Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağlıklı ve Yetişkin Bir Kedinin Yıllık Masrafı

Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

Herşeyi veterinerlerin dediği gibi yapınca ne kadar tutuyor merak ettim. Hesaplayan pati var mı?
Kalemler: kum, mama, frontline, droncit aşısı, kuduz aşısı, karma aşısı, lösemi aşısı.

Bu başlık altında ayrıca hangi aşı ne sıklıkla yapılmalı diye de tartışılabilir. Sanki veterinerler ev kedileri için bile biraz fazla sağlamcı yaklaşıyorlar gibi geliyor. Örneğin siz droncit'i ne aralıkla yaptırıyosunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

aylık:
75TL mama (kedi 6kg, ayda 3kg mama yiyor),
25TL malt (tüy vs yutuyor, onu atabilsin diye),
25-30TL kum, biz kumunu sürekli değiştirmiyoruz, bittikçe ekliyoruz, 10kg kum 1 bazen 2 ay yetiyor(10kg 25TL)

veterinersiz toplam 125-130TL fln, bizim vet biraz daha esnek davranıyor kedi evden hiç dışarı çıkmıyor diye ama takip etmiyorum, vet takip ediyor, ama aşı ort. 25-30TL galiba
Sosyal ağlarda paylaş

evde fare felan varsa zaten en güzeli, köyde mama falan vermezdik kediye kendi bulurdu mamasını, kedi bu avcı hayvan :)
Birde askerde sabaha karşı bozkırda nöbet tutardım, aga kentte ne kadar kedi varsa sabaha karşı kırda böcek avlardı afiyetle yerdi sahipleri biliyomu? yok gündüz minnoş kedi bi bilseler ne canavar olduğunu :)
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hepsiburada.com/liste/pro-plan-yetiskin-kediler-icin-tavuklu-ve-pirincli-kedi-mamasi-3-kg/productDetails.aspx?productId=ptkuz5120624&categoryId=60000543

valla biz bundan alıyoruz, maşallah tüyleri vs çok sağlıklı, tabii bütçeye göre daha ucuz olanları da tercih edilebilir :P

hatta tam adı: Pro Plan Kısırlaştırılmış Kediler İçin Tavuklu Ve Hindili Kedi Maması - 3Kg
Sosyal ağlarda paylaş

Mecidiyekoy Ortaklar caddesindeki Pet Corner'dan aldigim disari cikmayan ev kedisi icin fiyatlar:
Dis parazit Frontline Plus 2 ayda bir yapiliyor 30TL -aylik 15TL
İc parazit asisi Droncit 3 ayda bir yapiliyor 55TL -aylik 15TL diyelim
Yillik olarak yapilan Kuduz, Losemi ve Karma asilari her biri 60 TL -aylik 5TLx3=15TL
4 kiloluk profesyonel mama 6 hafta gidiyor 80TL -aylik yaklasik 50TL
Kedi Kumu 1 ay gidiyor yaklasik 15TL

Aylik 110TL yapti sadece bunlar..
Kedi sahiplenmeden once bunlari goze alin..

Yorumlarinizi aliyim paticikler..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
309petafrika309 said:

razzRaziel said:

her hafta bi kuzu deviriyoruz biz bizim kediye

kedime özel mamalarını okadar ucuza alıyorum ki sokak kedilerine bile arada ziyafet çekiyorum:) http://www.petafrika.com/kategori/ uygun fiyatlı kedi mamaları için mutlaka bu siteyi incelemenizi öneririm

viralin bir parcasi olduguma gore %20lik komisyonumu alayim
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
ithal kum kullaniyorum. kumu da fazla tutmuyorum, koku yapiyor. ayda 1 kutu kesin aliniyor yani. mama yi hills kitten veriyorum simdilik. 55 tl falan olmasi lazim, posetin tamamini o ay yer. ayrica kendisi cok yavruyken yasadigi solunum yolu sorunlarindan dolayi su anda sapa saglam olsa da normalden biraz fazla veterinere kontrole gidiyor. bizim veteriner de biraz normalden tuzlu, ama evin dibinde, rahat oluyor.

ayda 200 TL ye falan maloluyordur herseyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...