Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

War Thunder

Exodous

Öne çıkan mesajlar

arcane said:

rusların abartıldığı kadar imba olduğunu düşünmüyorum. uçaklar tarihteki gibi yapılmış olmayabilir, onu ben bilmem zaten. o yüzden oyun içi denge olarak kıyaslıyorum.

ya wot'taki olayın aynısı, adamlar aynı tier'e hep sovyetlerin cevap olarak ürettiği, daha geç çıkan modelleri koyuyorlar. hadi uçaklar tarihe uygun da birader biri 1943 model biri 1945 model bunların? tersini de yapmıyorlar rusların dezavantajına, o nedenle sovyet kayırmacılığı olduğu hep söylenir haklı olarak.

wot'ta da böyle ww2 tankının karşısına mccarthy era tankı koyuyorlardı, hatta iyice abartıp parayla kruşçev tankı sattılar filan aynı tier'de. otoyolda otomobil gibi sürüyordu millet.

sen kendin biliyorsun zaten t2 maçları yaparken biz spitfire ile 1-2 kill zor alırken ruslarla girince 10 tane düşürüyordum, bariz iyi rus. diğer ülkeler belli tier'lerde kapışıyor ama dediğin gibi, fakat rus seçen yine üzülmez. ezildikleri tier yok fighter olayında.

hani ben de "ruslar en iyi böhühühü" diye maç ortasında ağlayanlardan haz etmiyorum ama bias var yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

mig 15 ve meteor serisi daha iyi olması lazım okuduklarıma göre. sabre filan hala 6x 50cal kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam, ancak en son jette 20mm vardı değişmediyse. tier 3'de demode olan silah setup'ıyla tier 5 jet savaşına girdiğimi hayal bile edemiyorum doğrusu. :/

şimdi bakamıyorum ama sen bakarsın oyun içinden seçilebilen silahlara son jetlerdeki. 20mm autocannon altı kalibreler jet savaşında kurusıkı gibi kalır.

dostum aslında kalibre büyüdükçe damage artıyor tamamda çok iyi nişan alman lazım hem mermi az çabuk bitiyor hemde reload zamanı acayip fazla kalibre büyüdükçe dezavantaj haline geliyor bunlar..son patchle gelen olaylar işte..
Sosyal ağlarda paylaş

Vulcan_Lionheart said:

dostum aslında kalibre büyüdükçe damage artıyor tamamda çok iyi nişan alman lazım hem mermi az çabuk bitiyor hemde reload zamanı acayip fazla kalibre büyüdükçe dezavantaj haline geliyor bunlar..son patchle gelen olaylar işte..

o dediğin olay daha ziyade 30mm ve üzeri kalibreler için geçerli. 20mm fighter savaşları için en uygun kalibre. hem dmg'si iyi hem de muzzle velocity, ilerleyen tier'lerde daha gelişmiş modelleri geliyor zaten 20mm silahların.

12-13mm ayarındaki silahlar ne dmg olarak ne de balistik özellikler olarak (bullet drop etc) yüksek hızlı savaşlarda metal uçaklara karşı iş yapacak kapasitede. tamam gene vurursunuz edersiniz ama abd tier1 uçağında bile 6x 50cal var yani. adamlar bunu tier5 uçağında da kullanmış ama rakipler artık biplane değil orada.

jetlere ulaşmak, sonra da onların modülleri açmak büyük emek ve uğraş, hayalkırıklığı olmasın diye şimdiden yazmak istedim o yüzden. kendim o olayı wot'ta tier 8 königstiger'e gelince yaşadım çünkü. artık yoğurdu üfleyerek yiyorum, yüksek tier'e gideceksem önce araştırıyorum değecek mi diye. endgame'deki sıkıntı başka birşeye benzemiyor, diş de sıkılmıyor çünkü ötesi yok malum.

ben mesela 30mm mk108'i denedim, fighter'lara karşı zayıf buldum ve oyunda en çok yapmak istediğim şey me262 oynamak olmasına rağmen vazgeçtim tier4'e geçmekten. çünkü alman fighter'ları avantajı kaybediyor t4'te ve t5 itibariyle 1945 model uçakla kore jetlerine karşı kapışma durumu var. son yamada mig ve sabre de eklemişler gerçi, o yüzden xp biriktire biriktire jetleri öyle almaya çalışacağım zamanla t3'ten. olursa ne ala.
Sosyal ağlarda paylaş

http://warthunder.com/en/news/557-Ground-Forces-HQ-decisive-battle-en

said:
From 06:00 GMT April 26th to 06:00 GMT April 28th

Gain 10 victories and destroy 50/15/5 enemy aircraft

(in Arcade/Realistic/Simulator battles respectively) to get Ground Forces CBT access!

eve gidince graynda başlayacağım
Sosyal ağlarda paylaş

bende oynamaya başladım

t2 usa navalları açmıştım

şimdi alman bomberlarını denemek istiyorum

tutorial videoları var mı izlememi tavsiye ettiğiniz? genreye baya uzağım. t2 navallar ile kuyruğuma biri takıldı mı çoğunlukla atamıyorum, gg oluyorum

arcade oynuyorum bu arada

nick bingildak

bu arada ne bahtsız adamım lan, iyi ki heves ettim oynayım diye, queuelar bozuldu. operation timed out, server busy fln diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bomberlar çok patates mi ya? arkadaki gunner olayı çok hoşuma gitti bi de obj bazlı bombalama olayı. dog fight çok eğlenceli falan da bir yerden sonra tek düze biniyor. hem obj hem arkada sinek vurmalı daha eğlenceli olur diye düşündüm.

bu arka turretler fighterların silahları kadar efektif mi?
Sosyal ağlarda paylaş

zorla realistic ve simulator oynatmazlar. biri yetiyordur.

heavy bomber oynaması keyifli değil. dive bomb da attacker da daha keyifli.

bingildak said:
bu arka turretler fighterların silahları kadar efektif mi?

silahına bakar. genelde 7mm veya 12mm oluyor. fighterlar da genelde 20mm oluyor. o yüzden değil. istisnalar var. mesela japonda 20mm geliyor bir yerden sonra. amerikanda ise nicelik ile üzmek mümkün ki o daha net üzüyor. ama bunlar hep t3 uçağı. range öbür silahlarla aynı bu arada. line of sight az başlarda. o da ilerki uçaklarda ona göre gunner placement veya gunner sayısı olduğu için artıyor. ama b17 değilsen her daim yemsin eheuh.

senin istediğin gibi bir video yok ama o tarz guidelar oyunun forumunda vardır. basit trickler var. en başta payloadu bırakıyorsun ki hız/climb kazanasın. 5 derece ile sabırlıca tırmanmaya başlıyorsun. bir yandan da rakipte climb yüksek uçak var mı ona bakıyorsun. baseleri vurmak oldukça kolay. ground targetlarda ise kullandığın bombaya bakıyor. 50 kilolukların 5 metreden falan patlaması lazım ki onlarla yüksekten ground target almak çok zor. 250 kiloluklar daha fazla radiusa sahip. arcade'de crosshair atman gereken pozisyona gelince kırmızı oluyor ama bu 0.3 saniye falan. atarken aracın hareketini ve bombanın düşüş süresini de hesaba katman lazım o kırmızıyı yakalayamazsan. yani yüksekten ground target bombalamak zor iş.

turretla uçak indirmek ise tamamen ayrı bir hikaye. o daha çok deneyim işi. ne kadar iyi olursan ol düşman hata yapmadığı sürece epey zor. yaz yaz bitmez o olay.

benim gibi 3 tane bomberım olsun diye yola çıkanlar varsa geçmiş olsun eheh. o iş çok bayık. bomberı bire düşürmeye çalışıyorum. hadi US veya sovyet isen olsun 2. öbür ülkelerde değmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Osirix said:

http://warthunder.com/en/news/557-Ground-Forces-HQ-decisive-battle-en

said:
From 06:00 GMT April 26th to 06:00 GMT April 28th

Gain 10 victories and destroy 50/15/5 enemy aircraft

(in Arcade/Realistic/Simulator battles respectively) to get Ground Forces CBT access!

eve gidince graynda başlayacağım

Dün oturup 2 saatte hepsini yaptım. Sırrımı veriyim;

- BF110'la realistic battle. Aşırı undertiered bi uçak. T1 olduğunu düşünürseniz, 2 20mm 4 7.92mm silah, bitmeyen mermi, güzel dive güzel dönüş, karşınızda da dandik t1 plane ve biplaneler.
Sosyal ağlarda paylaş

usa oynadım, biraz alman, biraz da ingiliz

gördüğüm kadarıyla rus'lar genel itibariyle OP

lagg mıdır nedir ne kadar saçma bir seridir arkadaş, adamlar köpek gibi dönüyor, köpek gibi hızlılar ve sanki mg ile ateş etmiyorlar ışın kılıcı kullanıyorlar VIIJJJNNN diyor 2 saniyede paramparça oluyor heavy fighter bile.

usa genel olarak realisticte iyi diyorlar ama ben usa in avantajını anlayamadım. ne ile öne çıkıyorlar yani. cannon geldi mi fighterları güzel oluyor ama turnleri bana düşük geldi.

almanlarda bomber denedim, gameplay olarak 7 km de uçan bomberlar çok ama çok bayık geldi. tam world of tanks'de çalı içinde 18 dakika adam bekleyen tipler için bence no offense asdsad

ingilizler turn hızından hoşuma gitti, aletler çok hızlı dönüyor ve beaufighter mı ne, çok güzel alet. turn hızı oyunu çok değiştiriyor arcade'de kanımca. survival direkt tavan yapıyor turn'un düşükse. ama sanırım biraz daha motorları güçsüz kalıyor usa'e göre çünkü enerji kaybı hissediyorum manevra yaparken. 2 dive'dan sonra hız bir daha toplayamıyor.

ingilizler sonrasında amerikanlar şu an hala en iyi gibi gördüğüm kadarıyla. japanların iyi birkaç uçağı olduğunu yazmışlar ama onun dışında patates gibiler. rusları inadına oynamıyorum, pis ruslar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...