Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik ile ilgili bi soru


SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam,


Her okula büt + yaz okulu sistemi son anda sıkıştırıldığı için, bu yıl sömestr tatili uzadı. 5 hafta tatil oldu. Haliyle akademik takvimin ucu da ileriye kaydı. Bi de sonuna tekrar bütler eklenince, normalde en geç 10 Haziranda biten okul bu yıl 25 Haziran'a kaydı.


Ağustos celbi için son başvuru tarihi de 1 Temmuz olduğundan, arada 5 gün kalıyor. Bugün dekan yardımcısına sordum da, sınavların açıklanması, otomasyona girilmesi, itirazların düzeltilmesi, mezuniyet komisyonunun toplanması ve geçici mezuniyet belgelerinin çıkması için 5 gün imkansız bi süre dedi.


Şimdi benim de iş durumundan dolayı Ağustos celbinde gitmem gerekiyor. Daha geç olması çok gereksiz şekilde sıkıntı yaratacak.


Şimdi pek bilmediğim için prosedürü burda askere gitmiş olanlar, başından geçmiş olanlar fln vardır diye soruyorum. Ağustos celbinde askere gidebilmem için okulun tüm işlemleri 5 günde halletmesinden başka şansım yok mu? Hani ne bileyim ara dönemde alım (?) fln gibi ek işlemler oluyor mu?


Yoksa bi 2-3 gün daha olmadığı için 5 ay boşu boşuna yattara mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bozdurulur. En az 1 ay önceden (ağustos için haziranda falan) gitmen lazım ama, tutup son ay gidersen başka bişi bozduruyorlar :)

Seagle'ın durumunda eğer tecili önceden bozdurursa mezuniyetini saymayabilirler, o zaman da zorunlu uzun dönem gidebilir, önceden tecili bozdurup son dakkada diplomayla gidince nolur bilemedim. Askerlik Şubesi cevaplar onu anca. Ama askerlikte bürokrasi devlete göre çok daha efektif ilerliyor, şaşırmıştım ben gördüğümde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlik şubesine sor, özellikle de tecil bozdurma falan gibi bi iş yaparsan uzun dönem gitmeyeceğinden emin olmak için sor. 5 ay geç çalışmaya başlıyorum =((( hesabı yaparken 15 ayı kitlerlerse heralde nöbette kendini vurursun.

Sen makinacı değil misin? Yedek subay patlatabilirler onu da hesaba kat.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi nette denk geldim biri anlatmis. Eleman agustosta gitmek icin tecil bozdurmus 2012 de. Tecili bozmuslar, temmuz ayi icinde de diplomani fln getir demisler. Eger oyle bi olay oluyosa temmuzda cikmis olur gecici mezuniyet belgesi. Oyle oluyosa sorun cikmaz galiba ya.

Ben carsamba subeye ugrayayim bi sorayim su isi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...