz bu arada. o yüzden de soldan doğru düzgün hücum yapmıcaz veya sneijder oraya falan kayacak maç içinde ara ara.

hamit için de basit oynasın gol atmaya uğraşmasın falan yazmışsın da, gören de adam 50 kişi çalımlamaya çalışıyor sanacak. bence hamit schalke maçı hariç baya baya iyiydi bugüne kadar (sezon başı kötüydü bi de)
Sosyal ağlarda paylaş

sabo senin kadro zaten schalke kadrosuydu yanılmıyorsam bence de iyi bir kadro ama 7 yabancı sınırına takılıyor işte. belki eboue yerine sabri oynatılabilir mecburiyetten. ama o zamanda sağ kanat aksıyor ve tek başına hamit saçmalıyor.

bu arada top şişirmeyi azaltmak lazım evet. drogba elazığspora transfer olsa yine bu taktikle oynarlar, bütün takım drogbaya top şişirir. sende türkiyenin en iyi hucüm hattı var ama iki pas yapmaktan aciz kalıyorsun

rew, umut 3-1'lik portekiz maçında sağ kanatta gayet iyi oynamıştı hatta o maçta hamit bekteydi. o kadar fantazi bir durum değil yani. ordu maçında darma duman etmiştik, 4-1-3-2 ye döndük aslında umut direk ceza sahası içinde oynamadı, hamit çıkınca.

riera bence takımda tutulmalı aslında baya yetenekli. bir arda beklemeyin tabi. apramat hızlı da ne kadar etkili? haftalardır doğru düzgün bir çalımı, ortası bile yok. sağlam bir sol bek alınırsa, adriano vs. ve riera forma girerse, sol kanatta büyük işler yapabilir, amrabat bile yedek oturur. bugünkü maçta herkes kötü olduğu için yorum yapılcak bir durum yok bence.

ikinci yarı, ben meloyu alıp umutu oyuna sokar diye düşündüm ama beraberliğe yattık gibi geldi. hamit'i bile oyuna sokabilirsin, aydın nedir ya? amrabatı da oyundan aldı, baltayı alsana? galibiyet için uğraşmadı terim. zaten burak sağ açık oynatılarak ona yazık ediliyor. hakan şükür-arif ikilisi gibi oynamaları lazım.

drogba geldikten sonra tek forvet oynatmak çok zor oldu ama daha önceden de yazdım. antalya maçında burak tek forvet 4-5-1 yargılamıştık resmen, terim drogbayı ikinci yarı joker gibi oyuna sokabilir. başta oyunda başlatınca sihiri kaçıyor ama sonradan oyuna girerken adamların ayakları titriyor asdf. bkz akhisar

bu arada fb balı olsa bu maçtan galip ayrılırdık :)
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bilmiyorum siz mi yazıyordunuz ama 1 2 sene önce buraktan topçu olmaz diye atıp tutuyordu patide bir sürü gs li.Ondan çok faso fiso geliyor yazdıklarınız ya.Taktikler fikirler falan.Hamitte hala taş gibi oyuncu tecrübesi yeter sadece mevkisi yanlış.Zamanı da kalmadı çok doğru mevkide 1 sene daha oynasın sonra da eğitim antrenör altyapıya falan yollasınlar.Çokta zeki adam.
Sosyal ağlarda paylaş

hamit is yapmaz yazmadıki hic birimiz. cılgınca "ben hucum edicem" diye cabalamasa evet cok iyi isler yapabilir. son 20 macını izleyin adamın. ayagının altında top ezmek dısında bisey yapmyıo. bi besiktas macında orta actı emre colak vurdu gol oldu.

tek yapması gereken

top hamite geldi

"if yakınında herhangi bir insan evladı var
pas ver

else
topu taca at"

seklinde oynasın ofansta yeterli. yoksa fiziksel gucune defansif ozelliklerine takımın ihtiyacı var.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

sabo senin kadro zaten schalke kadrosuydu yanılmıyorsam bence de iyi bir kadro ama 7 yabancı sınırına takılıyor işte. belki eboue yerine sabri oynatılabilir mecburiyetten. ama o zamanda sağ kanat aksıyor ve tek başına hamit saçmalıyor.

riera bence takımda tutulmalı aslında baya yetenekli. bir arda beklemeyin tabi.

drogba geldikten sonra tek forvet oynatmak çok zor oldu ama daha önceden de yazdım. antalya maçında burak tek forvet 4-5-1 yargılamıştık resmen, terim drogbayı ikinci yarı joker gibi oyuna sokabilir. başta oyunda başlatınca sihiri kaçıyor ama sonradan oyuna girerken adamların ayakları titriyor asdf. bkz akhisar

bu arada fb balı olsa bu maçtan galip ayrılırdık :)

schalke maçında benim dediğim adamlar vardı ama diziliş farklıydı. sneijder ve hamit kanattalardı. üstelik ikinci yarıda hamit çıktı yanlış hatırlamıyorsam ve amrabat girdi, adamlar 50 kere geldi kalemize en ufak sıkıntı duymadan...

o eski riera bitti. oly'de izlememiştim ama liverpool'da baya izlemiştim, çok sevinmiştim geldiğine. geldiğinde gördüm ki hız mız kalmamış. hayır çalım bile atamıyro doğru düzgün. adam sol açık oynardı liverpool'da, tsl'de bile yetemedi o pozisyona...

drogba'yı sonradan oyuna sokmak konusunda gerçekten LOL çektim. o ne demek ya, hayır bi de örnek maç olarak akhisar... wtf?!?

fb balı olsaydı da net kazanmıştık şu son frikik ile (drogba selçuğa bıraksa bence kazanma şansımız artacaktı)
Sosyal ağlarda paylaş

drogba artık 90 dakika maç temposunu nereye kadar kaldırabilir ki? bu maçta o da silik bir görüntü çizdi. ben zaten takımı tek forvet oynatmak için öyle dedim. drogba da olur ancak burakla başladığımız antalya maçında (o zaman lig ikincileriydi hatırlatayım) 4-4-1-1 ile top bile vermemiştik adamlara ki kendileri bizim belalımız olur senelerdir. altını da çizeyim en son iyi oynadığımız maçtı. senin elinde dünyanın en iyi 10 numaralarından biri var ama drogba-burak ikilisi oynasın diye sol kanada çekiyorsun, burakı da sağ açığa çekmek gibi fantezilere girişiyorsun. drogba 30-40 dkda maç çevirebilecek kalitedeki bir futbolcu. ha akhisar ha schalke.

şuanki taktik drogbaya şişir babam şişir. bu hucüm hattına yakışmıyor bence.

son frikikte drogbanın hakkıydı, faulü o aldı, atmak istiyorsa yapacak birşey yok. ama tek pozisyonumuzun 90+3'te olması can sıkıcı.
Sosyal ağlarda paylaş

terim aslında engini kazanabilir. geçen seneki şampiyonlukta da payı var. her ne kadar itici olsada, sağ kanatta kötü bir hamitten yada aydından daha yararlı olur en azından eğer geçen seneki performansı sergileyebilirse. onlar da emreyi oynatıyor :)

şaka maka geçen sene daha fazla pozisyona giriyorduk. ne iş anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...