Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

python öğrenmek istiyorum

Gizli

Öne çıkan mesajlar

aa aynı ben.

illa kitap istiyorsan http://belgeler.istihza.com/ şunun basılı kitap versiyonu satılıyor , pdfyi bedava indirebiliyorsun zaten.

internetten bakarım ingilizcem var diyorsan

http://www.codecademy.com şurası güzel ,

https://www.coursera.org/ şurası videolu anlatım , iyidir
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

ben çok sevdim ya codecademy'i 4 günde 4 section bitirdim toplam 12 section var zaten

bitirdikten sonra learn python hard way'den de biraz çalışır kaparım bu işi

sonra java

tek bir dile yoğunlaş, bir java, bir python öğreneyim diye kasma. bir çok dile bulaşmak zorunda kalan birisi olarak söylüyorum bunları. java pazar payında 2. sırada, 1. sırada c var ama aralarındaki fark %0.4. c# 5. sırada olup ilk ikisinin yarısı kadar kullanılıyor. bunlar da önemli parametreler.

şu anda amerika'da start-up'lar hep ruby ve node.js üzerine gidiyor. kulaktan dolma bilgilerle değil araştırarak dil seçin, dilin özellikleri ne, ne yapabilirim diye öğrenin.

mesela c++ tartışması var başka bir konuda. 1-2 ay önce guru kabul edilen yazılımcılardan birinin yazısını okumuştum. os veya oyun (bahsedilen mobil değil vs değil tabi) endüstrisine girme planınız yoksa low-level dil öğrenmenize ihtiyacınız yok, java/c#/ruby türevlerinden birininin seçilmesi daha mantıklı diyordu.

son paragraf alakasız oldu. özet olarak: tek dil seç.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
o şeyle uğraşıyorum 1-2 sene önce bakıyordum ama pek bir halt beceremiyordum gaza geldim deli gibi bir proje yapıyorum bu aralar :) bence python iyidir, başlangıç için güzel bir dildir ki çoğu şeyin mantığını kavramanızı sağlar bende öyle oldu en azından
Sosyal ağlarda paylaş

bende kör cahil bir ucundan öğrenmeye başlamak istiyorum, şu an ki işim orta derece html gerektiriyor, onu geliştirdikten sonra database'e yönelik çalışmak istiyorum. temel falan yok direk 0'ım. benim işimde değil zaten ama ilgim var ayrıca e-ticaret alanında kök salmak istiyorum.

şu an aklımda olan şöyle bir şey aslında (bilgisi olanlar belki bir değerlendirme yapabilir). İsveç pazarına golf, uçak ve konaklamayı bundle olarak satıyoruz. Birden fazla ülke ile çalışınca ipin ucu biraz kaçıyor. Hava alanı nerde, otel nerede, saha nerede. Sen müşteriye paket sunarken hava alanının 100 km güneyindeki oteli verip bir de 100 km kuzeyindeki sahayı verirsen ve müşteri de bilinçsizse rezalet çıkar. Bunun dışında content ve sayısal değerler söz konusu. İçerik ve kontrat süreleri, fiyatları oda tipleri, supplementler vs.

İlk olarak yapmak istediğim şey, ülkeleri bölgeleri ve ürünleri kategorize etmek kodlamak: C1R2H3 veya promosyon yaptım C3R2H1G3 (country, region, hotel, golf course) gibi. Bu tanımlamayı yapmakta ki amaç birbiriyle imkansız hotel ve golf sahalarını bir araya denk getirmesini engellemek. O kadar fazla ürün oluyor ki siz artık her şeyin nerede bilir olmanız imkansızlaşıyor. Ondan sonra bunu map'e entegre etmek istiyorum. Google map veya başka bir şey fark etmez. Her ülkeyi, bölgeyi ve ürünleri girerken kordinat girerek yerini tanımlayıp, sistemin bunları bir bundle haline getirdiğimde son kullanıcıya sunabileceğim bir harita çıkarması. Daha da ileri noktası, girilen excel / pdf formatındaki verileri okuyabilir hale getirmek. Bunu excel'de HLOOKUP veya VLOOKUP ile yapıyoruz. Fakat bu verinin excelle elle amele gibi girilmesi, index verilmesi vs. ile sağlanıyor. Benim istediğim şey gelen vereyi standart bir formata convert edip (excel diyelim), orada tarih ve tarihe atanmış fiyatları bulup ayıklaması. Tarih aralığı altında, üstünde, yanında fiyat yazar. Bu fiyatı sisteme kendinin taşıyabilmesi.

Şu an uçuyor muyum hiçbir bilgim yok, programcı kafasına veya mantığına sahip olmadığım için bu tarz şeyler yapılabilir mi, yapılırsa ne kadar derin bir bilgi birikimi ister hiç bilgim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

hobi olarak c#, java fln kurcalamıştım zamanında ama pek benlik değildi. daha görselliğe dayalı diller ilgimi çekiyor. ActionScript3 çalışıyorum şimdi. bu sefer hobi olarak değil daha gözümü karartıp girdim ama. eski işimi bırakıp bu işle ilgili bir yere girdim. 10 kat daha hızlı öğreniyorum.

sana da tavsiyem hobi vs gibi girme. ya hep ya hiç =)
Sosyal ağlarda paylaş

benim işim iş geliştirme ya. bu kadar yıldır deneyim ediniyorum bu alanda, istediğim sektör e-ticaret, şu an e-ticarette çalışıyorum ama tabii ki gönül ister ki kendi şirketimi kurayım kendi işimi yapayım ilerde. e bunu yapabilmek içinde işin biraz temeline hakim olabilmem, istediklerime bir şekilde ulaşabilmem gerek. en azından mantığını kavrarsam diyorum yazdırmak istersem daha konuya hakim olabilirim. geleceğe yatırım yani.

ps. geçen gün kız arkadaşımla da konuşuyorduk insan "ne istediğini" çok geç anlıyor diye hayatta. biraz araştırma yaptım da 25 yaşımda bıraksam 3 yıl iş deneyimini bir kenara bir üniversiteye yurtdışında başvursam, başlasam "sevdiğim" şeyi yapsam diye. adamların req.'lara baktım, bildiğin matematik istiyor her okul. benim matematik ortaokul terk hehe (dil mezunuyum - lise + üni). bu yaştan sonra matematik öğrenecek halim de yok. üzücü yani, gönül isterdi 19 yaşında gireydim digipen'e böyle kitaplardan öğrenmeye çalışmak yerine.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...